Παραδόθηκε χωρίς ονόματα των εμπλεκόμενων το πόρισμα στην οικογένεια του Θανάση

Εκατοντάδες πολίτες βρέθηκαν έξω από τη Νομική Υπηρεσία το απόγευμα του Σαββάτου, για να στηρίξουν τον τεράστιο αγώνα της μητέρας τους 26χρονου Θανάση Νικολάου, που δίνει εδώ και 17 χρόνια, ψάχνοντάς δικαίωση, στήριξη η οποία όπως φαίνεται απέδωσε καρπούς.  

Συγκεκριμένα, μετά από συνάντηση του Γενικού Εισαγγελέα και του Δικηγόρου της οικογένειας, Λουκή Λουκαΐδη, φαίνεται πως αποφασίστηκε η πλήρη συνεργασία ανάμεσα στις δύο πλευρές, με την οικογένεια του Θανάση να έχει πλέον στα χέρια της το πόρισμα. Αποφασίστηκε όπως παραδοθεί στην οικογένεια του 26χρονου εθνοφρουρού, αυτούσιο το πόρισμα των Σάββα Μάτσα και Αντώνη Αλεξόπουλου, στο οποίο ωστόσο δεν θα περιλαμβάνονται τα ονόματα των προσώπων, οι οποίοι θεωρούνται ύποπτοι για εμπλοκή στην υπόθεση.

Μιλώντας στον REPORTER ο δικηγόρος της οικογένειας ανέφερε πως, «ζήτησα το πόρισμα για να προχωρήσω σε κάποιες ενέργειες, μου έδωσαν το λόγο τους ότι θα μου δώσουν το πόρισμα χωρίς τα ονόματα, όμως σε περίπτωση που τα χρειαστώ να πάω ξανά κοντά τους. Θα διαβάσω το πόρισμα και ό,τι απόψεις έχω θα τους ενημερώσω». 

Παράλληλα, από τη συνάντηση οι δύο πλευρές αποφάσισαν, επίσης, όπως δοθεί και το μαρτυρικό υλικό της υπόθεσης, ώστε τόσο ο Δικηγόρος, όσο και η οικογένεια να γνωρίζουν σε πιο σημείο βρίσκονται οι έρευνες.

Επιπλέον, όπως είπε ο κ. Λουκαΐδης ο Γενικός Εισαγγελέας γνωστοποίησε τα ονόματα των τεσσάρων έμπειρων ανακριτών, οι οποίοι διορίστηκαν από τον αναπληρωτή Αρχηγό Αστυνομίας, Δημήτρη Δημητρίου, οι οποίοι όπως είπε διαβεβαιώθηκε πως δεν έχουν οποιαδήποτε σχέση με τα πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση. 

Ο Γιώργος Σαββίδης έδωσε περαιτέρω εξηγήσεις στην οικογένεια, όσον αφορά την ενέργεια του να αφήσει εκτός υπόθεσης τον ανακριτή Σάββα Μάτσα, λόγω των δημόσιων δηλώσεων του. Όπως είπε ο κ. Λουκαΐδης «είπα ότι δεν είναι σωστό. Ο κ. Μάτσας θυσιάστηκε για ένα καλό σκοπό, όμως αυτή τώρα είναι μια πολύ θετική εξέλιξη. Μου εξήγησαν ότι παραχώρησε δηλώσεις κομμάτι από απόσπασμα, όπως ήταν στο πόρισμα».

Υπενθυμίζεται πως, στις 20 Σεπτεμβρίου, ο δικηγόρος της οικογένειας Λουκής Λουκαΐδης, με επιστολή με τίτλο «Παράλειψη παράδοσης του πορίσματος στην οικογένεια του δολοφονηθέντος Θανάση Νικολάου», είχε ζητήσει από την Εισαγγελία το πόρισμα. Στις 22 Σεπτεμβρίου, η Ανώτερη Λειτουργό εκ μέρους του Γενικού Εισαγγελέα, είχε απαντήσει στην οικογένεια πως μπορεί να τύχει ενημέρωσης για το πόρισμα σε κατ' ιδίαν συνάντηση.

Πλέον, μετά και από αυτή την εξέλιξη φαίνεται πως οι έρευνες παίρνουν νέα τροπή και η συνεργασία ανάμεσα στις δύο πλευρές αναμένεται να βοηθήσουν τις έρευνες να φθάσουν όσο πιο γρήγορα στο τέλος. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δειτε Επισης

Νέα στοιχεία για τον Τσιντούλα, «έδρασε μόνος του»-Με λουλούδια έξω από το νοσοκομείο οι υποστηρικτές του Φίτσο
Οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος και ανατράπηκε-Απεγκλωβίστηκε από την Πυροσβεστική
Σε κρίσιμη κατάσταση παραμένει ο Ρόμπερτ Φίτσο-Υπό κράτηση ο δράστης, του απαγγέλθηκαν κατηγορίες
Οι Χούθι έπληξαν ελληνόκτητο πλοίο με σημαία Παναμά στην Ερυθρά Θάλασσα-Δεν υπάρχουν θύματα
Επανέρχεται ξανά η CMC-«Αν η ΕΤΥΦΑ συνεχίσει να αλλάζει τους κανόνες δικαιούμαστε αποζημίωση»
Ανακαλεί την απαγόρευση παραχώρησης αδειών χρήσης πυροτεχνημάτων η Υπηρεσία Μεταλλείων
«Δικτάτορας που δεν αναγνωρίζει κόκκινες γραμμές ο Πούτιν»-Τι λέει συνεργάτης του Ναβάλνι
Στις φλόγες τυλίχθηκαν όχημα buggy και τετράτροχη μοτοσικλέτα στο Λατσί
Χάος με τις ανάρμοστες συμπεριφορές στην ψηφιακή πύλη που ενώνει τις δύο πόλεις Νέα Υόρκη-Δουβλίνο
Φωτιά σε υπνοδωμάτιο διαμερίσματος στην Πάφο-Στο Νοσοκομείο ο ένοικος με αναπνευστικά προβλήματα