Έτοιμο να βοηθήσει το Νικόλα το Παν. Κύπρου-«Πρώτα να εξασφαλίσει θέση μέσω Παγκύπριων»

Έτοιμο να παρέχει στήριξη και βοήθεια στον Νικόλα Μαρκαντώνη, δηλώνει το Πανεπιστήμιο Κύπρου, δεδομένου ότι θα εξασφαλίσει θέση, μέσω της διαδικασίας των Παγκύπριων Εξετάσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στερούν την πρόσβαση σε Παγκύπριες στο Νικόλα-Καταφεύγουν στη Δικαιοσύνη οι γονείς

Μετά το σάλο που έχει προκληθεί, λόγω των καταγγελιών της μητέρας του Νικόλα και προέδρου του Συνδέσμου «Αγκαλιά Ελπίδας», Γίουλας Πιτσιάλη, ότι το Υπουργείο Παιδείας αρνείται να παραχωρήσει διευκολύνσεις, ώστε ο Νικόλας να μπορέσει να εξεταστεί στις Παγκύπριες, με τον ίδιο τρόπου που γινόταν εδώ και τρία χρόνια στις εξετάσεις τετραμήνων, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου βγαίνει μπροστά και ξεκαθαρίζει πως ως εκπαιδευτικό ίδρυμα είναι πρόθυμο να βοηθήσει και να στηρίξει τον μαθητή, ωστόσο πρώτα θα πρέπει να εξασφαλίσει θέση, μέσω των Παγκύπριων.

«Είχαμε λάβει ως Πανεπιστήμιο μία επιστολή, από το Υπουργείο Παιδείας, ζητώντας μας να καταθέσουμε την άποψή μας, για το θέμα. Είχε γίνει μία σύσκεψη στο γραφείο της Επιτρόπου Διοικήσεως και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και αν δεν κάνω λάθος ήταν παρούσα και η μητέρα του παιδιού. Εμείς ξεκαθαρίζουμε ότι δεν είναι θέμα του Πανεπιστημίου η εισδοχή, αυτό γίνεται μέσω των Παγκύπριων κι εμείς τους δεχόμαστε», εξήγησε στον REPORTER ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Τάσος Χριστοφίδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ο Νικόλας, η εγκεφαλική παράλυση και ο φύλακας-άγγελος που του άλλαξε τη ζωή

Αυτό που πρέπει να γίνει, όπως τόνισε ο κ. Χριστοφίδης, είναι να επιτύχει στις Παγκύπριες ο Νικόλας, θέση στον κλάδο που επιθυμεί, τότε το Πανεπιστήμιο Κύπρου θα εξετάσει και θα αποφασίσει όλες τις διευκολύνσεις που μπορεί να παραχωρήσει στο παιδί, καθώς πρόκειται για ιδιάζουσα περίπτωση.

«Η στήριξη που είμαστε πρόθυμοι να του παρέχουμε σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι θα αρθούν οι υποχρεώσεις που θα έχει ο ίδιος, για εκπληρώσει το πτυχίο του. Θα συμπεριφερθούμε όπως το κάναμε και στο παρελθόν, με άλλους φοιτητές που ήταν ΑμεΑ».

Απαντώντας στα σχόλια που ακούστηκαν τις τελευταίες ημέρες, περί παραχώρησης θέσης στον Νικόλα, μέσω των υπεράριθμων θέσεων, ο κ. Χριστοφίδης επανέλαβε ότι η εισδοχή στο Πανεπιστήμιο καθορίζεται βάσει της νομοθεσίας. «Είναι κανονισμοί που έχουν καθοριστεί από την Βουλή. Πρέπει να εξασφαλιστεί πρώτα η θέση και μετά δίνονται διευκολύνσεις».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Ομόφωνα ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για το θάνατο της Τζωρτζίνας
Διεξάγεται για 49η συνεχή χρονιά η πορεία Χριστοδούλας
Πρόστιμα 80,000 ευρώ σε παροχείς για καταχρήσεις στο ΓεΣΥ-Πέραν των 350 διερευνήσεων
Ένοχος ο Ηλίας Μίχος για το βιασμό της 12χρονης-Αθώα η μητέρα
ΒΙΝΤΕΟ: Επεισόδια κατά τη μεταγωγή του Μίχου και των άλλων κατηγορουμένων στην υπόθεση Κολώνου
Για πρόσκληση Γκουτέρες σε Τατάρ για συνάντηση κάνουν λόγο τα κατεχόμενα
Την Κυριακή η αλλαγή της ώρας-Πάνε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά
Τραγικό το τέλος της 85χρονης στην Καρδίτσα-Την κατασπάραξε ζώο
Σοκ στην Καρδίτσα-Εντοπίστηκε ακέφαλο πτώμα 85χρονης σε οικία
Δίωρη στάση εργασίας από τους χαμηλόμισθους της ΙΣΟΤΗΤΑΣ-Φωνές για στασιμότητα στην ανέλιξη