Τρίτη 16 Αυγ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

M. Χατζηπαντέλας: Η προσέλευση στα κέντρα εμβολιασμού walk-in ξεπέρασε τις προσδοκίες μας

  15/07/2021 16:14
M. Χατζηπαντέλας: Η προσέλευση στα κέντρα εμβολιασμού walk-in ξεπέρασε τις προσδοκίες μας

M. Χατζηπαντέλας: Η προσέλευση στα κέντρα εμβολιασμού walk-in ξεπέρασε τις προσδοκίες μας

  15/07/2021 16:14

Για την πρώτη μέρα που τέθηκαν σε εφαρμογή τα κινητά κέντρα εμβολιασμού, αναφέρεται μέσω γραπτής του δήλωσης ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλας. Σημειώνεται, ότι κατά την πρώτη ημέρα, εξυπηρετήθηκαν 552 άτομα παγκύπρια.

«Η προσπάθεια για να θωρακιστούν όλοι οι συμπολίτες μας απέναντι στον φονικό ιό ενδυναμώνεται συνέχεια. Η εφαρμογή νέων διαδικασιών για τη διευκόλυνση και την ενθάρρυνση των πολιτών για εμβολιασμό συνεχίζεται απρόσκοπτα κι έχει ήδη ενθαρρυντικά αποτελέσματα», σημειώνει αρχικά ο Υπουργός Υγείας.

Όπως προσθέτει στη συνέχεια, «η ανταπόκριση κατά την πρώτη ημέρα λειτουργίας των κέντρων εμβολιασμού ελεύθερης προσέλευσης (walk-in clinics) ήταν θετική και αυξημένη. Η προσέλευση από νωρίς το πρωί ξεπέρασε κατά πολύ τις προσδοκίες μας, γεγονός που μας γεμίζει με αισιοδοξία για τη συνέχεια. Είναι πάγια η θέση μας, ότι οφείλουμε να προστατέψουμε αυτούς που αγαπάμε και όλοι μαζί να ξανακερδίσουμε τη ζωή μας πίσω, απαλλαγμένοι από κάθε ίχνος απειλής της Δημόσιας Υγείας».

Σήμερα, συνεχίζει ο κ. Χατζηπαντέλας, «ο αριθμός των εμβολίων που διατέθηκαν σε κάθε κέντρο ήταν μικρός, με στόχο να διασφαλιστεί ότι δεν θα έμεναν αδιάθετα με αποτέλεσμα να καταστραφούν. Μετά το μεγάλο ενδιαφέρον από τους συμπολίτες μας και τη γρήγορη εξάντληση των εμβολίων που διατέθηκαν, προβήκαμε σε ενέργειες και άμεσα δόθηκαν περισσότερα εμβόλια και συνεχίστηκαν οι εμβολιασμοί. Στο πλαίσιο αυτό, από αύριο θα διατίθενται περισσότερα εμβόλια ανά κέντρο, έτσι ώστε να εξυπηρετηθούν περισσότερα άτομα, ενώ παραμένουμε σε εγρήγορση για την επέκταση του ωραρίου και τη λειτουργία επιπλέον σημείων».

Καταλήγοντας, ο Υπουργός Υγείας αναφέρει ότι, «αισθάνομαι την ανάγκη, για άλλη μια φορά να εκφράσω τις ευχαριστίες μου προς όλους τους Λειτουργούς του Υπουργείου Υγείας που εργάστηκαν σε γρήγορους ρυθμούς και είναι σε ετοιμότητα, αναπροσαρμόζοντας το πλάνο για καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας