Αξιολόγηση της κατάστασης και μετά αποφάσεις για μέτρα-Κρίσιμα εικοσιτετράωρα

Στάση αναμονής, προκειμένου να διαφανεί το μέγεθος της επιδείνωσης και αποφάσεις μετά την Πρωτοχρονιά, εκτός εάν υπάρξει ραγδαία αύξηση στις νοσηλείες, αποφάσισε μα τηρήσει το Υπουργείο Υγείας έπειτα και από πολύωρες συσκέψεις και τις συστάσεις κάποιων επιστημόνων της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Υπουργείο Υγείας, κρίθηκε ότι εκτός κι εάν υπάρχει μεγάλη ανατροπή, δεν πρέπει να ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα πριν την Πρωτοχρονιά, προκειμένου να μην αλλάξει ο προγραμματισμός των πολιτών. Η απόφαση λήφθηκε με δεδομένο ότι η κατάσταση στα δημόσια νοσηλευτήρια, είναι πλήρως διαχειρίσιμη σε αυτό το στάδιο και λόγω του γεγονότος ότι οι μελέτες για τη μετάλλαξη Όμικρον δείχνουν ότι χρειάζονται πιο λίγα άτομα νοσηλεία.

Έτσι εάν δεν υπάρξει μεγάλη αύξηση στις ροές των ασθενών, ο Μιχάλης Χατζηπαντέλας θα δει τους επιστήμονες την Δευτέρα 3 Ιανουαρίου, προκειμένου να τεθούν επί τάπητος εισηγήσεις για μέτρα αντιμετώπισης του νέου πανδημικού κύματος που φέρνει η μετάλλαξη Όμικρον. Οι εισηγήσεις θα οδηγηθούν ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου που έχει καθορισμένη συνεδρία την ερχόμενη εβδομάδα προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις.

Η Κυβέρνηση πάντως θέλει με κάθε τρόπο να αποφύγει μέτρα τύπου lockdown, που θα επιφέρουν μεγάλο πλήγμα στην οικονομία. Σε αυτό το στάδιο και με βάση την υφιστάμενη επιδημιολογική εικόνα και την κατάσταση στα νοσοκομεία, οι ειδικοί επεξεργάζονται προτάσεις που έχουν σχέση με μείωση των συναθροίσεων σε σπίτια και χώρους υψηλού κινδύνου.

Η κατάσταση θα αξιολογείται συνεχώς και εάν υπάρχει έκρηξη κρουσμάτων ή απότομη αύξηση των ασθενών στις ΜΕΘ, εάν κριθεί αναγκαίο θα συνέλθει εκτάκτως το Υπουργικό Συμβούλιο για αποφάσεις.  

Κραυγή απόγνωσης από τους χώρους αναψυχης

Εν τω μεταξύ, σε απόνγωση έχουν περιέλθει ιδιοκτήτες κέντρων αναψυχής αφού λόγω των μέτρων, έχει μειωθεί κατακόρυφα η δουλειά τους. 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής Πάφου Άγγελο Ονησιφόρου, η επισκεψιμότητα στα κέντρα αναψυχής της επαρχίας Πάφου τις ημέρες των Χριστουγέννω ήταν μειωμένη κατά περίπου 70%.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ κ. Ονησιφόρου κάλεσε την Πολιτεία να επανεξετάσει τα μέτρα για περιορισμό της πανδημίας. 

Όπως ανέφερε, κάποια από τα κέντρα αναψυχής στην Πάφο δεν λειτούργησαν και αυτά που άνοιξαν διαπίστωσαν ότι ο όγκος εργασίας τους μειώθηκε στο 70% περίπου, προσθέτοντας πως η ίδια κατάσταση καταγράφηκε και το υπόλοιπο των ημερών των εορτών.

Πρόσθεσε πως ακυρώσεις δέχονται και για την εορταστική περίοδο της Πρωτοχρονιάς.

Αναγνώρισε ότι η ανθρωπότητα μαστίζεται από μια πρωτοφανή υγειονομική κρίση, η οποία ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, δεν θα πρέπει να μετατραπεί και σε μια ανάλογη οικονομική κρίση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Επανεξέταση απόφασης ΤΕΠΑΚ για μετακίνηση φοιτητών ζητά ο Δήμος Λεμεσού
Καρδιοχειρουργοί του Mediterranean Hospital παρακολούθησαν διάλεξη του διακεκριμένου καθηγητή Claus Preusse
Υπ. Γεωργίας: Μεγάλη η σημασία χωριστής συλλογής επικίνδυνων αποβλήτων
H ανακοίνωση του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας για τις ψηλές συγκεντρώσεις σκόνης
Στους 30 βαθμούς η θερμοκρασία-Παραμένει η σκόνη στην ατμόσφαιρα
Αναμένουν να δουν στην πράξη την εργοδότηση αλλοδαπών οι επιχειρήσεις-«Μύθος» για φθηνή λύση
Ένα βήμα πριν το «record» στα σχολεία υψηλού κινδύνου-Σε επαγρύπνηση οι φρουροί για τις λαμπρατζιές
Εγκρίθηκε από τη Βουλή σχέδιο ψηφίσματος για δικαίωμα στο καθαρό περιβάλλον
Πράσινο Βουλής για νέες κατηγορίες δανείων από τον Κεντρικό Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών
Εγκρίθηκαν τροποποιητικοί νόμοι για ρυθμίσεις στην καταβολή διαφόρων επιδομάτων