Οργιώδες παρασκήνιο για παραίτηση Αντωνίου-Στο κενό προσπάθειες κατευνασμού

Οργιώδες είναι το παρασκήνιο που εξελίσσεται γύρω από την πιθανή παραίτηση του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΥ, Θωμά Αντωνίου, ο οποίος τραβάει κόκκινη γραμμή μετά τον διορισμό του προέδρου του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) Πέτρου Αγαθαγγέλου στο ΔΣ του οργανισμού, με τον υπουργό Υγείας, Μιχάλη Χατζηπαντέλα, να επιχειρεί να κατευνάσει τα πνεύματα, χωρίς όμως αποτέλεσμα, και οι αντιδράσεις από τα διάφορα κοινωνικά σύνολα καλά κρατούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Είδε Χατζηπαντέλα ο Αντωνίου-Περιμένει επίσημη ανακοίνωση και παραιτείται

Ο πρόεδρος του ΟΑΥ έδειξε από την πρώτη στιγμή τη δυσφορία του για την απόφαση της Κυβέρνησης να δώσει το πράσινο φως στο διορισμό ενός προσώπου που πολέμησε, όσο κανείς, το ΓεΣΥ θέτοντας στο τραπέζι την παραίτησή του, ενημερώνοντας για την πρόθεσή του το δεκατριμελές ΔΣ του οργανισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγο πριν τη συνεδρία, ο υπουργός Υγείας κάλεσε σε κατ΄ ιδίαν συνάντηση τον κ. Αντωνίου, ώστε να ακούσει τις θέσεις του και τους λόγους για τους οποίους προτίθεται να παραιτηθεί. Κατά τη συνάντηση, ο πρόεδρος του ΟΑΥ εξέφρασε προς τον κ. Χατζηπαντέλα την πρόθεση του να παραιτηθεί για ηθικούς λόγους, ξεκαθαρίζοντας πως δεν θα δεχτεί να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τον πρόεδρο του ΠΙΣ.

Πάντως, ο Πέτρος Αγαθαγγέλου δεν αναμένεται σύντομα να συμμετάσχει στις συνεδρίες του ΔΣ του οργανισμού, αφού ο ΟAΥ δεν έχει λάβει μέχρι στιγμής το επίσημο έγγραφο για διορισμό του. Και αυτό διότι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Υγείας καθυστερεί τη διαδικασία όσο περισσότερο μπορεί, προσπαθώντας παρασκηνιακά να μεταπείσει και να καθησυχάσει όσους αντιδρούν με την απόφαση που κατέθεσε ο ίδιος την τελευταία στιγμή στο Υπουργικό Συμβούλιο, παρά το γεγονός πως γνώριζε πως ο Αγαθαγγέλου είναι κόκκινο πανί. Κάτι που γνώριζε από τον Απρίλιο, όταν επιχείρησε και τότε να τον διορίσει στον ΔΣ του ΟΑΥ.

Σημειώνεται, πως δεν είναι η πρώτη φορά που πίσω από τις κλειστές πόρτες γίνεται προσπάθεια από διάφορους φορείς να μεταπείσουν τον πρόεδρο του ΟΑΥ για την πιθανή παραίτησή του από τον οργανισμό.

Αν και το μπαλάκι, πλέον, βρίσκεται στον Πρόεδρο Αναστασιάδη για την ανάκληση του διορισμού του κ. Αγαθαγγέλου, μετά από επιστολή που θα λάβει από τις οργανώσεις που απαρτίζουν την Κοινωνική Συμμαχία για την εφαρμογή του ΓεΣΥ, η Κυβέρνηση δεν κάνει βήμα πίσω, ξεκαθαρίζοντας πως αυτή τη στιγμή δεν συζητείται ούτε έχει πρόθεση να ανακαλέσει τον διορισμό. Μάλιστα, απαντώντας στις επικρίσεις που δέχεται από το ΑΚΕΛ, πως περιφρονεί την κοινωνία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Μάριος Πελεκάνος υποστήριξε πως το ΓεΣΥ δεν κινδυνεύει από τον διορισμό ενός εκ των δεκατριών μελών του ΔΣ του ΟΑΥ, αλλά κινδυνεύει από τον λαϊκισμό και τις ανεύθυνες κορώνες όσων ισχυρίζονται ότι το στηρίζουν, ενώ αναλώνονται σε ευκαιριακές παρεμβάσεις.

Η απροθυμία της Κυβέρνησης να αφουγκραστεί τις αντιδράσεις και τους προβληματισμούς που εκφράζουν εμπλεκόμενοι φορείς, πρώην υπουργοί, οργανωμένοι ασθενείς και άλλα κοινωνικά σύνολα, για να πάρει πίσω την απόφασή της, δημιουργεί εύλογα ερωτήματα. Γιατί ενώ είχαν προηγηθεί αντιδράσεις τον Απρίλιο εν τέλει έκανε δεκτό τον διορισμό του κ. Αγαθαγγέλου; Γιατί δεν ζήτησε από την εργοδοτικές οργανώσεις να αντικαταστήσουν την επιλογή τους με πρόσωπο που δεν θα προκαλούσε τόση αναταραχή; Γιατί επιμένει στον διορισμό του προέδρου του ΠΙΣ, ενώ αυτός θα βρίσκεται σε ισχύ μόνο για κάποιους μήνες (σ.σ. μέχρι τον Νοέμβριο);

Ερωτήματα τα οποία αφήνουν σκιές ως προς το πιο είναι τελικά το κίνητρο πίσω από τον διορισμό Αγαθαγγέλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Επανεξέταση απόφασης ΤΕΠΑΚ για μετακίνηση φοιτητών ζητά ο Δήμος Λεμεσού
Καρδιοχειρουργοί του Mediterranean Hospital παρακολούθησαν διάλεξη του διακεκριμένου καθηγητή Claus Preusse
Υπ. Γεωργίας: Μεγάλη η σημασία χωριστής συλλογής επικίνδυνων αποβλήτων
H ανακοίνωση του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας για τις ψηλές συγκεντρώσεις σκόνης
Στους 30 βαθμούς η θερμοκρασία-Παραμένει η σκόνη στην ατμόσφαιρα
Αναμένουν να δουν στην πράξη την εργοδότηση αλλοδαπών οι επιχειρήσεις-«Μύθος» για φθηνή λύση
Ένα βήμα πριν το «record» στα σχολεία υψηλού κινδύνου-Σε επαγρύπνηση οι φρουροί για τις λαμπρατζιές
Εγκρίθηκε από τη Βουλή σχέδιο ψηφίσματος για δικαίωμα στο καθαρό περιβάλλον
Πράσινο Βουλής για νέες κατηγορίες δανείων από τον Κεντρικό Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών
Εγκρίθηκαν τροποποιητικοί νόμοι για ρυθμίσεις στην καταβολή διαφόρων επιδομάτων