Αυτά είναι τα ευρήματα Αιμιλιανίδη για Κατσουνωτό-Προσωπικό μένος, δόξα, ενέργειες ράμπο

Εκ διαμέτρου αντίθετα με τα όσα καταγράφει στην ανακοίνωση της η Νομική Υπηρεσία, η οποία αποφάσισε να μην διώξει τον Μιχάλη Κατσουνωτό για λόγους δημόσιου συμφέροντος, παρά το γεγονός πως προκύπτουν ποινικά αδικήματα, που αφορούν κατάχρηση εξουσίας και συνωμοσία, φαίνεται να είναι τα ευρήματα του Αχιλλέα Αιμιλιανίδη, ο οποίος διερεύνησε τις καταγγελίες της Διεύθυνσης των Φυλακών, σε βάρος του τέως Διοικητή της ΥΚΑΝ.

 Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του REPORTER, ο Αχιλλέας Αιμιλιανίδης στα συμπεράσματα του, αφού εισηγείται τρεις ποινικές διώξεις, του Μιχάλη Κατσουνωτού, δεύτερου αστυνομικού και του βαρυποινίτη, καταγράφει ξεκάθαρο κίνητρο, το οποίο δεν σχετίζεται με την επαγγελματική του ιδιότητα, όπως υπέδειξε η Νομική Υπηρεσία, αλλά δείχνει «έντονο προσωπικό μένος», ενώ ξεκαθαρίζει πως δεν ευσταθούν οι ισχυρισμοί περί βίντεο με το οποίο εκβιαζόταν η Διεύθυνση.

Καμία ένδειξη για εκβιασμό, προσωπικό μένος

Συγκεκριμένα, στα ευρήματα του, ο κ. Αιμιλιανίδης αναφέρει πως δεν υπάρχει οποιοδήποτε βίντεο, «ούτε καν ενδείξεις» πως εκβιαζόταν η Διεύθυνση των Φυλακών, αντιθέτως πως ένα τέτοιο βίντεο έψαχνε ο Μιχάλης Κατσουνωτός, με σκοπό να καταστρέψει την Άννα Αριστοτέλους.

Και που ήταν αποτέλεσμα, σύμφωνα με τα όσα καταγράφει ο ανεξάρτητος ανακριτής ο οποίος έλαβε δεκάδες καταθέσεις εντός και εκτός Αστυνομίας, «προσωπικού μένους και όχι επαγγελματικής διάθεσης, όπως ο ίδιος ισχυρίζεται».  

Μάλιστα, αναφέρει χαρακτηριστικά, πως δεν του επέφερε οικονομικό όφελος, αλλά θα είχε «προσωπική δόξα, ανέλιξη και επιτυχία», υποδεικνύοντας παράλληλα σε άλλο σημείο, πως «ήταν έντονο το προσωπικό μένος», γεγονός που, όπως αναφέρεται, τον ώθησε να αξιοποιήσει τον βαρυποινίτη για να αναζητεί βίντεο.

Κανένα σημείωμα για τις συνομιλίες 

Επιπρόσθετα, αναφέρει πως «το προσωπικό μένος» φαίνεται και από τα σημειώματα που έκανε κατά της Διεύθυνσης των Φυλακών στους ανωτέρους του ο Μιχάλης Κατσουνωτός, ενώ τονίζει πως δεν υπάρχει «κανένα απολύτως σημείωμα» σε σχέση με την επικοινωνία του με τον βαρυποινίτη αλλά υπάρχουν άλλα σημειώματα με τα οποία κατηγορεί με μένος την Διεύθυνση των Φυλακών. 

Μάλιστα, στα συμπεράσματα του ο Αχιλλέας Αιμιλιανίδης, αναφέρει πως κανένας από τους προϊσταμένους του, που κλήθηκε για κατάθεση, δεν είχε γνώση των συνομιλιών του, αντιθέτως όλοι τον διέψευσαν σε σχέση με αυτό τον ισχυρισμό. 

Ο έμπορας συγγενής στελέχους της ΥΚΑΝ

Θέλοντας μάλιστα ο Αχιλλέας Αιμιλιανίδης να δείξει στα συμπεράσματα του, πως το ζήτημα ήταν προσωπικό και όχι επαγγελματικό, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, στην κατάληξη του αναφέρει πως ο βαρυποινίτης είχε ενημερώσει τον Μιχάλη Κατσουνωτό πως «ο μεγαλύτερος διακινητής ναρκωτικών είναι συγγενής του στελέχους της ΥΚΑΝ (σ.σ αναφέρει τη θέση του)», ωστόσο από τον Μάρτιο δεν υπάρχει καταχώρηση ούτε αναφορά και δεν έγινε καμία ενέργεια για αυτή την πληροφορία, όπως έπραξε με την αναζήτηση βίντεο.

Πρόγραμμα μαρτύρων

Επίσης, σε άλλο σημείο ο κ. Αιμιλιανίδης σχολιάζει πως ο Κατσουνωτός σε σημειώματα του, που δεν είχαν να κάνουν με την συνομιλία του με τον βαρυποινίτη, μιλούσε για εγκλήματα που οργανώνονται από τις Φυλακές, ωστόσο, ο ανεξάρτητος ανακριτής υπέδειξε πως, ο ισχυρισμός του αυτός θα μπορούσε να αντιστραφεί με το πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων που φανερώνει τις αδυναμίες της ΥΚΑΝ. 

Σημειώνεται πως ενώπιον του Αχιλλέα Αιμιλιανίδη υπήρξαν καταθέσεις από πρόσωπα που έδειξαν οργάνωση εγκλημάτων και διακίνηση ναρκωτικών από το πρόγραμμα μαρτύρων της ΥΚΑΝ', καταγγελίες που είχαν γίνει και δημόσια, ενώ κατατέθηκαν στοιχεία σε σχέση με ευνοϊκή μεταχείριση που τυγχάνουν τα πρόσωπα αυτά. Μάλιστα, κατατέθηκαν και οι φωτογραφίες που είχαν κατατεθεί και στο Δικαστήριο, όπου κρατούμενοι, που κρατούνται σε αστυνομικό σταθμό, έτρωγαν αμπελοπούλια, ενώ στο τραπέζι υπήρχε αλκοόλ.

«Ενεργούσε ως ράμπο»

Σε άλλο σημείο των συμπερασμάτων, καταγράφεται πως το γεγονός ότι η Διεύθυνση ήθελε να διασφαλίζει τα δικαιώματα των Φυλακισμένων, όπως δηλαδή προνοεί η νομοθεσία, «ο Μιχάλης Κατσουνωτός, θεωρούσε πως είναι σύμμαχοι εγκληματικών στοιχείων, γιατί δεν συμφωνούσαν μαζί του και δημιούργησε το σοβαρότερο πρόβλημα».

Επιπρόσθετα, είναι συμπέρασμα του ανεξάρτητου ανακριτή, με βάση το μαρτυρικό υλικό που είχε ενώπιον του, πως «για να διαφωνεί κάποιος μαζί του σημαίνει εκβιάζεται».

Μάλιστα, ο κ. Αιμιλιανίδης τονίζει πως οι υπηρεσιακές διαφωνίες επιλύονται με διαφορετικούς τρόπους, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «δεν επιτρέπεται σε οποιοδήποτε να ενεργεί με αυτούς τους τρόπους», προσθέτοντας πως «ενεργούσε ως ράμπο», αναφερόμενος στον Μιχάλη Κατσουνωτό. 

Σε ό,τι αφορά την ενδεχόμενη χρήση παράνομων κινητών και ναρκωτικών στις Φυλακές, ο Αχιλλέας Αιμιλιανίδης αναφέρει πως δεν διαπιστώνει «ολιγωρία και αδιαφορία στις ενέργειες της Διεύθυνσης«, αλλά το αντίθετο. 

Κατασκευασμένες πληροφορίες από βαρυποινίτη

Την ίδια ώρα, σε ό,τι αφορά τον βαρυποινίτη, στα συμπεράσματα του ο Αχιλλέας Αιμιλιανίδης κάνει λόγο, μεταξή άλλων, για «κατασκευασμένα βίντεο και φωτογραφίες» που του απέστελλε, ενώ τονίζει πως «προσπαθούσε να δώσει παραπλανητικές πληροφορίες», προσθέτοντας πως «έχει τάσεις μυθοπλασίας». 

Υπενθυμίζεται πως πριν την κατάθεση του στον Αχιλλέα Αιμιλιανίδη, ο βαρυποινίτης έδωσε έκθεση στη Διεύθυνση των Φυλακών, με την οποία παραδέχθηκε τις συνομιλίες του και κατονόμασε τόσο τον Κατσουνωτό όσο και τον δεύτερο αστυνομικό, ενώ ενώπιον του ανεξάρτητου ανακριτή άλλαξε στάση. 

Ωστόσο, λίγες μέρες μετά την παράδοση του πορίσματος, ο βαρυποινίτης προέβη σε θεληματική έκθεση με νέες παραδοχές, ισχυριζόμενος μεταξύ άλλων πως ο Κατσουνωτός έψαχνε στοιχεία για να καταστρέψει τη Διεύθυνση, ενώ στην έκθεση του ενέπλεξε τον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα, λέγωντας πως του είχε κλείσει υποθέσεις. Επίσης, προβάλλει διάφορους ισχυρισμούς και εμπλέκει και άλλους κρατικούς αξιωματούχους, ενώ αναφέρεται σε κατ΄ισχυρισμών υποσχέσεις που του δόθηκαν από τον Κατσουνωτό. 

Οι εν λόγω ισχυρισμοί, όπως επιβεβαίωσε αρμόδια πηγή, βρίσκεται ενώπιον της Ανεξάρτητης Αρχής κατά της Διαφθοράς, η οποία θα κληθεί να διερευνήσει τα όσα αναφέρει, σε συνδιασμό με άλλες καταθέσεις και στοιχεία.  

Ξεκάθαρη διαπίστωση ποινικών

Σύμφωνα με τις ίδιες ασφαλείς πληροφορίες, ο Αχιλλέας Αιμιλιανίδης εντόπισε ξεκάθαρα ποινικά αδικήματα που έχουν να κάνουν με κατάχρηση εξουσίας, όπου δηλαδή δημόσιος λειτουργός, ο οποίος κατά κατάχρηση εξουσίας που ανάγεται στα καθήκοντα του, ενεργεί ή διατάσσει την ενέργεια οποιασδήποτε αυθαίρετης πράξης που παραβλάπτει τα δικαιώματα άλλου, κάτι που σημαίνει είναι ένοχος πλημμελήματος, και της και της συνωμοσίας με βάση το άρθρο 373 του Ποινικού Κώδικα.  Δηλαδή, όποιος συνωμοτεί με άλλο για επίτευξη οποιουδήποτε από τους ακόλουθους σκοπούς, δηλαδή-

(α) να παρεμποδίσει ή να ματαιώσει την εκτέλεση ή επιβολή οποιουδήποτε νόμου ή διατάγματος του Υπουργικού Συμβουλίου ή

(β) να προξενήσει βλάβη στο πρόσωπο ή την υπόληψη άλλου, ή να μειώσει την αξία περιουσίας άλλου ή

(γ) να αποτρέψει ή να παρεμποδίσει την ελεύθερη και νόμιμη διάθεση περιουσίας από τον ιδιοκτήτη της στην εύλογη της αξία

(δ) να βλάψει άλλο στο επιτήδευμα ή στο επάγγελμα του ή

(ε) να αποτρέψει ή να παρεμποδίσει την ελεύθερη και νόμιμη άσκηση σε άλλο στο επιτήδευμα, επάγγελμα ή στην ασχολία του, με πράξη ή πράξεις οι οποίες αν διενεργούνταν από μεμονωμένο πρόσωπο θα συνιστούσαν ποινικό αδίκημα εκ μέρους του ή

(στ) να επιτύχει νόμιμο σκοπό με παράνομα μέσα,

είναι ένοχος πλημμελήματος.

Μεγάλος όγκος μαρτυρικού υλικού

Όπως είναι πλέον γνωστό, το πόρισμα του Αχιλλέα Αιμιλιανίδη απαριθμεί 660 σελίδες και σε αυτό περιλαμβάνονται δεκάδες καταθέσεις από πρόσωπα εντός Φυλακών, από μέλη της Αστυνομίας, δικηγόρους, μέλη του Συμβουλίου Αποφυλακίσεως και πολίτες.

Ενώπιον του ανεξάρτητου ανακριτή κατατέθηκαν σωρεία εγγράφων που είχαν άμεση ή έμμεση σχέση με τις καταγγελίες, ενώ προέβη σε δικανικό έλεγχο του παράνομου κινητού του βαρυποινίτη μέσω του οποίου συνομιλούσε με τον Μιχάλη Κατσουνωτό και τον δεύτερο αστυνομικό.

Στις συνομιλίες έχουν εντοπιστεί αρκετά sms με το κινητό τηλέφωνο του Μιχάλη Κατσουνωτού, ο οποίος ήταν αποθηκευμένος στη συσκευή ως «soso» και «Χαρά», ενώ κάποια από τα μηνύματα, κυρίως αυτά που αφορούσαν την Διεύθυνση, τα ανταλλάγματα με κλείσιμο υποθέσεων και το Συμβούλιο Αποφυλακίσεως, ήταν αποθηκευμένα και αποστέλλονταν και σε συγγενικό του πρόσωπο.

Επίσης, ανάμεσα στις δεκάδες καταθέσεις, υπάρχουν μαρτυρίες προσώπων στους οποίους μίλησε ο βαρυποινίτης, ενώ ένας εξ αυτών είναι πρόσωπο από το στενό περιβάλλον του βαρυποινίτη στον οποίο είχε εκμυστηρευτεί διάφορα πράγματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

Δειτε Επισης

Ανήλικη ξυλοκόπησε άγρια τη 17χρονη αδερφή της στην Ελλάδα-Το θύμα έχασε τις αισθήσεις του
«Θέλουμε μία ζωή απαλλαγμένη από τον φόβο της αστυνομικής βίας»-Ειρηνική διαμαρτυρία μεταναστών
Άνοδος 5,4% στις αφίξεις τουριστών την πρώτη τριμηνία 2024-Αισιοδοξία Υφ. Τουρισμού
Εκ πρώτης όψεως ευθύνες για την απόδραση κρατούμενου από τις Κεντρικές-Εν αναμονή της έκθεσης γεγονότων
Απαντά στη συσκότιση της Αστυνομίας για σοβαρές υποθέσεις ο Χαρτσιώτης-Τα ρίχνει στα ΜΜΕ «που εστιάζουν στα αρνητικά»
Δεν είναι ευχαριστημένος με τα μέτρα για το έγκλημα ο Χαρτσιώτης-«Ευελπιστώ να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα»
Στέλνει στη Βουλή το θέμα μετακίνησης ψηφοφόρων το ΑΚΕΛ-Ζητά διερεύνηση πριν τις εκλογές
Επιστολή Στεφάνου σε Κεραυνό για πράσινη φορολογία-Ζητά ξανά αναβολή της επιβολής της
Συμπλοκή και μαχαιρώματα μεταξύ Σύρων στη Λευκωσία-Οι ισχυρισμοί των εμπλεκομένων
Βαριά καμπάνα σε 49χρονη που πιάστηκε με δεκάδες κούτες αδασμολόγητων τσιγάρων