Αποθήκευε τα sms Κατσουνωτού ο βαρυποινίτης-Κατέθεσε στενό του συγγενικό πρόσωπο

Δεκάδες είναι τα πρόσωπα που κλήθηκαν να καταθέσουν ενώπιον του ανεξάρτητου ποινικού ανακριτή, Αχιλλέα Αιμιλιανίδη, που διορίστηκε για να διερευνήσει το σκάνδαλο διαφθοράς που κατήγγειλε η Διεύθυνση των Φυλακών, η οποία παρέδωσε στοιχεία που δείχνουν παράνομες συνομιλίες του Διοικητή της ΥΚΑΝ, Μιχάλη Κατσουνωτού, με βαρυποινίτη που καταδικάστηκε σε πολυετή ποινή φυλάκισης για εμπορία ναρκωτικών, με το χρονοδιάγραμμα των ερευνών να εκπνέει στις 5 Σεπτεμβρίου. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μαρτυρίες για επαφές Διοικητή με βαρυποινίτη από πέρσι-Βρέθηκε βίντεο που χτυπούσε κρατούμενο

Ενώπιον του Αχιλλέα Αιμιλιανίδη βρέθηκαν διάφορα πρόσωπα, εντός και εκτός Φυλακών, τα οποία είχαν άμεση ή έμμεση σχέση με τις καταγγελίες που κλήθηκε να διερευνήσει και στις οποίες προέβη η Διεύθυνση των Φυλακών, προσκομίζοντας διάφορα στοιχεία που είχαν στην κατοχή τους αλλά και μαρτυρίες, ενώ παρέδωσαν το βασικό τεκμήριο, το οποίο είναι το παράνομο κινητό που είχε στην κατοχή του ο βαρυποινίτης.

Ανάμεσα σε αυτούς που κλήθηκαν να δώσουν απαντήσεις, είναι και στενό συγγενικό πρόσωπο του βαρυποινίτη, η μαρτυρία του οποίου θεωρείται σημαντική, καθώς είναι το πρόσωπο που φέρεται να έλαβε χρηματικό ποσό το οποίο - σύμφωνα με τα όσα προκύπτουν - απέστειλε ο Διοικητής της ΥΚΑΝ στον κρατούμενο.

Όπως έγινε γνωστό, ανάμεσα στα ανταλλάγματα που έλαβε ο βαρυποινίτης για την «συνεργασία» του, ήταν χρηματικό ποσό, εξού και μεταξύ άλλων διερευνώνται αδικήματα που αφορούν δωροδοκία, δεκασμό και δωροληψία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το χρηματικό ποσό φαίνεται να το παρέλαβε στενό συγγενικό πρόσωπο του βαρυποινίτη, μέσω του δεύτερου αστυνομικού της ΥΚΑΝ που κατονομάστηκε από τον ίδιο και ο οποίος το παρέδωσε κατόπιν οδηγιών, ενώ προηγήθηκαν και ακολούθησαν συνομιλίες σε σχέση με τη συνάντηση και την παράδοση των χρημάτων. Μάλιστα, ο βαρυποινίτης κάλεσε το συγγενικό του πρόσωπο να μην αναφέρει οτιδήποτε για τους φίλους του και τα ονόματα τους, ενώ στη συνέχεια υπάρχει συνομιλία όπου ο βαρυποινίτης φέρεται να ενημερώνει τον Διοικητή πως έλαβε τα χρήματα. Υπενθυμίζεται πως ο βαρυποινίτης είχε κατονομάσει γραπτώς τόσο τον Διοικητή της ΥΚΑΝ, όσο και τον δεύτερο αστυνομικό, παραδεχόμενος πως συνομιλούσε μαζί τους μέσω κινητού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δούρειος ίππος το σύστημα των Κεντρικών Φυλακών για παρακολουθήσεις;

Το εν λόγω συγγενικό πρόσωπο του βαρυποινίτη κλήθηκε για κατάθεση και σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από το περιβάλλον του, υποστηρίζει πως δεν γνώριζε κάτι περαιτέρω από αυτά που του έλεγε ο κρατούμενος, ενώ είχε διερωτηθεί το λόγο για τον οποίο η Αστυνομία του παραδίδει χρήματα. Μάλιστα, ήταν στο εν λόγω πρόσωπο που ο βαρυποινίτης είχε αναφέρει πως όταν αποφυλακιστεί θα παίρνει τρεις χιλιάδες ευρώ μισθό το μήνα από την ΥΚΑΝ, ενώ υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, ο βαρυποινίτης σε συνομιλία που είχε με τον Διοικητή, τον καλεί να παραγγείλει GPS και μικρόφωνα, για να στήσουν παγίδα σε άλλα πρόσωπα. Όπως έγραψε χαρακτηριστικά, «εάν με βγάλουν έξω με το Parole νωρίτερα, θα είμαι οκ. Παράγγειλε μικρόφωνα, GPS και όσοι κάνουν δουλειές με ναρκωτικά όταν θα έρχονται στο βενζινάδικο για πλύσιμο του car τους, θα τους βάζω με το αυτοκίνητο και ξεκινάμε δουλειά πάνω τους. Θα έρχονται όλοι τζιαμέ κοντά μου».

Επιπρόσθετα, η κατάθεση του εν λόγω προσώπου θεωρείται σημαντική, αφού ο βαρυποινίτης, του απέστελλε υλικό που αποθήκευε. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο βαρυποινίτης φαίνεται να αποθήκευε συνομιλίες του με τον Διοικητή της ΥΚΑΝ, τις οποίες απέστελλε στο εν λόγω πρόσωπο, όπως επίσης συνομιλίες και με άλλο ένα άτομο. Ανάμεσα στα μηνύματα που προωθήθηκαν, ήταν από τις συνομιλίες που αφορούσαν τη λήψη βίντεο, το κλείσιμο υπόθεσης και το Συμβούλιο Αποφυλακίσεως.  

Το εν λόγω συγγενικό πρόσωπο δεν φαίνεται να αρνείται τις συνομιλίες, ωστόσο είναι η θέση του πως δεν γνώριζε τις προθέσεις του βαρυποινίτη και πως ουδεμία σχέση έχει στην όλη υπόθεση.

Όλες οι μαρτυρίες διερευνώνται από τον ανεξάρτητο ποινικό ανακριτή, ενώ καθοριστικής σημασίας κρίνεται το κινητό - τεκμήριο που έχει στα χέρια του. Υπενθυμίζεται, πως σε ό,τι αφορά την χρονική περίοδο των συνομιλιών, ενώπιον του Αχιλλέα Αιμιλιανίδη υπάρχουν στοιχεία από τις συνομιλίες, ωστόσο επιπρόσθετες μαρτυρίες έβαλαν στο τραπέζι ένα μακρύ χρονοδιάγραμμα, αφού υπάρχει κατάθεση προσώπου που δείχνει επαφή από τον περασμένο χρόνο. Μάλιστα, κατά την ίδια περίοδο, στο κινητό του βαρυποινίτη υπάρχει και μήνυμα το οποίο αναφέρει, «θέλω βίντεο τραβηγμένα από τις φυλακές… τζιάλα… Να φαίνονται οι χώροι των φυλακών κτλ. Και γενικά εάν έχει βίντεο με κρατούμενους που κάνουν έστω και αστεία ή οτιδήποτε θέλω τα. Αρκεί να καταλαβαίνουμε ότι είναι τραβηγμένα από κρατούμενους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Φωτογραφίες από κοντινή απόσταση δολοφονηθέντα στις συνομιλίες του βαρυποινίτη

Δειτε Επισης

Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ
Ανοικτή επιστολή από τη μητέρα της αδικοχαμένης Μαριλένας-«Έκλαψα περισσότερο από κάθε άλλη μέρα για την κόρη μου»
Στις 18 Απριλίου απαντά η 47χρονη σε κατηγορίες για κλοπές μέσω καρτών paysafe
Συνελήφθη 16χρονος που οδηγούσε κλοπιμαία μοτοσικλέτα υπό την επήρεια ναρκωτικών
Καταζητείται ο 55χρονος Θεόδωρου Θεοδώρου-Δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο (pic)
Ζήτησε πόρισμα με «ανοιχτή αιτία» για Θανάση η Εισαγγελία, δολοφονία πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας έδειξε η οικογένεια
Στροφή Εισαγγελίας στο Εφετείο για 82χρονο παππού-Δεν φέρει ένσταση στο αίτημα για ποινή με αναστολή
Ποινή δύο ετών στον 25χρονο για τον χαμό της 19χρονης Μαριλένα-Ξέσπασε η μητέρα της αδικοχαμένης
Ούτε αυτή την εβδομάδα αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής οι μοναχοί