Συγκίνηση στην αποφοίτηση του Νικόλα-«Νίκησες τους κύκλωπες, πέρασες από συμπληγάδες»

Συγκινητικές στιγμές βίωσαν όσοι είδαν από κοντά την αποφοίτηση της τρίτης λυκείου, στο λύκειο Παλλουριώτισσας, όπου φοιτά ο Νικόλας Μαρκαντώνης, που αντιμετωπίζει εγκεφαλική παράλυση.

Κατά τη διάρκεια της τελετής, απονεμήθηκε το απολυτήριο στον νεαρό, με τον κόσμο να χειροκροτεί παρατεταμένα τον Νικόλα.

Όπως έγραψε η μητέρα του, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, «Νικόλας Μαρκαντώνης , τμήμα Γ6 , Λυκείου Παλλουριώτισας κρίνεται άξιος απόλυσης με γενικό βαθμό 18,43 “πολύ καλά”! Ναι τα κατάφερες Νικόλα, κόντρα σε όλους όσους δεν πίστεψαν σε σένα».

Τονίζει ακόμα ότι «νίκησες τους κύκλωπες, πέρασες από τις συμπληγάδες, από όλα τα εμπόδια που έστηναν μπροστά σου στα πρώτα χρόνια της σχολικής σου ζωής. Βρήκες το λιμάνι σου, στο σχολείο σου, βρήκες μια δεύτερη οικογένεια τους καθηγητές και τους συμμαθητές σου, και μοιράστηκες εμπειρίες και όμορφες στιγμές».

Σημειώνει επίσης «είμαστε περήφανοι για σένα, όλοι μας! Αυτό το ταξίδι το ολοκλήρωσες με επιτυχία. Εύχομαι να ξεκινήσεις ένα άλλο εξίσου όμορφο. Άλλωστε το ταξίδι της ενήλικης ζωής σου τώρα αρχίζει, με θεμέλια όλα όσα διδάχτηκες , όλα όσα έμαθες και ένοιωσες. Δεν έχεις όρια Νικόλα μου, το απέδειξες , μπορείς να ονειρεύεσαι και άλλα ταξίδια, και εμείς θα είμαστε δίπλα σου, να ρίχνουμε μαζί τους τοίχους..»

Καταληκτικά, ευχαριστεί την οικογένεια τους στο Λύκειο Παλλουριώτισας για το όμορφο ταξίδι και τον συνοδό του Νικόλα, Κωνσταντίνο Μαλεκκίδη «ολοζώντανη σκιά του Νικόλα μας, τα καταφέρατε! Άξιοι ! Εύχομαι το πανεπιστήμιο Κύπρου να σας ανοίξει τις πόρτες για ακόμη ένα υπέροχο ταξίδι!» 

Υπενθυμίζεται ότι ο Νικόλας έγινε το πρώτο παιδί που λαμβάνει διαφοροποιημένο γραπτό στις Παγκύπριες Εξετάσεις και για να γίνει αυτό εφικτό, έλαβε δράση η Επίτροπος Διοικήσεως, η οποία έστειλε δεσμευτική σύσταση προς το Υπουργείο Παιδείας, καλώντας το να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες και σε διαφορετική περίπτωση, θα υπήρχαν επιπτώσεις. 

Πάντως, για το θέμα των εξεταστικών δοκιμίων, πέντε οργανώσεις είχαν ενώσει τις δυνάμεις τους και απέστειλαν επιστολή προς το Υπουργείο, ζητώντας του όπως προβεί σε διαφοροποιήσεις, ωστόσο δεν έλαβαν κάποια απάντηση. 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Αναμένουν να δουν στην πράξη την εργοδότηση αλλοδαπών οι επιχειρήσεις-«Μύθος» για φθηνή λύση
Ένα βήμα πριν το «record» στα σχολεία υψηλού κινδύνου-Σε επαγρύπνηση οι φρουροί για τις λαμπρατζιές
Εγκρίθηκε από τη Βουλή σχέδιο ψηφίσματος για δικαίωμα στο καθαρό περιβάλλον
Πράσινο Βουλής για νέες κατηγορίες δανείων από τον Κεντρικό Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών
Εγκρίθηκαν τροποποιητικοί νόμοι για ρυθμίσεις στην καταβολή διαφόρων επιδομάτων
Ψηφίστηκε πρόταση νόμου για δημοσίευση έκθεσης ελέγχων αγοράς από Υπ. Ενέργειας
Πέρασαν από την Ολομέλεια οι νέοι κανονισμοί των Δημοτικών-Ικανοποίηση ΥΠΑΝ, όσα αλλάζουν
Πράσινο Βουλής για χρονική παράταση χρηματοδότησης ελλειμμάτων ΟΚΥπΥ
Θλίψη Υφ. Πολιτισμού για τον θάνατο του Πέτρου Στυλιανού
Θετική η Επ. Υγείας για επέκταση κρατικής χορηγίας ΟΚΥπΥ