Είδε Χατζηπαντέλα ο Αντωνίου-Περιμένει επίσημη ανακοίνωση και παραιτείται

Τρικυμίες συνεχίζει να προκαλεί, ο διορισμός του προέδρου του ΠΙΣ, Πέτρου Αγαθαγγέλου, ως εκπροσώπου των εργοδοτών στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΥ, με τον πρόεδρο του ΔΣ Θωμά Αντωνίου, να εκφράζει ενώπιον των μελών του ΔΣ την πρόθεσή του παραιτηθεί από τα καθήκοντά του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στο τραπέζι η παραίτηση Αντωνίου-Επιχειρεί να χαμηλώσει του τόνους η Κυβέρνηση

Ο κος Αντωνίου, είχε εκφράσει προβληματισμό και ανησυχία, όσον αφορά την απόφαση της κυβέρνησης να κάνει δεκτό τον διορισμό, ενός πολέμιου του ΓεΣΥ στο ΔΣ του οργανισμού και εξέφρασε αρκετές φορές δημοσίως την πρόθεσή του να παραιτηθεί. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίας του ΔΣ, ο κος Αντωνίου τόνισε πως η παραίτησή του θα θεωρηθεί δεδομένη, όταν ο οργανισμός λάβει επίσημο έγγραφο για τον διορισμό του κ. Αγαθαγγέλου. Και τούτο διότι, σε μια τέτοια περίπτωση ο πρόεδρος του ΠΙΣ θα πρέπει να καλεστεί στην επόμενη συνεδρία του ΔΣ.

Με την εξέλιξη αυτή, προκαλείται το καίριο ερώτημα, γιατί ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλα, επέλεξε να μην ενημερώσει ακόμη επίσημα τον οργανισμό για τον διορισμό του κ. Αγαθαγγέλου; Την ίδια ώρα μάλιστα που πληροφορίες κάνουν λόγο για έντονο παρασκήνιο, ώστε να αποφευχθεί η παραίτηση του κ. Αντωνίου.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Υγείας, λίγες ώρες πριν τη σύσκεψη του ΔΣ, είχε συνάντηση με το πρόεδρο του οργανισμού για να τον μεταπείσει.

Πάντως, μετά τη σύσκεψη που είχε με τα μέλη της ΣΕΕ και σε ερώτηση δημοσιογράφου, αν είχε κάποια επικοινωνία με τον πρόεδρο του ΔΣ, ο κ. Χατζηπαντέλα είπε ότι ο ίδιος έχει επικοινωνήσει με τον κ. Αντωνίου σήμερα «και αναμένεται να επικοινωνήσει μαζί μου τις επόμενες ημέρες».

Ο Υπουργός ανέφερε ότι ο κ. Αντωνίου του είπε θα επικοινωνήσει μαζί του όταν λάβει τις τελικές του αποφάσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ο κλοιός που σφίγγει στον Αγαθαγγέλου, οι προθέσεις Αντωνίου και το δίλημμα ΠτΔ

Στο μεταξύ, σε νέα του τοποθέτηση του ΑΚΕΛ, συνεχίζει να εξαπολύει πυρά κατά της Κυβέρνησης για την απόφαση της να διορίσει τον Πέτρο Αγαθαγγέλου στο ΔΣ του ΟΑΥ, με το Προεδρικό να σηκώνει το γάντι και εν μέσως να απαντά και στις αντιδράσεις για τον διορισμό του προέδρου του ΠΙΣ, λέγοντας πως «το ΓΕΣΥ δεν κινδυνεύει από τον διορισμό ενός εκ των 13 μελών του ΔΣ του ΟΑΥ, κινδυνεύει από τον λαϊκισμό και τις ανεύθυνες κορώνες όσων ισχυρίζονται ότι το στηρίζουν, ενώ αναλώνονται  σε ευκαιριακές παρεμβάσεις».

Σε γραπτή του ανακοίνωση ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Μάριος Πέλεκάνος, αναφέρει, «το ΑΚΕΛ να μην ανησυχεί», προσθέτοντας πως «η Κυβέρνηση που εφάρμοσε το ΓΈΣΥ μετά από δεκαετίες άγονων συζητήσεων, ξέρει καλύτερα από τον καθένα πως να το υπερασπιστεί. Πολύ καλύτερα από το ΑΚΕΛ που τα δέκα χρόνια πριν την ανάληψη της διακυβέρνησης από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη είχε στο Υπουργείο Υγείας δικό του Υπουργό».

Ο κ. Πελεκάνος, υποδεικνύει πως οι πολίτες γνωρίζουν ποιοι καθημερινά αναβαθμίζουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς όφελος των πολιτών, ενώ αναφέρει πως «τα εφημερεύοντα ιατρεία, η υπογραφή συμβολαίου για δημιουργία νέας μονάδας αιμοκάθαρσης στη Λευκωσία και η ένταξη ενός ακόμα μεγάλου νοσηλευτηρίου τις επόμενες μέρες, είναι μερικά από τα απτά παραδείγματα».

Παράλληλα, ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος υποστηρίζει πως το ΓΕΣΥ δεν κινδυνεύει από τον διορισμό ενός εκ των 13 μελών του ΔΣ του ΟΑΥ, αλλά κινδυνεύει από τον λαϊκισμό και τις ανεύθυνες κορώνες όσων ισχυρίζονται ότι το στηρίζουν, ενώ αναλώνονται σε ευκαιριακές παρεμβάσεις.

«Είναι αδιανόητο να παρουσιάζει το ΑΚΕΛ την Κυβέρνηση έτοιμη να εναντιωθεί στην ίδια της την επιτυχία. Την ώρα που το ΑΚΕΛ θα αναζητεί τρόπους έκφρασης της αντιπολιτευτικής του μανίας, η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να εργάζεται για την περαιτέρω ενίσχυση του ΓΕΣΥ, με στόχο να προσφέρει ποιοτικότερες και αναβαθμισμένες υπηρεσίες στους ασθενείς».

Οι επικρίσεις του ΑΚΕΛ

Νωρίτερα, το ΑΚΕΛ είχε αναφέρει πως «η κοινωνία ολόκληρη αντιδρά στο διορισμό Αγαθαγγέλου, αλλά η κυβέρνηση διαμηνύει ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο να ανακαλέσει την απόφαση της».

Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου ΑΚΕΛ, Γιώργος Κουκουμάς, ανέφερε πως «η κυβέρνηση του Συναγερμού περιφρονεί προκλητικά τους συνδέσμους των ασθενών, τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, κινήματα και φορείς, την κοινωνία ολόκληρη, ακόμα και δύο τέως υπουργούς της», ενώ διερωτάται «τι μπορεί να κρύβεται πίσω από αυτό τον αυταρχισμό και ετσιθελισμό της κυβέρνησης του Συναγερμού, η οποία προτιμά να συγκρουστεί με τους πάντες για να επιβάλει τον κ. Αγαθαγγέλου στο ΔΣ του ΟΑΥ; Η κοινωνία βέβαια έχει προ πολλού καταλάβει τι παίζεται με το ΔΗΣΥ και το ΓεΣΥ. Ο Συναγερμός εξαναγκάστηκε να δεχθεί το μονοασφαλιστικό ΓεΣΥ και δεν θα ησυχάσει μέχρι να βρει τρόπο να το ανατρέψει και να το παραδώσει στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα».

Τέλος, ο κ. Κουκουμάς υποδεικνύει πως «οι δικαιολογίες που διακινούν δεν πείθουν κανένα. Η ίδια παράταξη –ο Συναγερμός- που δεσμευόταν ότι δεν θα κουρέψει τις καταθέσεις, που ορκιζόταν ότι «σώζει το Συνεργατισμό», τώρα θέλει να τον πιστέψουμε ότι δεν θα ανατρέψει το μονοασφαλιστικό ΓεΣΥ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ο κλοιός που σφίγγει στον Αγαθαγγέλου, οι προθέσεις Αντωνίου και το δίλημμα ΠτΔ

Δειτε Επισης

Διαμαρτυρία φοιτητών ΤΕΠΑΚ για μεταφορά μαθημάτων στην Πάφο
Παραβίαση ενωσιακού δικαίου για εργοδότηση ναυαγοσωστών καταγγέλλει η Ισότητα
Aπαγόρευση χρήσης βεγγαλικών και ρίψης πυροτεχνημάτων ζητά το Terra Cypria
Δημόσια διαβούλευση για νομοσχέδιο που ρυθμίζει τις πρωτοβουλίες πολιτών
Παράπονα στην Eπ. Προστασίας για τη νομιμότητα λειτουργείας κλειστών κυκλωμάτων σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία
Διαβεβαιώσεις Αρχής Ηλεκτρονικής Υγεία-«Εντατική εργασία για Α’ φάση Εθνικού Σημείου Επαφής»
Σκαρφαλώνει στους 37 βαθμούς η θερμοκρασία-Δεν υποχωρεί η σκόνη
Πώς τοποθετούνται οι συνταξιούχοι για το πασχαλινό επίδομα-«Ούτε οι μισοί δεν θα το πάρουν»
Δίνει μάχη με το χρόνο το ΥΠΑΝ για αντιμετώπιση της παραβατικότητας στα σχολεία-Οι δύο δράσεις στα σκαριά
Ο Μητροπολίτης Πάφου δώρισε λάδι και πουργούρι για πολύτεκνες οικογένειες για το Πάσχα