Κυριακή 16 Ιαν, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Είδε Χατζηπαντέλα και έδωσε γραμμή για τα μέτρα ο Αναστασιάδης

  22/11/2021 12:13
Είδε Χατζηπαντέλα και έδωσε γραμμή για τα μέτρα ο Αναστασιάδης

Είδε Χατζηπαντέλα και έδωσε γραμμή για τα μέτρα ο Αναστασιάδης

  22/11/2021 12:13

Συνάντηση με τον υπουργό Υγείας, είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος χάραξε τη γραμμή πλεύσης των πολιτικών αποφάσεων για τα νέα μέτρα, ξεκαθαρίζοντας τις κόκκινες γραμμές της Κυβέρνησης, ενόψει της σύσκεψης που θα πραγματοποιηθεί στις τρεις το απόγευμα με τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής.  

Επιθυμία του Προέδρου της Δημοκρατίας, είναι τα μέτρα να μην παραλύουν την οικονομία και να δοθεί ένα περιθώριο 15-20 ημερών, προκειμένου να αυξηθούν οι εμβολιασμοί και ακολούθως να σφίξει ο κλοιός για όσους επέλεξαν να μην εμβολιαστούν.

Οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν μέχρι αύριο, με κάποια μέτρα να κλειδώνουν εντός της ημέρας. Την Τετάρτη, οι προτάσεις θα οδηγηθούν προς έγκριση ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου. 

Η κυβερνητική πρόθεση είναι να απαγορευτεί η είσοδος σε μη εμβολιασμένους σε νυκτερινά κέντρα διασκέδαση, γήπεδα, σινεμά και θέατρα. Θα μπορούν ωστόσο, όπως όλα δείχνουν, να μπορούν να μεταβαίνουν με SafePass σε καφετέριες και εστιατόρια.

Επιπτώσεις σ’ ότι αφορά στην εγκυρότητα του SafePass όμως, θα έχουν και όσοι δικαιούχοι επέλεξαν να μην προχωρήσουν, στη χορήγηση ενισχυτικής δόσης. Έτσι, όσοι δεν προχώρησαν σε διάστημα έξι συν ενός μηνός, σε τρίτη δόση (σ.σ δεύτερη για όσους έκαναν J&J), θα πρέπει να υποβάλλονται σε rapid test, για να έχουν SafePass.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σε τρεις άξονες τα νέα μέτρα-Ανεμβολίαστοι και Δημοτικά σχολεία στο επίκεντρο

Τα άμεσα και οριζόντια μέτρα

Ο δεύτερος άξονας των μέτρων, που θα έχει πιο άμεση ισχύ, θα αφορά σε όλους τους πολίτες, αφού θα επιβληθούν κάποιοι περιορισμοί με στόχο τη μείωση των επαφών.

Στη βάση και εισηγήσεων από τα πλείστα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής, το Υπουργείο Υγείας προσανατολίζεται στην αλλαγή των διαταγμάτων για τις συναθροίσεις. Η πρόθεση, σε αυτό το στάδιο, είναι να μειωθούν οι αριθμοί των ατόμων που θα μπορούν να βρίσκονται ταυτόχρονα σε κλειστούς χώρους.

Επίσης αναμένεται να επανέλθει η τηλεργασία στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα, στη βάση ποσοστώσεων. Αυτό που δεν έχει ξεκαθαρίσει, είναι εάν θα πρόκειται για σύσταση ή για υποχρεωτικό μέτρο.

Επιπρόσθετα αναμένεται να ακυρωθούν χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, που προγραμματίζονται σε πόλεις και κοινότητες.

Θα δοθεί επίσης η δυνατότητα στους πολίτες, να διενεργούν  SelfTest,  στα σπίτια τους.

Σημειώνεται ότι στο τραπέζι βρίσκονται και άλλα μέτρα, όπως ο καθορισμός χώρων υψηλού κινδύνου, όπου θα απαιτείται υποχρεωτικό τεστ και από εμβολιασμένους καθώς και εισήγηση για υποχρεωτικό εμβολιασμό από επαγγελματίες υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Προανήγγειλε ενίσχυση μέτρων στα Δημοτικά ο Προδρόμου-«Εμβολιασμός και μάσκα»

Έρχεται υποχρεωτική μάσκα στα σχολεία

Η πρόθεση είναι να ληφθούν ειδικά μέτρα και στα σχολεία, με δεδομένο ότι τα κρούσματα σε παιδιά και εφήβους, αποτελούν το τελευταίο διάστημα το 20% του συνόλου των θετικών περιστατικών της νόσου.

«Είναι καλύτερα να υποστούμε είτε τον εμβολιασμό είτε την χρήση μάσκας σε τακτική βάση, για να αποφύγουμε τα χειρότερα», ανέφερε την Κυριακή ο υπουργός Υγείας, δίνοντας το στίγμα των προθέσεων της Κυβέρνησης, που δεν προτίθεται να κλείσει σχολεία.

Έτσι, αναμένεται να καταστεί υποχρεωτική η μάσκα και στα Δημοτικά Σχολεία, ενώ θα αυξηθούν σημαντικά τα rapid τεστ σε αυτά, μέσω κινητών μονάδων.

Επιπρόσθετα στα σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης θα λειτουργήσουν κέντρα Walk In και θα γίνουν σεμινάρια, προκειμένου να προωθηθεί ο εμβολιασμός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας