Σάββατο 13 Αυγ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Συγκίνηση στην αποφοίτηση του Νικόλα-«Νίκησες τους κύκλωπες, πέρασες από συμπληγάδες»

  01/07/2022 12:05
Συγκίνηση στην αποφοίτηση του Νικόλα-«Νίκησες τους κύκλωπες, πέρασες από συμπληγάδες»

Συγκίνηση στην αποφοίτηση του Νικόλα-«Νίκησες τους κύκλωπες, πέρασες από συμπληγάδες»

  01/07/2022 12:05

Συγκινητικές στιγμές βίωσαν όσοι είδαν από κοντά την αποφοίτηση της τρίτης λυκείου, στο λύκειο Παλλουριώτισσας, όπου φοιτά ο Νικόλας Μαρκαντώνης, που αντιμετωπίζει εγκεφαλική παράλυση.

Κατά τη διάρκεια της τελετής, απονεμήθηκε το απολυτήριο στον νεαρό, με τον κόσμο να χειροκροτεί παρατεταμένα τον Νικόλα.

Όπως έγραψε η μητέρα του, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, «Νικόλας Μαρκαντώνης , τμήμα Γ6 , Λυκείου Παλλουριώτισας κρίνεται άξιος απόλυσης με γενικό βαθμό 18,43 “πολύ καλά”! Ναι τα κατάφερες Νικόλα, κόντρα σε όλους όσους δεν πίστεψαν σε σένα».

Τονίζει ακόμα ότι «νίκησες τους κύκλωπες, πέρασες από τις συμπληγάδες, από όλα τα εμπόδια που έστηναν μπροστά σου στα πρώτα χρόνια της σχολικής σου ζωής. Βρήκες το λιμάνι σου, στο σχολείο σου, βρήκες μια δεύτερη οικογένεια τους καθηγητές και τους συμμαθητές σου, και μοιράστηκες εμπειρίες και όμορφες στιγμές».

Σημειώνει επίσης «είμαστε περήφανοι για σένα, όλοι μας! Αυτό το ταξίδι το ολοκλήρωσες με επιτυχία. Εύχομαι να ξεκινήσεις ένα άλλο εξίσου όμορφο. Άλλωστε το ταξίδι της ενήλικης ζωής σου τώρα αρχίζει, με θεμέλια όλα όσα διδάχτηκες , όλα όσα έμαθες και ένοιωσες. Δεν έχεις όρια Νικόλα μου, το απέδειξες , μπορείς να ονειρεύεσαι και άλλα ταξίδια, και εμείς θα είμαστε δίπλα σου, να ρίχνουμε μαζί τους τοίχους..»

Καταληκτικά, ευχαριστεί την οικογένεια τους στο Λύκειο Παλλουριώτισας για το όμορφο ταξίδι και τον συνοδό του Νικόλα, Κωνσταντίνο Μαλεκκίδη «ολοζώντανη σκιά του Νικόλα μας, τα καταφέρατε! Άξιοι ! Εύχομαι το πανεπιστήμιο Κύπρου να σας ανοίξει τις πόρτες για ακόμη ένα υπέροχο ταξίδι!» 

4259062985700916 image

Υπενθυμίζεται ότι ο Νικόλας έγινε το πρώτο παιδί που λαμβάνει διαφοροποιημένο γραπτό στις Παγκύπριες Εξετάσεις και για να γίνει αυτό εφικτό, έλαβε δράση η Επίτροπος Διοικήσεως, η οποία έστειλε δεσμευτική σύσταση προς το Υπουργείο Παιδείας, καλώντας το να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες και σε διαφορετική περίπτωση, θα υπήρχαν επιπτώσεις. 

4259063064175958 image

Πάντως, για το θέμα των εξεταστικών δοκιμίων, πέντε οργανώσεις είχαν ενώσει τις δυνάμεις τους και απέστειλαν επιστολή προς το Υπουργείο, ζητώντας του όπως προβεί σε διαφοροποιήσεις, ωστόσο δεν έλαβαν κάποια απάντηση. 

4259063162620792 image

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας