Στο πλευρό της κ. Ανδριάνας εκατοντάδες πολίτες-Φώναξαν για απόδοση δικαιοσύνης

Εκατοντάδες πολίτες βρέθηκαν έξω από τη Νομική Υπηρεσία το απόγευμα του Σαββάτου, ώστε να στηρίξουν τον τεράστιο αγώνα της χαροκαμένης μάνας του 26χρονου Θανάση Νικολάου, που ψάχνει δικαίωση εδώ και δεκαεπτά ολόκληρα χρόνια, αφού όπως η ίδια προσπαθεί να αποδείξει, το παιδί της δολοφονήθηκε και πως πρόκειται για ένα κατασκευασμένο έγκλημα. 

Μάλιστα, η ενέργεια του Γενικού Εισαγγελέα, Γιώργου Σαββίδη, να αφήσει εκτός του ανακριτή Σάββα Μάτσα, λόγω των δημόσιων δηλώσεων του, ήταν και η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής, με την οικογένεια να ζητά την άμεση επιστροφή του, αφού υπάρχει ο φόβος για συγκάλυψη του εγκλήματος και μη απόδοση Δικαιοσύνης, ενώ την ίδια ώρα η Νομική Υπηρεσία αρνείται να δώσει ολόκληρο το πόρισμα στην οικογένεια.

Έξω από τη Νομική Υπηρεσία, βρέθηκαν εκατοντάδες πολίτες με πλακάτ στα χέρια, για να στηρίξουν την χαροκαμένη μάνα, με την ίδια αφού πήρε τον λόγο να αναφέρεται στην ιστορία της. Μίλησε για το πώς ήρθε Κύπρο, πότε γέννησε τον Θανάση και πώς αυτός επέλεξε να μπει στον στρατό. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της συγκινήθηκε, ενώ καταχειροκροτήθηκε από τον κόσμο ο οποίος της φώναζε δύναμη και κουράγιο. Επίσης, η κ. Ανδριάνα, είπε πως ο γιος της μίλησε σε αξιωματικούς και βρήκε το τέλους του.

«Ποιος φταίει και όλοι αυτοί μας κάνουν ότι θέλουν; Εμείς. Επειδή τα ανεχόμαστε όλα. Πρέπει να μιλούμε και να διεκδικούμε τα δικαιώματα μας. Βρέθηκε το παιδί μου νεκρό και δεν το γνώριζα εγώ; Τα ευρήματα, το σώμα άθικτο... Το φώναζα και μέχρι σήμερα κρατώ τις φωτογραφίες του στον κόσμο να δει. Και ο πιο βλάκας, θα καταλάβει πως το παιδί τοποθετήθηκε εκεί. Αν δεν φέρουν τον κ. Μάτσα θα πάω στο εξωτερικό. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους. Είμαι πολύ συγκινημένη που με αγγαλιάσατε. Δεν έχω δάκρυα, έχω στραγγίξει. Δεκαεπτά χρόνια, ζω σαν ζωντανή νεκρή. Αφιέρωσα τη ζωή μου γι αυτό και με στερείται η υπόλοιπη οικογένεια. Στάθηκα δίπλα στα παιδιά μου και στον σύζυγό μου. Πάλευα με νύχια και με δόντια για να φτάσω μέχρι εδώ. Και θα συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι τέλους».

Ρίγη συγκίνησης προκάλεσε επίσης η στιγμή, που όλοι οι παρευρισκόμενοι τραγούδησαν «της δικαιοσύνης ήλιε νοητέ», στέλνοντας την ίδια ώρα ξεκάθαρο μήνυμα για απόδοση δικαιοσύνης στην υπόθεση του Θανάση. 

 

 

 

«Ντροπή εισαγγελέα, ντροπή Αστυνομία» φώναξαν έξω από τη Νομική Υπηρεσία, ενώ παίρνοντας τον λόγο διάφοροι συμπολίτες μας, τόνισαν μεταξύ άλλων ότι, «η κα. Ανδριάνα είναι εμείς, είναι εσείς, είναι τα παιδιά σας».

 

 

Μια άλλη πολίτης σε κάποια στιγμή διαμαρτυρήθηκε κατά της Αστυνομίας για δική της υπόθεση, καταγγέλλοντας συγκάλυψη, όπως συμβαίνει και στην υπόθεση του Θανάση, εδώ και δεκαεπτά ολόκληρα χρόνια. 

      

 

 

 

 

   

 

 

Δείτε τη διαμαρτυρία μέσα από την κάμερα του REPORTER:

 

Δειτε Επισης

Σε προχωρημένο στάδιο οι έρευνες της Αστυνομίας για την υπόθεση της Μονής Αββακούμ
Πέντε χρόνια φυλάκισης στους πέντε ενόχους για τη φωτιά στο Μάτι-Τρία στον εμπρηστή
Ευρωπαϊκή Αναγνώριση για τις Φυλακές της Κύπρου
Πιάστηκαν στα χέρια με τον συγκάτοικο του και τον μαχαίρωσε
Δρ. Αχιλλέας Αιμιλιανίδης: Η σύγκρουση των Θεσμών
Εικόνες χάους στις ΗΠΑ από τους ανεμοστρόβιλους-Νεκροί, τραυματίες και χιλιάδες σπίτια χωρίς ρεύμα (pics)
Παραμόνευαν οι δράστες, ενημερώθηκε από πριν η Αστυνομία-Εκτεθειμένη από τις εξελίξεις, νέο βίντεο ντοκουμέντο
Ένοχοι έξι από τους 21 κατηγορούμενους για τη φωτιά στο Μάτι-Έντονες αντιδράσεις από συγγενείς θυμάτων
Τόσα θα κοστίσει το Πασχαλινό τραπέζι-Οι αυξομειώσεις σε κρέατα, φλαούνες και λαχανικά
Συμπλοκή περίπου 60 προσώπων ανάμεσα σε Ε/κ και αλλοδαπούς έξω από σωματείο-Δύο τραυματίες