Κλείνουν τα Λύκεια σε όλη την Κύπρο-Η πρώτη αντίδραση των καθηγητών

Με βάση το μοντέλο Λεμεσού και Πάφου, κλείδωσε στα μέτρα η Κυβέρνηση, όσον αφορά στη λειτουργία των σχολείων. Από την ερχόμενη εβδομάδα και μέχρι τις 6 Ιανουαρίου, οι μαθητές Λυκείων και Τεχνικών Σχολών θα βρίσκονται στο σπίτι με την εκπαίδευση να γίνεται εξ αποστάσεως.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ανακοινώθηκαν και επίσημα τα νέα μέτρα-Τι κλείνει, ποιες οι απαγορεύσεις και μέχρι πότε θα ισχύουν
 
Από την ερχόμενη Δευτέρα όλα τα δημόσια και ιδιωτικά Λύκεια και Τεχνικές Σχολές αναβάλλουν την φοίτηση των μαθητών με φυσική παρουσία, καθώς επίσης και τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ανώτερης και Ανώτατης Εκπαίδευσης. Ωστόσο, τα σχολεία της Προδημοτικής και Δημοτικής εκπαίδευσης και τα Γυμνάσια θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους κανονικά.
 
Τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα κλείσουν για δύο εβδομάδες, από τις 23 Δεκεμβρίου μέχρι τις 6 Ιανουαρίου, αφού είναι η περίοδος των Χριστουγέννων.
 
Παράλληλα, πέραν από την αναστολή των αθλητικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων για άτομα κάτω των 18 η οποία παραμένει, αναστέλλεται η λειτουργία των φροντιστηρίων.
 
Ο Κωνσταντίνος Ιωάννου, απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων, υπέδειξε πως οι αποφάσεις για τα σχολεία λήφθηκαν με βάση την ηλικία των μαθητών, αφού οι μαθητών των Λυκείων είναι πιο εύκολο να συνεχίσουν με την τηλεκπαίδευση. Αναφερόμενος στο τι ισχύει με τους μαθητές Γυμνασίων που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες, ο υπουργός Υγείας ήταν ξεκάθαρος, τονίζοντας πως θα πρέπει να παραμείνουν στο σπίτι και ήταν κάτι που ίσχυε εδώ και μήνες.
 
Εξάλλου, υπέδειξε πως θα ξεκινήσουν στα σχολεία τα rapid tests, ενώ έχουν δοθεί οδηγίες στην υπεύθυνη του προγράμματος για να ξεκινήσουν rapid tests και στους εκπαιδευτικούς.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η ανακοίνωση του Υπ. Παιδείας για τη λειτουργία των σχολείων και των φροντιστηρίων

Αγκάθι οι εξετάσεις τετραμήνων
Οι καθηγητές δηλώνουν έτοιμοι να συμβάλουν με όποιο τρόπο μπορούν για να συνεχίσει η παροχή απρόσκοπτης εκπαίδευσης στα παιδιά. Ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Θέμης Πολυβίου ανέφερε στον REPORTER πως της αποφάσεις λαμβάνει η Κυβέρνηση και οι εκπαιδευτικοί θα συνεχίσουν την διδασκαλία, μέσω τηλεκπαίδευσης.
 
Το γεγονός ότι οι αποφάσεις της Κυβέρνησης έρχονται ένα μήνα πριν τις εξετάσεις τετραμήνων, εντείνει τις ανησυχίες. «Θα αναμένουμε να δούμε τις αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας. Εμείς έχουμε εκφράσει τους προβληματισμούς μας, όπως έκαναν και οι γονείς και οι μαθητές. Θα περιμένουμε να δούμε πώς προχωρούμε».
 
Στο ίδιο μήκος κύματος και η ΟΛΤΕΚ, με τον πρόεδρό της, Παναγιώτη Λυσάνδρου να υποδεικνύει στον REPORTER πως σίγουρα η απόφαση δυσχεραίνει την εκπαιδευτική διαδικασία, ωστόσο είναι κάτι που έπρεπε να γίνει, αφού η υγεία είναι πάνω από όλα.
 
«Καλώς πάρθηκε η απόφαση, επειδή η κατάσταση στα σχολεία φαίνεται ότι άρχισε να προκαλεί ανησυχία».
 
Όσον αφορά στις εξετάσεις τετραμήνων, ο κ. Λυσάνδρου σημείωσε πως η κατάσταση θα πρέπει να αξιολογηθεί και μετά να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.
 
«Δεν πρέπει να είμαστε δογματικοί. Πρέπει να αξιολογηθεί η κατάσταση όταν θα είμαστε πολύ κοντά. Το Υπουργείο πρέπει να είναι έτοιμο για όλα τα δεδομένα. Ο υπουργός δεν είναι αρνητικός. Αλλά αν δεν γίνουν θα πρέπει να βρεθεί διαφορετικός τρόπος αξιολόγησης των μαθητών. Είναι ένα θέμα που πρέπει να μελετηθεί με προσοχή».
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αυτά είναι τα μέτρα που κλειδώνει η Κυβέρνηση για αναχαίτιση της πανδημίας

Δειτε Επισης

Βράβευσε τοπικές αρχές, επιχειρήσεις, οργανισμούς για πράσινες δράσεις ο Πρόεδρος
Το Κόμμα για τα Ζώα χαιρετίζει απόφαση Υπουργείου Γεωργίας για πυροτεχνήματα
Στο 83,3% η θνησιμότητα λαγών που απελευθερώθηκαν-Προβληματισμένη η Υπηρεσία Θήρας
Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Η Υπουργός Γεωργίας ξεκίνησε συναντήσεις με παραγωγούς, αγρότες και ψαράδες
Συστηματικές αδυναμίες και παραλείψεις στη διαχείριση Natura εντοπίζει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Εγκαινιάστηκε ο αρχαιολογικός χώρος της Πύλης Πάφου στη Λευκωσία
Στην οικοδομική βιομηχανία τα περισσότερα εργατικά ατυχήματα
Βήμα προς την ενίσχυση του κράτους δικαίου η σύσταση Φορέα Καταπολέμησης της Απάτης
Πέντε υποτροφίες σε Κύπριους για σπουδές ανακοίνωσε η Πρεσβεία Μαρόκου