Θέμα χρόνου οι αποφάσεις για πόρισμα Αιμιλιανίδη που εισηγείται ποινικές διώξεις

Θέμα χρόνου είναι οι ανακοινώσεις από την Νομική Υπηρεσία σε σχέση με το πόρισμα του Αχιλλέα Αιμιλιανίδη για το σκάνδαλο διαφθοράς που κατήγγειλε η Διεύθυνση των Φυλακών σε βάρος του τέως Διοικητή της ΥΚΑΝ Μιχάλη Κατσουνωτού, εναντίον του οποίου υποδείχθηκαν ποινικά αδικήματα, ενώ ο ανεξάρτητος ποινικός ανακριτής εντοπίζει ποινικά και σε βάρος ακόμη ενός αστυνομικού και εναντίον του βαρυποινίτη. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τα ήξεις-αφήξεις Δράκου, η αυτοαναίρεση Κατσουνωτού και το μπαλάκι στον Σαββίδη

Δεδομένου πως η Νομική Υπηρεσία διέρρευσε πως οι αποφάσεις της θα ανακοινωθούν εντός δέκα ημερών από την ημερομηνία που το πόρισμα παραληφθεί από τον Αχιλλέα Αιμιλίανίδη, και ανάλογη ενημέρωση φαίνεται να έτυχε και η υπουργός Δικαιοσύνης, η οποία είχε προβεί σε δηλώσεις ως προς την άδεια του Μιχάλη Κατσουνωτού, θεωρείται πως εντός ημερών θα υπάρχουν εξελίξεις, ως προς τις τελικές αποφάσεις της Νομικής Υπηρεσίας. Δηλαδή, ο Γενικός Εισαγγελέας θα ανακοινώσει κατά πόσο συμφωνεί με τις εισηγήσεις του ανακριτή ή εάν θα ανατρέψει τα ευρήματα του, τα οποία έχουν στηριχθεί στο μαρτυρικό υλικό που βρέθηκε ενώπιον του, στο οποίο περιλαμβάνονται τόσο καταθέσεις όσο και έγγραφα, αλλά και στα όσα εντοπίζονται στο κινητό τεκμήριο, το οποίο πέρασε από δικανικό έλεγχο. 

Μεγάλο μέρος καταθέσεων προέρχονται από τις Κεντρικές Φυλακές και κρατούμενους, με κάποιες να θεωρούνται σημαντικές, αφού πρόκειται για πρόσωπα που είχε μιλήσει ο βαρυποινίτης και στους οποίους είτε έδειχνε μηνύματα, είτε εκμυστηρεύτηκε πως συνομιλούσε με τον Διοικητή της ΥΚΑΝ, ενώ φέρεται να περηφανευόταν για την «δύναμη του». 

Στο πόρισμα υπάρχουν μαρτυρίες πως ο βαρυποινίτης του ζητούσε βίντεο που θα έπληττε τη Διεύθυνση των Φυλακών και πως θα τα απέστελλε στον Μιχάλη Κατσουνωτό, ενώ πρόσωπα υποστήριξαν πως τους έβαζε να συμμετέχουν σε βίντεο, προσποιούμενοι τους ηθοποιούς, με ανταλλάγματα τσιγάρα και τηλεκάρτες, χωρίς ωστόσο να γνωρίζουν σε ποιον θα αποστέλλονταν.

Μάλιστα, ο βαρυποινίτης φαίνεται να ζήτησε βίντεο επί καιρού Διεύθυνσης Τρυφωνίδη, λέγοντας από άτομο στο οποίο εμφανιζόταν, να «κόψει» το πρόσωπο του, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί, με σκοπό να εκθέσουν την Διεύθυνση, αφού δεν θα φαινόταν το χρονικό διάστημα που λήφθηκε το βίντεο.

Επιπρόσθετα, προκύπτουν μαρτυρίες πως ο βαρυποινίτης έλεγε σε τρίτους πως όταν βγει έξω θα λαμβάνει μισθό 3000 ευρώ από την ΥΚΑΝ, ενώ δεν θα τον ενοχλούσε κανένας με «τις δουλείες του με ναρκωτικά». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Καταθέσεις και στοιχεία φωτιά στο πόρισμα-Τα sms που άνοιξαν τον ασκό του Αιόλου

Οι συνομιλίες Κατσουνωτού με βαρυποινίτη αποτελούν πλέον αδιαμφησβήτητο γεγονός, αφού το κινητό τεκμήριο πέρασε από δικανικό έλεγχο και εμπειρογνώμονας γνωμάτευσε πως δεν υπήρξε οποιαδήποτε παρέμβαση. Ανάμεσα στα μηνύματα που εντοπίστηκαν, υπάρχουν και πληροφορίες για άλλες υποθέσεις ή πρόσωπα, εντός και εκτός Φυλακών. 

Υπενθυμίζεται, πως υπάρχουν μαρτυρίες από πρόσωπα που δείχνουν επαφές από πέρυσι, ενώ φαίνεται πως αρχικά συνομιλούσαν στο viber και στη συνέχεια στο telegram. Επίσης υπενθυμίζεται πως ο βαρυποινίτης είχε αποθηκευμένο το τηλέφωνο του Διοικητή με το όνομα «Χαρά» και «Soso».    

Οι έρευνες του ανακριτή επεκτάθηκαν και στο Συμβούλιο Αποφυλακίσεως αφού εντοπίστηκαν μηνύματα όπου ο Διοικητής ενημέρωνε πως επικοινώνησε με την πρόεδρο, ώστε να βοηθήσει στην αποφυλάκιση του, ενώ υπάρχουν καταγγελίες από διάφορα πρόσωπα που κατήγγειλαν τον Μιχάλη Κατσουνωτό για παρεμβάσεις. Σχετικές καταγγελίες έγιναν και δημόσια από κρατούμενους. Επίσης, άτομα μίλησαν για ευνοϊκές μεταχειρίσεις και αναστολές ποινών από το πρόγραμμα μαρτύρων, υπεύθυνος του οποίου ήταν ο Διοικητής της ΥΚΑΝ.  

Την ίδια ώρα, σε ότι αφορά τον δεύτερο αστυνομικό, σε βάρος του οποίου επίσης υποδεικνύονται ποινικά αδικήματα, υπάρχει μαρτυρία πως είναι το πρόσωπο που μετέφερε χρήματα στην αδελφή του βαρυποινίτη, ενώ υπενθυμίζεται πως ο βαρυποινίτης τον είχε κατονομάσει, ως το δεύτερο πρόσωπο με τον οποίο συνομιλούσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μαρτυρίες για επαφές Διοικητή με βαρυποινίτη από πέρσι-Βρέθηκε βίντεο που χτυπούσε κρατούμενο

Επιπρόσθετα, υπάρχει μαρτυρία πως μετά τον εντοπισμό στοιχείων από τη Διεύθυνση, ο Μιχάλης Κατσουνωτός, μέσω τρίτων, επιχείρησε να χτίσει γέφυρα με την Διευθύντρια, ζητώντας να συναντηθούν, με την Άννα Αριστοτέλους να αρνείται, για να λαμβάνει αργότερα επίσημη επιστολή για συνάντηση, για άλλο όμως ζήτημα. Ο εν λόγω μεσάζοντας, κλήθηκε ενώπιον του Αχιλλέα Αιμιλιανίδη, ο οποίος επιβεβαίωσε πως του ζητήθηκε να μεσολαβήσει για συνάντηση. 

Παράλληλα, στο πόρισμα υπάρχουν καταθέσεις και από άλλα πρόσωπα, που δεν προέρχονται από τις Φυλακές ή την Αστυνομία, τα οποία κατέθεσαν για άμεσα ή έμμεσα θέματα που προέκυψαν στα πλαίσια των ερευνών. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Φιάσκο τα περί διαρροής email από Αριστοτέλους-Έκλεισε η υπόθεση, άνθρακας η έρευνα

Δειτε Επισης

Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του εδώ και δύο μέρες 38χρονος Τούρκος
Ανήλικος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του-Ζητά πληροφορίες η Αστυνομία
Καταζητούμενοι από την Interpol εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα
Τους έπιασαν να οδηγούν αυτοκίνητο στο οποίο τοποθετήθηκε μηχανή κλεμμένου οχήματος
Θεώρησε πως θα έστελνε λανθασμένα μηνύματα στην κοινωνία το Εφετείο εάν ανέστελλε την ποινή του 82χρονου
Επιτέθηκαν σε 26χρονο, του άρπαξαν την τσάντα και τον έριξαν στο έδαφος
Δεκτή από το Εφετείο η έφεση του Γ. Εισαγγελέα για έκδοση Ρωσογερμανού υπηκόου
Λίστα 100 ατόμων με πλαστά πτυχία έδωσε ο Όζερσαϊ στην «αστυνομία»
Στήριξη στον Νίκο Λοϊζίδη από Συμβούλιο Γραμματειακού Προσωπικού ΙΣΟΤΗΤΑΣ
Ποινή φυλάκισης δύο ετών σε 29χρονο για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών