Φιάσκο τα περί διαρροής email από Αριστοτέλους-Έκλεισε η υπόθεση, άνθρακας η έρευνα

Οι φωνές περί φιάσκου, όσον αφορά στην υπόθεση για τη διαρροή απόρρητου εγγράφου, για την οποία θεωρείτο ύποπτη η Διευθύντρια των Κεντρικών Φυλακών, η υποδιευθύντρια, καθώς και ένα άλλο πρόσωπο από το σωφρονιστικό ίδρυμα, επιβεβαιώθηκαν, αφού οι έρευνες ολοκληρώθηκαν χωρίς να προκύψει οποιαδήποτε μαρτυρία σε βάρος τους και ως εκ τούτου το θέμα θεωρείται λήξαν.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Επιστολή σε Εισαγγελέα για τις... προσφορές σε μάρτυρες-«Σύγκρουση συμφέροντος»

Η ποινική υπόθεση σε βάρος της Διεύθυνσης των Φυλακών είχε ανοίξει μετά τις καταγγελίες της Άννας Αριστοτέλους, κατά του Διοικητή της ΥΚΑΝ και με αφορμή ένα email της εταιρείας, που είδε το φως της δημοσιότητας και το οποίο επιβεβαίωνε πως σε περίπτωση «αξιοποιούνταν οι δυνατότητες του συστήματος», για την απενεργοποίηση κινητών τηλεφώνων, τότε θα συλλέγονταν και τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα άλλων πολιτών, που είτε διαμένουν στην περιοχή, είτε ήταν περαστικοί, είτε επισκέπτες στα φυλακισμένα μνήματα, αφού η εμβέλεια του σήματος δεν θα μπορούσε να περιοριστεί εντός της κλειστής φυλακής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Εκδικητική η ποινική είπε η Αριστοτέλους και μετά… ούτε λέξη για δώδεκα ώρες

Παρά το γεγονός πως υπάρχει εγκύκλιος ότι ένα email δεν θεωρείται απόρρητο έγγραφο, οι Αρχές άρχισαν ποινική υπόθεση σε βάρος της Διεύθυνσης των Φυλακών, αφού προχώρησε σε καταγγελία η ανάδοχος εταιρεία, καθώς και ο Διευθυντής της Ηλεκτρομηχανολογικής Υπηρεσίας.

Υπενθυμίζεται πως στην έκθεσή του ο Γενικός Ελεγκτής επιρρίπτει βαρύτατες ευθύνες και δείχνει ολιγωρία, σε σχέση με την αναβάθμιση του συστήματος στην ΗΜΥ και την ανάδοχο εταιρεία. Για την εν λόγω υπόθεση, χωρίς να εξεταστεί αρχικά αν προκύπτουν αδικήματα, δεδομένου και της εγκυκλίου, η Αστυνομία άρχισε να ανακρίνει άτομα, καλώντας τα μάλιστα για κατάθεση το Σαββατοκύριακο, ενώ υπενθυμίζεται πως στην Άννα Αριστοτέλους υποβλήθηκαν 160 ερωτήσεις και η ανάκρισή της κράτησε περίπου 12 ώρες.

Μετά την κατάθεση της υποδιευθύντριας και της Διευθύντριας των Φυλακών, η Αστυνομία σταμάτησε τη λήψη καταθέσεων και διαβίβασε τα όσα προέκυψαν στη Νομική Υπηρεσία, η οποία εν τέλει απεφάνθη πως δεν προκύπτουν οποιαδήποτε στοιχεία που να δικαιολογούν ποινική υπόθεση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η σιωπή των λαλίστατων κομμάτων για τη διαφθορά και οι προεκλογικές σημαίες

Ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας, Σάββας Αγγελίδης, μιλώντας στο LegalMatters Podcast, ανέφερε ότι η διερεύνηση για τη συγκεκριμένη υπόθεση έχει ολοκληρωθεί, χωρίς να προκύπτουν ποινικά αδικήματα. «Ήταν καταγγελία στην Αστυνομία, από το Διευθυντή της Ηλεκτρομηχανολογικής. Η Αστυνομία προχώρησε στη διερεύνηση, έλαβε μαρτυρία από το διευθυντή της εταιρείας. Ολοκληρώθηκε η έρευνα και η κατάληξη ήταν ότι δεν προκύπτει οτιδήποτε ποινικό».

Ερωτηθείς αν έχει ανακοινωθεί το αποτέλεσμα, ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας υποστήριξε ότι ως Υπηρεσία, δεν προβαίνει σε ανακοινώσεις. «Η μαρτυρία που ήταν ενώπιον μας, ήταν τέτοια που να μην καταδείκνυε τέτοιο ενδεχόμενο. Οι οδηγίες ήταν ότι δεν μπορούσε να προχωρήσει η καταγγελία, επειδή δεν υπήρχε επαρκής μαρτυρία».

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τους νομικούς της Άννας Αριστοτέλους για το εάν έτυχαν ενημέρωσης για την κατάληξη της υπόθεσης, μας απάντησαν αρνητικά, ενώ υπέδειξαν πως ενημερώθηκαν από τις δημόσιες δηλώσεις του Σάββα Αγγελίδη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έστειλε μηνύματα, προανήγγειλε νέα καταγγελία η Αριστοτέλους-«Όλα στην ώρα τους»

Υπενθυμίζεται ότι για την εν λόγω υπόθεση, οι Αρχές δέχθηκαν σφοδρές επικρίσεις από την κοινή γνώμη, οι οποίες έδειχναν αντίποινα στην καταγγελία της Άννας Αριστοτέλους κατά του Διοικητή της ΥΚΑΝ, με την κατάληξη, πλέον, της υπόθεσης, να δικαιώνει όσους έβλεπαν σκιές γύρω από την έρευνα. 

Δειτε Επισης

Στο περίμενε ακόμη οι εκπαιδευτικοί των ΚΙΕ για τη στελέχωση-Εξελίξεις την ερχόμενη εβδομάδα
Αφήνει την κατάσβεση εσωκομματικών φωτιών για μετά τις εκλογές ο ΔΗΣΥ
Εγκατάσταση ανελκυστήρων σε 115 πολυκατοικίες, απέμειναν άλλες 253-Το αναλυτικό πλάνο του ΥΠΕΣ
Από το... Παντοπωλείο στα Δικαστήρια-Οι σταθμοί της τετραετούς σύγκρουσης Εισαγγελίας κι Ελεγκτή
Πάνω από 1,100 κλήσεις στο 1410 το 2021-Άγχος, θλίψη και δυσκολίες λόγω Covid στο επίκεντρο
Λειτουργεί ξανά ο ανθρωπιστικός διάδρομος-Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα
Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του εδώ και δύο μέρες 38χρονος Τούρκος
Ανήλικος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του-Ζητά πληροφορίες η Αστυνομία
Αυτοί είναι όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι Επαρχιακών Οργανισμών