Νέα βόμβα με καταγγελίες για διαπλοκή-Προσφέρουν deal για να καταθέσουν κατά Κεντρικών

Την ώρα που η Αστυνομία σείεται μετά και το πόρισμα του ανεξάρτητου ποινικού ανακριτή που δείχνει ποινικά αδικήματα σε βάρος τριών προσώπων, μεταξύ των οποίων ο Διοικητής της ΥΚΑΝ, Μιχάλης Καστσουνωτός και άλλος ένας αστυνομικός, σε σχέση με το σκάνδαλο διαφθοράς που κατήγγειλε η Διεύθυνση των Φυλακών, άλλη μια αλληλένδετη καταγγελία έρχεται να φέρει τα πάνω κάτω.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τρεις οι ποινικές διώξεις που εισηγείται ο ανακριτής-Στη λίστα και δεύτερος της ΥΚΑΝ

Πρόκειται για καταγγελία που σχετίζεται με την δεύτερη ποινική έρευνα που διέταξε ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας και η οποία περιλαμβάνει τρεις μαρτυρίες προσώπων, που φέρονται να προσεγγίστηκαν, ώστε να καταθέσουν εναντίον της Διεύθυνσης των Φυλακών, με αντάλλαγμα να βοηθηθούν στις ποινικές τους υποθέσεις, ενώ τα όσα ισχυρίζονται, θέτουν σοβαρό ζήτημα γύρω από τους δύο εκ των τεσσάρων ποινικών ανακριτών, που προέρχονται από τις τάξεις της Αστυνομίας. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα Πολίτης, η Διεύθυνση των Φυλακών προχώρησε σε καταγγελία ενώπιον της Ανεξάρτητης Αρχής κατά της Διαφθοράς, ενημερώνοντας την πως έχει στην κατοχή της στοιχεία και μαρτυρίες σε σχέση με συνεργασία μελών της Αστυνομίας με τους δύο εκ των ανακριτών, όπου σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις επιχειρήθηκε να τους πείσουν, ώστε να καταθέσουν εναντίον της Διεύθυνσης και να «βοηθήσουν τον Κατσουνωτό γιατί είναι κρίμα».

Στην καταγγελία γίνεται αναφορά σε τρείς περιπτώσεις. Στην πρώτη περίπτωση αστυνομικοί επικοινώνησαν και ζήτησαν από γυναίκα, εναντίον της οποίας εκκρεμεί ποινική υπόθεση, να καταθέσει ότι γνωρίζει για χρήση ναρκωτικών και κινητών τηλεφώνων στις Φυλακές και της υποσχέθηκαν πως θα απαλλαχθεί από την υπόθεση, όπως επίσης και την αποφυλάκιση προσώπου από το στενό της περιβάλλον που εκτίει ποινή φυλάκισης. Όπως αναφέρει η καταγγελία, φέρονται να της υποσχέθηκαν πως «στους προσεχείς μήνες θα διευθετήσουν απόλυση του μέσω του Συμβουλίου Αποφυλακίσεως» και απαλλαγή από άλλη ποινική υπόθεση που εμπλέκονται και οι δύο. 

Η υπόθεση στην οποία εμπλέκονται και οι δύο, σύμφωνα με την καταγγελία, σχετίζεται με τον πρώην Διοικητή της ΥΚΑΝ και τον βαρυποινίτη. Μάλιστα φέρεται να είπαν στην γυναίκα «αυτός παπάς, αυτός τατάς».

Επίσης, οι δύο αστυνομικοί της είπαν πως οι δύο ανακριτές θα πήγαιναν από τη Λευκωσία για να της πάρουν κατάθεση. Την επόμενη ημέρα δέχθηκε δεκαπέντε κλήσεις από την αστυνομική διεύθυνση και ένα από κινητό τηλέφωνο, το οποίο ανήκει στον έναν εκ των δύο ανακριτών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αποθήκευε τα sms Κατσουνωτού ο βαρυποινίτης-Κατέθεσε στενό του συγγενικό πρόσωπο

Οι άλλες καταγγελίες 

Η δεύτερη περίπτωση αφορά πρώην κρατούμενο που βρισκόταν στο σχέδιο προστασίας μαρτύρων, ο οποίος, σύμφωνα με την καταγγελία, προσέγγισε αποφυλακισθέντες για να καταθέσουν με ψευδή ισχυρισμό, ότι η Άννα Αριστοτέλους και η Αθηνά Δημητρίου ευθύνονται για διάφορες υποθέσεις που τους αφορούσαν, ώστε να «προκαλούσαν κακό ή ζημιά στο έργο της Διεύθυνσης και προσωπικά της διευθύντριας και της ανώτερης λειτουργού με διάφορους τρόπους, ακόμα και με ποινική τους δίωξη». 

Επίσης καταγγέλθηκε πως σε μία άλλη περίπτωση κρατούμενος προσεγγίστηκε μέσω φίλων του εκτός Φυλακών για να πειστεί να καταθέσει για ύπαρξη κινητών τηλεφώνων και ναρκωτικών, τάζοντάς μεγάλο χρηματικό ποσό και ότι «θα τον βοηθήσουν να αποφυλακιστεί πολύ σύντομα».

Στην καταγγελία της η Διεύθυνση των Φυλακών σημειώνει πως υπάρχουν γραπτές μαρτυρίες και τα πρόσωπα είναι έτοιμα να καταθέσουν, ενώ τα όσα ισχυρίζονται έρχονται να προκαλέσουν νέες σκιές γύρω από την δεύτερη ποινική έρευνα που διατάχθηκε, για την οποία ήδη εκφράστηκε η άποψη πως επρόκειτο για «αντίποινα» στην Διεύθυνση, δεδομένου πως αυτή βασίστηκε σε υλικό που προβλήθηκε σε ΜΜΕ αλλά ήταν τελικά μαρτυρικό υλικό που η ίδια η Διεύθυνση παρέδωσε στον Αχιλλέα Αιμιλινανίδη. Επίσης, βασίστηκε σε πληροφορίες που έφθασαν μόλις την τελευταία εβδομάδα πριν τις οδηγίες, καθώς και στην απόφαση του ισοβίτη, με την μαρτυρία ωστόσο να βρίσκεται ενώπιον των Αρχών από το 2020. 

Μετά την εν λόγω καταγγελία, τίθεται σοβαρό ζήτημα ως προς την σχέση των δύο ανεξάρτητων ποινικών ανακριτών με την Αστυνομία, κάτι για το οποίο εκφράστηκαν εξαρχής οι ανησυχίες, ενώ πλέον τινάζεται στον αέρα όλη η έρευνα, αφού προκύπτει θέμα αμεροληψίας. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σπάει η ομερτά-Βίντεο και στοιχεία με deal και επαφές έτοιμα να κατατεθούν

Δειτε Επισης

Αυτοί οι δύο αναζητουνται για τα επεισόδια στο Κίτι
Τα επεισόδια στον Ύψωνα, οι «κακοί» πληροφοριοδότες και η ημέρα της σούβλας...
Ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες στο Κάιρο-Αργοσβήνουν οι ελπίδες για εκεχειρία στη Γάζα
ΒΙΝΤΕΟ: Έφοδος της Ισραηλινής Αστυνομίας στα γραφεία του Al Jazeera
Απίστευτο βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση σε οικία στη Λάρνακα-Καρέ καρέ η επίθεση με κροτίδες και πέτρες
ΒΙΝΤΕΟ: Εμπόλεμη ζώνη ο Ύψωνας-Η στιγμή που περιπολικό παραδίδεται στις φλόγες
ΒΙΝΤΕΟ: Στους 66 οι νεκροί από τις πλημμύρες στη Βραζιλία-Εκατοντάδες αγνοούμενοι
Κλιμακώνουν οι Ισραηλινοί στη Γάζα-Προανήγγειλε χτύπημα στη Ράφα σύντομα ο υπουργός Άμυνας
ΒΙΝΤΕΟ: Έντονα καιρικά φαινόμενα με χαλαζόπτωση-Έκλεισε δρόμος στα ορεινά
Προβλήματα στο οδικό δίκτυο λόγω κατολισθήσεων βράχων-Περιορισμένη ορατότητα στον αυτοκινητόδρομο