Τρεις οι ποινικές διώξεις που εισηγείται ο ανακριτής-Στη λίστα και δεύτερος της ΥΚΑΝ

Μορφή χιονοστιβάδας λαμβάνουν οι εξελίξεις γύρω από το πρωτοφανές σκάνδαλο διαφθοράς που κατήγγειλε η Διεύθυνση των Κεντρικών Φυλακών κατά του Μιχάλη Κατσουνωτού, σε βάρος του οποίου ο ανεξάρτητος ποινικός ανακριτής, που παρέδωσε το απόγευμα της Πέμπτης το πόρισμα του στον Γενικό Εισαγγελέα, εντόπισε ποινικά αδικήματα, αφού φαίνεται να προέκυψαν μαρτυρίες αλλά και στοιχεία από τον δικανικό έλεγχο.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έσκασε η βόμβα για το σκάνδαλο διαφθοράς-Εισήγηση για ποινική δίωξη Κατσουνωτού

Σε βάρος του Διοικητή της ΥΚΑΝ προκύπτουν ποινικά αδικήματα που έχουν σχέση με διαφθορά και κατάχρηση εξουσίας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανεξάρτητος ανακριτής δείχνει ποινικά αδικήματα σε βάρος άλλων δύο προσώπων. 

Συγκεκριμένα, ο Αχιλλέας Αιμιλιανίδης δείχνει αδικήματα σε: 

-Διοικητή της ΥΚΑΝ, Μιχάλη Κατσουνωτό

-Στον δεύτερο αστυνομικό της ΥΚΑΝ 

-Στον βαρυποινίτη 

Υπενθυμίζεται πως ο κρατούμενος είχε παραδεχθεί πως συνομιλούσε μαζί του, ενώ εντοπίστηκαν μηνύματα όπου ο Διοικητής φέρεται να ζητούσε στοιχεία που θα έπλητταν την Διεύθυνση, καλώντας μάλιστα τον βαρυποινίτη να βιαστεί, καθώς φημολογείται πως θα αποχωρήσει για άλλη θέση, «και θέλει να κάνει κάποια πράγματα πριν φύγουν τα κορίτσια από τις Φυλακές». 

Επιπρόσθετα, σημαντικές θεωρούνται και οι μαρτυρίες κρατουμένων στους οποίους είχε μιλήσει ο βαρυποινίτης και στους οποίους εκμυστηρεύτηκε τις επαφές του με τον Μιχάλη Κατσουνωτό, ενώ πρόσωπα έδειξαν επαφές από πέρυσι. Παράλληλα, πρόσωπα κατήγγειλαν τον Διοικητή για παρεμβάσεις σε διαδικασίες, με τις έρευνες του ανακριτή να επεκτείνονται τόσο στο Συμβούλιο Αποφυλακίσεως, όσο και στο πρόγραμμα μαρτύρων της ΥΚΑΝ.

Η εμπλοκή του δεύτερου αστυνομικού 

Σε ό,τι αφορά τον δεύτερο αστυνομικό, κατονομάστηκε από τον ίδιο τον κρατούμενο, ως το δεύτερο πρόσωπο με τον οποίο συνομιλούσε, ενώ στο κινητό του εντοπίστηκε τόσο η φωτογραφία του συγκεκριμένου μέλους της ΥΚΑΝ, όσο και του Μιχάλη Κατσουνωτού. 

Επίσης, ο δεύτερος αστυνομικός, φέρεται ως το πρόσωπο που μεσολάβησε κατόπιν οδηγιών, για να μεταφέρει το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ σε συγγενικό πρόσωπο του βαρυποινίτη.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, υπάρχουν συνομιλίες του βαρυποινίτη με τον Διοικητή αναφορικά με την παραλαβή του χρηματικού ποσού, ενώ σε μηνύματα γίνεται αναφορά στο μικρό όνομα του αστυνομικού, με τον κρατούμενο να τους αποκαλεί φίλους του και λέει πως είναι «οκ» άτομα.  Το χρηματικό ποσό που έλαβε, ήταν ένα από τα ανταλλάγματα που φέρεται να έλαβε ο βαρυποινίτης και τα οποία εξετάστηκαν από τον ανακριτή. 

Επιπρόσθετα, φαίνεται να προκύπτουν συνομιλίες που προηγήθηκαν και ακολούθησαν της παράδοσης των χρημάτων, με τον βαρυποινίτη μάλιστα να καλεί το συγγενικό του πρόσωπο, το οποίο διερωτάτο γιατί λαμβάνει χρήματα από την Αστυνομία, να μην αναφέρει οτιδήποτε για τους φίλους του και τα ονόματα τους, ενώ στη συνέχεια υπάρχει συνομιλία όπου ο βαρυποινίτης φέρεται να ενημερώνει τον Διοικητή πως έλαβε τα χρήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Καταθέσεις και στοιχεία φωτιά στο πόρισμα-Τα sms που άνοιξαν τον ασκό του Αιόλου

Δειτε Επισης

Καταζητούμενοι από την Interpol εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα
Τους έπιασαν να οδηγούν αυτοκίνητο στο οποίο τοποθετήθηκε μηχανή κλεμμένου οχήματος
Θεώρησε πως θα έστελνε λανθασμένα μηνύματα στην κοινωνία το Εφετείο εάν ανέστελλε την ποινή του 82χρονου
Επιτέθηκαν σε 26χρονο, του άρπαξαν την τσάντα και τον έριξαν στο έδαφος
Δεκτή από το Εφετείο η έφεση του Γ. Εισαγγελέα για έκδοση Ρωσογερμανού υπηκόου
Λίστα 100 ατόμων με πλαστά πτυχία έδωσε ο Όζερσαϊ στην «αστυνομία»
Στήριξη στον Νίκο Λοϊζίδη από Συμβούλιο Γραμματειακού Προσωπικού ΙΣΟΤΗΤΑΣ
Ποινή φυλάκισης δύο ετών σε 29χρονο για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
Αναβλήθηκε η διαδικασία της εξέτασης για ακύρωση δέσμευσης περιουσίας των μοναχών
Απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία το αίτημα για αναστολή ποινής στον 82χρονο-Διαφώνησε ο πρόεδρος του Εφετείου