Τόσα κοστίζουν οι διαμονές για τις καυτές ημέρες του Αυγούστου-Ποιες οι επιλογές

Επιλογές για όλα τα γούστα υπάρχουν διαθέσιμες για τις καυτές ημέρες του Αυγούστου, για όσους επιλέξουν να κάνουν τις διακοπές τους εντός Κύπρου και συγκεκριμένα σε κάποια παραλιακή πόλη του νησιού μας. Από μερικές δεκάδες μέχρι και εκατοντάδες ευρώ ανά βράδυ, κοστίζει μια διαμονή από τις διαθέσιμες επιλογές που έχουν απομείνει για τα μέσα του καλοκαιριού, όπου η μεγαλύτερη μερίδα πληθυσμού θα καταλύσει σε ξενοδοχεία παραλιακών πόλεων. 

Μέσα από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη γνωστή σελίδα κρατήσεων booking.com, πήραμε μια γεύση για τις διαθέσιμες επιλογές που υπάρχουν, όπως και για το κόστος τους, που διαπιστώθηκε ότι υπάρχει πληθώρα επιλογών για όλα τα γούστα. Πιο συγκεκριμένα, στην έρευνα μας ψάξαμε διαθέσιμα ξενοδοχεία είτε appartments, για ένα δωμάτιο που είτε θα διαμένει ένα άτομο ή ένα ζευγάρι δυο ατόμων, όπως επίσης και διαθεσιμότητες που υπάρχουν για μια τετραμελής οικογένεια, δηλαδή δυο ενήλικες και δυο παιδιά, για την περίοδο 12 Αυγούστου μέχρι και 16 Αυγούστου.  

Για τέσσερα βράδια λοιπόν κατά την πιο κρίσιμη καλοκαιρινή περίοδο, υπάρχουν διαθέσιμες επιλογές σε όλες τις παραλιακές πόλεις, όπως Λάρνακα, Λεμεσό, Πάφο και Παραλίμνι. Το βλέμμα των περισσότερων ωστόσο, πάντοτε εστιάζεται στα καταλύματα του Πρωταρά, όπου εκεί για τετραμελής οικογένειες υπάρχουν διαθέσιμες επιλογές σε ξενοδοχεία, των οποίων οι τιμές ξεκινούν από 360 ευρώ μέχρι και 2,889 ευρώ. Την ίδια ώρα, όσον αφορά για apartmens, υπάρχουν διαθέσιμα που κοστίζουν από 524 ευρώ μέχρι και 840 ευρώ. Για ένα ζευγάρι, οι διαθέσιμες επιλογές αρχίζουν από 278 ευρώ μέχρι και 2,340 ευρώ σε υπερπολυτελή σουίτα. Την ίδια ώρα, για ένα άτομο, υπάρχει διαθέσιμο δωμάτιο από 269 ευρώ μέχρι και 1,723 ευρώ. 

Ταυτόχρονα, στη Λεμεσό για τις συγκεκριμένες ημερομηνίες για μια τετραμελή οικογένεια, οι επιλογές για ξενοδοχεία είναι από 460 ευρώ μέχρι και 14,760 ευρώ, ενώ για apartments είναι από 236 ευρώ, μέχρι και 1,610 ευρώ. Όσον αφορά τις επιλογές που υπάρχουν για ένα ζευγάρι, οι τιμές αρχίζουν από 142 ευρώ μέχρι και 4,000 ευρώ. Για ένα άτομο, η τιμή αρχίζει από 71 ευρώ, μέχρι και 2,404 ευρώ. 

Όσον αφορά την Πάφο οι τιμές των διαθέσιμων επιλογών σε ξενοδοχεία για τετραμελείς οικογένεια κινούνται στα ίδια επίπεδα, αφού ξεκινούν από 665 ευρώ μέχρι και 6,930 ευρώ. Παράλληλα, διαθέσιμα apartments υπάρχουν σε φθηνότερες τιμές, από 393 ευρώ μέχρι και 852 ευρώ. Την ίδια ώρα, για ένα ζευγάρι οι διαθέσιμες επιλογές δωματίων, ξεκινούν από 121 ευρώ μέχρι και 2,313 ευρώ. Επίσης, για ένα άτομο υπάρχει διαθεσιμότητα από 61 ευρώ μέχρι και 1,400 ευρώ. 

Οι φθηνότερες επιλογές στη Λάρνακα

Από την άλλη τις φθηνότερες επιλογές για να καταλύσει μια τετραμελής οικογένεια διατηρεί η παραλιακή πόλη της Λάρνακας, αφού υπάρχουν διαθέσιμα ξενοδοχεία για τέσσερις ημέρες με τιμές που αρχίζουν από 269 ευρώ μέχρι και 1,760 ευρώ, όπως και apartments που κοστίζουν για την ίδια περίοδο 190 ευρώ μέχρι και 671 ευρώ. Οι τιμές που υπάρχουν την ίδια ώρα για ένα ζευγάρι που ψάχνει ένα δωμάτιο, αρχίζουν από 108 ευρώ, μέχρι και 970 ευρώ. Παράλληλα, για ένα άτομο μόνο του οι τιμές κυμαίνονται μεταξύ 57 ευρώ μέχρι και 915 ευρώ. 

Αξίζει να σημειωθεί πάντως, ότι όσο περνούν οι μέρες, οι προαναφερθείσες επιλογές λιγοστεύουν, αφού πλησιάζουν και οι καλοκαιρινές διακοπές των περισσοτέρων που επιθυμούν να μείνουν εντός Κύπρου. Ως εκ τούτου κάθε καλοκαιρινή περίοδο, δεν είναι λίγοι αυτοί που μένουν την τελευταία στιγμή για να προκρατήσουν τη διαμονή τους για διακοπές.

Όπως επιβεβαίωσε εξάλλου στον REPORTER o Γενικός Διευθυντής του ΠΑΣΥΞΕ, Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης, «με βάση τον αριθμό που βλέπουμε τώρα και των κρατήσεων υπάρχει σχετική διαθεσιμότητα, αλλά έχει και αρκετές κρατήσεις που γίνονται πάντα την τελευταία στιγμή. Θεωρώ όμως ότι κάποιοι μπορούν να βρουν ακόμη και την τελευταία στιγμή κάποιες διαθέσιμες επιλογές υπό προϋποθέσεις φυσικά».  

Πάντως, αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι σε αντίθεση με άλλες αγορές, στην Κύπρο βάσει μελετών, καταδεικνύεται ότι έχουν μειωθεί κατά ένα μικρό ποσοστό οι τιμές των ξενοδοχείων. «Απόδειξη είναι ότι αρκετοί επιχειρηματίες του κλάδου, θεώρησαν ότι θα έπρεπε να απορροφήσουν τα αυξημένα κόστη όπως τα κόστη ενέργειας, πρώτων υλών, προσωπικού κτλ. και να παραμείνουν στις ίδιες τιμές, χωρίς να τις αυξήσουν, διότι ενδεχομένως να μειωνόταν περισσότερο η ζήτηση, που θα είχε και ολιστικό αντίκτυπο αυτό και στις υπόλοιπες επιχειρήσεις που αναμένουν έσοδα από τον τουρισμό», εξήγησε ο κ. Ρουσουνίδης. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Έσβησε για πάντα το χαμόγελο της δημοσιογράφου Γεωργίας Ψαριά…
ΒΙΝΤΕΟ: Από το καλοκαίρι στο χειμώνα-Άνοιξαν οι κρουνοί του ουρανού στη Λευκωσία
Μεγάλη η συνεισφορά του αθλητικού τουρισμού-Ρεκόρ συμμετοχών στο τουρνουά Αγίας Νάπας
Με μηνύματα για επανένωση και διεκδικήσεις εργαζομένων η Κύπρος τίμησε την Πρωτομαγιά (pics)
Φλαούνες, πασκιές, κόκκινα αυγά-Τα έθιμα του Πάσχα που αναβιώνουν ξανά
Με εκδηλώσεις και πορείες τιμά την Εργατική Πρωτομαγιά η Κύπρος
Δεν υποχωρεί η σκόνη, βροχές και καταιγίδες στο μενού του καιρού
«Παιδάκι πήρε δώρο ένα παιχνίδι και έτρεχε στον κήπο… Ήταν χαρά και λύπη μαζί»
Γυρίζουν την πλάτη στα ορεινά, πάνε παραλία όσοι θα εκμεταλλευτούν τις εορτές του Πάσχα
Ένεση για τα κατεχόμενα χωριά η χαλάρωση κινήτρων για επανεγκατάσταση-Ικανοποίηση για τα μέτρα της Κυβέρνησης