Ψάχνουν την φόρμουλα για μείωση κρουσμάτων-Πού επικεντρώνονται τα νέα μέτρα

Σε διαρκείς συσκέψεις βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες οι αρμόδιοι, ώστε να βρεθεί η φόρμουλα για να αναχαιτιστεί η περαιτέρω εξάπλωση του κορωνοϊού. Μετά την συνάντηση του υπουργού Υγείας με τους επιδημιολόγους, τα βλέμματα πλέον στρέφονται στο αυριανό Υπουργικό Συμβούλιο, με τους πολίτες να περιμένουν τις αποφάσεις του.

Την ώρα που τα κρούσματα ολοένα και αυξάνονται και τους ειδικούς να χτυπούν καμπανάκια για την εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα, η Κυβέρνηση μελετά τα στοιχεία που έχει ενώπιόν της και εντοπίζει τους χώρους, στους οποίους παρουσιάζεται το πρόβλημα. Στόχος τους είναι η αυστηροποίηση των μέτρων στους συγκεκριμένους χώρους.

Ο Μιχάλης Χατζηπαντέλα μαζί με την Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή, μελέτησαν όλα τα δεδομένα, που έχουν ενώπιον τους, όσον αφορά την επιδημιολογική κατάσταση. Ο δρ. Καραγιάννης, μετά το πέρας της σύσκεψης, δήλωσε πως ίσως υποβληθούν εισηγήσεις για εστίαση των τεστ σε κάποιους χώρους, για να στηριχθούν τα μέτρα που ανακοινώθηκαν πρόσφατα και για να δοθεί χρόνος να λειτουργήσουν σωστά και να αποδώσουν, διευκρινίζοντας ότι δεν υπάρχει κάτι άλλο στο τραπέζι.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα φαίνεται ότι υπάρχει στα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, με τους ειδικούς να προτείνουν αυστηρότερα μέτρα, όπως για παράδειγμα όλοι οι παρευρισκόμενοι να είναι καθήμενοι, να μειωθεί ο αριθμός των ατόμων ανά τραπέζι και να απαγορεύονται εντελώς οι χοροί. Εξάλλου, μία πρόταση, στην οποία φαίνεται ότι κλίνει η Κυβέρνηση είναι η παρουσίαση SafePass σε όλους τους χώρους, όπως supermarket, περίπτερα, φαρμακεία, φούρνους κλπ.

Ωστόσο, υπάρχουν ενδοιασμοί γι' αυτή την πρόταση, αφού δεν θα είναι εύκολο να εφαρμοστεί, ειδικά σε χώρους που οι πολίτες μπαίνουν για ελάχιστα δευτερόλεπτα και θα βγαίνουν, ενώ όσον αφορά μικρούς χώρους, θα είναι δύσκολη η επιτήρηση, ειδικά αν δουλεύει μόνο ένα άτομο.

Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν αύριο, κατά την κρίσιμη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, η οποία είχε προγραμματιστεί για την Τετάρτη, ωστόσο αναβλήθηκε και επαναπρογραμματίστηκε για την Παρασκευή. Στην συνεδρία αναμένεται να υποβληθούν και όλα όσα ειπώθηκαν στην σύσκεψη του υπουργού Υγείας με τους επιδημιολόγους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Βροχή και καταιγίδα στο μενού του καιρού-Στους 26 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ενισχυτικά μαθήματα εκμάθησης Ελληνικών χρειάζονται 1100 παιδιά στην εκπαίδευση
Αρχές του 2025 η ψηφιοποίηση των αιτήσεων φοιτητικής μέριμνας-Το χρονοδιάγραμμα του ΥΠΟΙΚ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Αισιοδοξία Κουμή για αντίστοιχες επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις με το 2023 παρά τις προκλήσεις
Ζητά από υποψήφιους δέσμευση για προώθηση των αιτημάτων της ΟΠΑΚ
Τροποποίηση κανονισμού ΕΕ για προστασία καταναλωτών, ζητά ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας
Μισοάδειο βλέπουν το ποτήρι μονογονιοί, πολύτεκνοι και συνταξιούχοι-Θέτουν σειρά αιτημάτων στο τραπέζι
Μιχαηλίδου: Έμφαση στην προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών