Με διάγγελμα απευθύνεται στον λαό ο Πρόεδρος-Σε εξέλιξη το Υπουργικό

Μετά από την κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων και των νέων ρεκόρ που σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες, το Υπουργικό Συμβούλιο αξιολογεί τα επιδημιολογικά δεδομένα και αποφασίζει τη λήψη νέων μέτρων για την αναχαίτιση της διασποράς του κορωνοϊού. 

Μετά την ολοκλήρωση του Υπουργικού ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, θα απευθυνθεί με διάγγελμά του στον κυπριακό λαό, ώστε να απευθύνει έκκληση για εμβολιασμό, ενώ θα ακολουθήσουν δηλώσεις του υπουργού Υγείας και του Επίτροπου του Πολίτη.  

Σύμφωνα με πληροφορίες το Υπουργικό αναμένεται να κλειδώσει στην λήψη επιπρόσθετων μέτρων στους χώρους εστίασης, καθώς και στην εφαρμογή του safe pass και σε άλλους χώρους. 

Την ίδια ώρα που στο τραπέζι του Υπουργικού Συμβουλίου αναμένεται να τεθεί η λίστα με τα κίνητρα, από διάφορες εταιρείες, που θα δοθούν στους νέους, ώστε να τους ενθαρρύνουν να κλείσουν ραντεβού για τον εμβολιασμό τους, η Κυβέρνηση καλείται να θέσει υπό το μικροσκόπιό της όλες τις εστίες ταχείας μετάδοσης του κορωνοϊού, ώστε να λάβει στοχευμένα μέτρα, με σκοπό την αναχαίτιση της διασποράς.

Τα νυχτερινά κέντρα, τα θερινά σχολεία και οι κατασκηνώσεις αποτελούν πονοκέφαλο στην Κυβέρνηση, αφού εκεί φαίνεται να υπάρχει η μεγαλύτερη διασπορά, με αποτέλεσμα οι αρμόδιοι να κλίνουν προς την αυστηροποίηση των ήδη υπαρχόντων μέτρων. Οι σκέψεις που υπάρχουν είναι όλοι οι παρευρισκόμενοι να είναι καθήμενοι στα νυχτερινά μαγαζιά, να μειωθεί ο αριθμός των ατόμων ανά τραπέζι και να απαγορεύονται εντελώς οι χοροί. Εξάλλου, μία πρόταση, στην οποία φαίνεται ότι κλίνει η Κυβέρνηση είναι η παρουσίαση SafePass σε όλους τους χώρους, όπως supermarket, περίπτερα, φαρμακεία, φούρνους κλπ. Μία πρόταση που ενδεχομένως να παρουσιάσει προβλήματα, όσον αφορά στην εφαρμογή της. Επίσης, πληροφορίες αναφέρουν πως επιπρόσθετα μέτρα θα ληφθούν στα γηροκομεία και άλλες κλειστές δομές, ενώ ενδεχομένως να απαγορευτούν και οι τελετές αποφοίτησης. 

Όσον αφορά τα κίνητρα των εταιρειών για την ενθάρρυνση των νέων για να εμβολιαστούν, υπενθυμίζεται ότι μεταξύ των εισηγήσεων που υπάρχουν ενώπιον του Επιτρόπου του Πολίτη, είναι πακέτα δεδομένων διαδικτύου και πακέτα κινητής τηλεφωνίας, από εταιρείες τηλεπικοινωνιών. Παράλληλα, έγιναν κάποιες εισηγήσεις από τράπεζες, για τις οποίες αναμένονται διευκρινίσεις ώστε να προστεθούν στα κίνητρα που θα δοθούν, ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν προτάσεις από υπεραγορές, για παραχώρηση κουπονιών. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Πτώση στους εργαζόμενους στον Τύπο και συναφή επαγγέλματα στην Κύπρο-Tα στοιχεία της Eurostat
Έπεσε στο 6% η ανεργία τον Μάρτιο στην Κύπρο σύμφωνα με τη Eurostat
Χωρίς ρεύμα περιοχές της Λευκωσίας λόγω βλάβης
Έμειναν με άδειες τις τσέπες το Πάσχα χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχοι-«Τελικά τα €100 έγιναν €50 διότι τα μοίρασαν»
Κραυγή απόγνωσης από τον πατέρα δεκάμηνου βρέφους-«Θα πέθαινε στα χέρια της μάνας του»
Παραδόθηκαν σε 160 οικογένειες κουπόνια και πακέτα με τρόφιμα για το Πάσχα
Τήρησαν και φέτος το έθιμο της αναπαράστασης της μεταφοράς του Σταυρού στον Κάθηκα (pics&vid)
Φράγκος: Από Β’ Παγκόσμιο έχουμε να δούμε τόσους νεκρούς δημοσιογράφους όπως στη Γάζα
Στολίστηκαν με κατάνυξη οι Επιτάφιοι και ξεκίνησε το προσκύνημα των πιστών στις Εκκλησίες (pics)
Φαίδωνος: Σύντομα ολοκληρώνονται οι έξυπνες στάσεις επιβίβασης