Κόκκινη γραμμή από μαγαζάτορες για νέα μέτρα, προετοιμάστηκαν για Πρωτοχρονιά

Κόκκινη γραμμή θεωρούν οι ιδιοκτήτες χώρων εστίασης, το ενδεχόμενο λήψης επιπρόσθετων μέτρων, πριν την Πρωτοχρονιά, αφού αυτό θα επιφέρει πλήγμα σε ολόκληρη τη βιομηχανία, καθώς ήδη έχουν γίνει όλες οι προεργασίες για τη συγκεκριμένη ημέρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τα νέα μέτρα στο τραπέζι, τα σενάρια για lockdown και η εισήγηση για διπλή μάσκα

Παρόλα αυτά, εκτιμούν ότι κάτι τέτοιο δεν αναμένεται να συμβεί, αφού δεν υπάρχει χρόνος μέχρι την Πρωτοχρονιά, ώστε να παρθούν αποφάσεις και να οδηγηθούν ενώπιον του Υπουργικού, το οποίο θα πρέπει να τις εγκρίνει.

Μιλώντας στον REPORTER, ο πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Κέντρων Αναψυχής, Φάνος Λεβέντης, τόνισε πως «οι επιχειρηματίες προσάρμοσαν τα δεδομένα στη βάση του τι ισχύει τη δεδομένη στιγμή. Προχώρησαν, δέχθηκαν κρατήσεις, οργάνωσαν εκδηλώσεις, οπότε δεν υπάρχει κανένα περιθώριο να αλλάξουν τα δεδομένα. Μπορεί να διαρρέεται ότι υπάρχει η σκέψη για λήψη μέτρων εάν εξελιχθούν τα πράγματα και να αναθεωρηθούν κάποια μέτρα, αλλά τη δεδομένη στιγμή δεν υπάρχει κάτι χειροπιαστό».

Σημείωσε εξάλλου πως «οι νοσηλείες λιγοστεύουν, με βάση τον αριθμό των κρουσμάτων, σε σύγκριση με το τι είχαμε πριν λίγες μέρες, όταν τα κρούσματα ήταν λιγότερα, αλλά οι νοσηλείες ήταν περισσότερες».

Σε σχέση με τις πληροφορίες που φέρουν πολλά από τα κρούσματα να προέρχονται από συγχρωτισμό στους χώρους εστίασης, ο κ. Λεβέντης τόνισε ότι, «η υπόθεση είναι ένα πράγμα και το αν υπάρχουν στοιχεία, είναι άλλο πράγμα. Αν υπάρχουν κρούσματα σε συγκεκριμένους χώρους, θα πρέπει εκείνος ο χώρος να ελεγχθεί, γιατί είναι κρίμα να θυματοποιηθούν όλοι οι υπόλοιποι, που εφαρμόζουν το πρωτόκολλο και το διάταγμα. Είναι κρίμα όσοι είναι νομοταγής να υποστούν πρόσθετη τιμωρία, παραμονές Πρωτοχρονιάς και εφόσον έχουν αναθεωρήσει όλοι το πρόγραμμά τους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η έκρηξη κρουσμάτων φέρνει ξανά μέτρα στο τραπέζι-Οι σκέψεις για Πρωτοχρονιά

«Θα προκύψουν τεράστιες αντιδράσεις»

Ως προς το ενδεχόμενο λήψης πρόσθετων μέτρων άμεσα, ο κ. Λεβέντης τόνισε ότι «θα προκύψουν τεράστιες αντιδράσεις εάν ληφθούν τώρα μέτρα. Ήδη από το πρωί της Δευτέρας κάποιοι μας καλούσαν και ήταν σε μεγάλη αγωνία και οργισμένοι, γιατί προγραμματίστηκαν και έκαναν έξοδα, άρα δεν μπορούν να υποστούν μια τέτοια ζημιά. Γενικά όμως θεωρώ πως δεν θα γίνει οτιδήποτε».

Σε σχέση με τις κρατήσεις για την παραμονή Πρωτοχρονιάς και την ημέρα της Πρωτοχρονιάς, υπέδειξε πως αναμένει τα πράγματα να πάνε καλύτερα απ’ ότι τα Χριστούγεννα. «Εάν δεν μπει άλλο τροχοπέδη και προσκόμματα, τα πράγματα θα πάνε πολύ καλύτερα. Αναθεωρήθηκαν προγράμματα, προσαρμόστηκαν στα δεδομένα, μείωσαν τις δαπάνες που θα έκαναν τη συγκεκριμένη νύχτα, δέχθηκαν κρατήσεις βάσει των όσων τους αναλογεί.

Θέλω να τονίσω ότι είχα πει πως τα κρούσματα θα αυξηθούν με τη λήψη του μέτρου για τους ανεμβολίαστους, που τους απαγορεύει να πάνε στους χώρους διασκέδασης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Χρυσό Βραβείο Προστάτη του Περιβάλλοντος πήρε η ΑΗΚ
Αύξηση ορίου de minimis χορηγήσεων στη γεωργία ζήτησε η Μ. Παναγιώτου στην ΕΕ
Ομάδα Πρωτοβουλίας ζητά ονοματοδοσία δρόμου στη Λάρνακα εις μνήμη Δώρου Χριστοδουλίδη
Μόνιμα μέτρα κατά της ακρίβειας ζητά η ΕΚΥΣΥ
Η διακήρυξη της ΣΕΚ ενόψει της Πρωτομαγιάς-Μισθοί, ασφάλεια και αξιοπρέπεια στο επίκεντρο
Στις κοινές προκλήσεις των MED9 στη γεωργία αναφέρθηκε η Υπουργός Γεωργίας
Αναθεωρημένη Μελέτη Χωροθέτησης για υδατοκαλλιεργητές σε Μονή-Βασιλικό ζητά η ΕΥ
Η δράση ΝΖ4Υ επεκτείνεται σε όλα τα σχολεία Μέσης εκπαίδευσης
Κοινή εκδήλωση για Εργατική Πρωτομαγιά από ΠΕΟ και τ/κ συντεχνίες
Πέθανε και ο τελευταίος λαγός που είχε απελευθερωθεί με πομπό-Τους έφαγαν άλλα ζώα