Σπάει η ομερτά-Βίντεο και στοιχεία με deal και επαφές έτοιμα να κατατεθούν

Τα βλέμματα πλέον, σε σχέση με το πολύκροτο σκάνδαλο διαφθοράς που κατήγγειλε η Διεύθυνση των Φυλακών σε βάρος του Διοικητή της ΥΚΑΝ, έχουν στραφεί στον Γενικό Εισαγγελέα, ο οποίος καλείται να μελετήσει το ογκωδέστατο πόρισμα του Αχιλλέα Αιμιλιανίδη, που εισηγείται τρεις ποινικές διώξεις, ώστε να αποφασίσει τον περαιτέρω χειρισμό της υπόθεση, με τις ανακοινώσεις να αναμένονται περίπου σε δέκα ημέρες. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τρεις οι ποινικές διώξεις που εισηγείται ο ανακριτής-Στη λίστα και δεύτερος της ΥΚΑΝ

Ο Αχιλλέας Αιμιλιανίδης έλαβε δεκάδες καταθέσεις και ενώπιον του προσκομίστηκαν διάφορα έγγραφα, τόσο από Φυλακές όσο και από Αστυνομία, ενώ σημαντικά στοιχεία θεωρούνται και τα όσα προέκυψαν από το κινητό τεκμήριο που χρησιμοποιούσε ο βαρυποινίτης για την επικοινωνία του με τον Μιχάλη Κατσουνωτό, το κινητό του οποίου επίσης εξετάστηκε. 

Οι έρευνες του ανακριτή, κάλυψαν ένα μεγάλο φάσμα, κάτι που μπορεί να διαπιστωθεί και από τα πέντε box files μαρτυρικού υλικού που παρέδωσε στον Γενικό Εισαγγελέα, διερευνώντας όλους τους ισχυρισμούς, όχι μόνο με τις καταγγελίες της Διεύθυνσης, αλλά και με παρεμφερή ζητήματα τα οποία έθιξαν πρόσωπα που κλήθηκαν ενώπιον του. Ως γνωστόν, οι έρευνες επεκτάθηκαν στο Συμβούλιο Αποφυλακίσεως αλλά και στο πρόγραμμα μαρτύρων της ΥΚΑΝ, ενώ εξετάστηκαν ως ένα βαθμό και καταγγελίες που έκαναν λόγο για παρεμβάσεις σε διαδικασίες και για αλά καρτ χειρισμούς, ειδικότερα σε ότι αφορά κατηγορούμενους σε υποθέσεις που μετατράπηκαν σε μάρτυρες κατηγορίας και εντάχθηκαν στο πρόγραμμα της ΥΚΑΝ, ενώ ακολούθως αναστάλθηκε η ποινή τους. 

Υπενθυμίζεται, πως το πρόγραμμα μαρτύρων βρέθηκε ξανά στο επίκεντρο, αφού σε δίκες παρουσιάστηκαν μέχρι και φωτογραφίες με αμπελοπούλια που έτρωγαν κρατούμενοι του προγράμματος, η ευθύνη του οποίου είναι στην Αστυνομία, ενώ αποκαλύφθηκαν απειλές κατά προσώπων μέσω των κινητών που είχαν στην κατοχή τους. 

Παράλληλα, στα πλαίσια των ερευνών, προέκυψαν μαρτυρίες για συμφωνίες μεταξύ ΥΚΑΝ και κατηγορουμένων, ενώ άλλος κατάδικος, υποστήριξε πως ο Διοικητής της ΥΚΑΝ του πρόσφερε να συνεργαστεί μαζί του, ώστε να εφοδιαστεί με κινητό και να του αποστέλλει πληροφορίες και στοιχεία από τις Φυλακές. Ωστόσο, τα όσα τέθηκαν ενώπιον του ανακριτή, βρίσκονται πλέον ενώπιον της Νομικής Υπηρεσίας, η οποία έχει και τον τελευταίο λόγο για την έκβαση της υπόθεσης, ενώ τα όσα ισχυρίστηκαν πρόσωπα, αναμφίβολα δημιουργούν ερωτήματα ως προς τους χειρισμούς και τις συμφωνίες. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αποθήκευε τα sms Κατσουνωτού ο βαρυποινίτης-Κατέθεσε στενό του συγγενικό πρόσωπο

Όπως προκύπτει, φαίνεται να έσπασε η... ομερτά, αφού ενδεχομένως να είναι η πρώτη φορά που υπάρχουν πλέον επίσημες καταθέσεις και στοιχεία - αν και αποτελούσε κρυφό μυστικό - μεταξύ προσώπων που ασχολούνται με εγκληματικές δραστηριότητες και μελών της Αστυνομίας, που ξεπερνούν τα όρια, όπως αποδείχθηκε και στην περίπτωση του Διοικητή της ΥΚΑΝ. Εξού και πρόσωπα έδωσαν μαρτυρίες ενώπιον του ανακριτή, ενώ ενδεικτικό είναι τα όσα ισχυρίζεται πρόσωπο, το οποίο ανέφερε πως ο βαρυποινίτης περηφανευόταν για τη «δύναμη» του, λόγω της γνωριμίας του με τον Μιχάλη Κατσουνωτό, λέγοντας μάλιστα πως όταν βγει έξω θα μπορούσε να κάνει τις δουλειές του με τα ναρκωτικά ανενόχλητος.   

Ωστόσο, ενώπιον του Αχιλλέα Αιμιλιανίδη δεν θα μπορούσαν να κληθούν άτομα που δεν είχαν άμεση ή έμμεση σχέση με τα υπό διερεύνηση αδικήματα, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, πρόσωπα είναι έτοιμα να ανοίξουν για τα καλά τον ασκό του Αιόλου και να καταθέσουν στοιχεία, είτε ενώπιον της δεύτερης ποινικής έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη, είτε ενώπιον της Αρχής κατά της Διαφθοράς. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόσωπα κατέχουν βίντεο που προέρχονται από τις τάξεις της Αστυνομίας και τα οποία θέτουν σοβαρά ερωτήματα ως προς τους χειρισμούς και τις συμφωνίες, ενώ φαίνεται να υπάρχουν στοιχεία για στενές επαφές προσώπων με μέλη της Αστυνομίας. 

Εξάλλου, οι στενές σχέσεις προσώπων που η Αστυνομία κατατάσσει στον υπόκοσμο, προκύπτουν μέσα από διάφορες υποθέσεις που κατά καιρούς είδαν το φως της δημοσιότητας, ωστόσο είναι κάτι που επιβεβαιώνεται και με αφορμή τις καταγγελίες της Διεύθυνσης των Φυλακών, αφού υπενθυμίζεται πως στο κινητό του βαρυποινίτη εντοπίστηκαν φωτογραφίες δολοφονηθέντα. Φωτογραφίες οι οποίες, δεν θα μπορούσαν να τραβηχτούν από οποιοδήποτε, αφού ήταν από τόσο κοντινή απόσταση και εντός της σκηνής του εγκλήματος, που δεν μπορούσε να έχει πρόσβαση οποιοσδήποτε, πέραν των μελών της Αστυνομίας. Στο ενδεχόμενο να διέρρευσαν αργότερα, επίσης πρόκειται για υλικό το οποίο δεν μπορεί να κατέχει οποιοσδήποτε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μαρτυρίες για επαφές Διοικητή με βαρυποινίτη από πέρσι-Βρέθηκε βίντεο που χτυπούσε κρατούμενο

Δειτε Επισης

Στήριξη στον Νίκο Λοϊζίδη από Συμβούλιο Γραμματειακού Προσωπικού ΙΣΟΤΗΤΑΣ
Ενστάσεις κατά υποψηφίου δημάρχου στην Επαρχία Λεμεσού-Ανακηρύσσονται από σήμερα 13 αντιδημάρχοι
Στο 8% το ποσοστό αδήλωτης εργασίας με κόστος δέκα εκ.-Αποφασίστηκε σειρά μέτρων από την Κυβέρνηση
«Τιμούμε αυτούς που έμειναν στις επάλξεις και θυσιάστηκαν για να περισώσουν την εθνική αξιοπρέπεια»
Ποινή φυλάκισης δύο ετών σε 29χρονο για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
Αυτό είναι το ψηφοδέλτιο των Ευρωεκλογών-Το μέγεθος, το χρώμα και η σειρά των υποψηφίων (pics)
Αναβλήθηκε η διαδικασία της εξέτασης για ακύρωση δέσμευσης περιουσίας των μοναχών
Απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία το αίτημα για αναστολή ποινής στον 82χρονο-Διαφώνησε ο πρόεδρος του Εφετείου
Ένοχος ο αστυνομικός για το θάνατο του 22χρονου Ιάσονα-Του επιβλήθηκε ποινή τριών ετών
Η πρώτη αντίδραση Οδυσσέα στο αίτημα για παύση-«Από σήμερα θα μιλούν οι μάρτυρες, τα στοιχεία και τα έγγραφα»