Δευτέρα 12 Απρ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Αυτά είναι τα μέτρα που κλειδώνει η Κυβέρνηση για αναχαίτιση της πανδημίας

  09/12/2020 10:37
Αυτά είναι τα μέτρα που κλειδώνει η Κυβέρνηση για αναχαίτιση της πανδημίας

Αυτά είναι τα μέτρα που κλειδώνει η Κυβέρνηση για αναχαίτιση της πανδημίας

  09/12/2020 10:37
Εν αναμονή νέων ανακοινώσεων από την Κυβέρνηση, η οποία προχώρησε στη λήψη επιπρόσθετων μέτρων για αντιμετώπιση της κατάστασης με τον κορωνοϊού, αφού η κατάσταση μοιάζει εφιαλτική, καθώς καθημερινά ανακοινώνονται όλο και περισσότερα κρούσματα και θάνατοι. 
 
Με βάση τις εισηγήσεις των ειδικών, η Κυβέρνηση κλείδωσε στο Υπουργικό, το μοντέλο της Λεμεσού και της Πάφου, το οποίο θα εφαρμοστεί σε όλες τις επαρχίες και τα μέτρα θα είναι οριζόντια. 
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, θεωρείται πλέον δεδομένο πως οι χώροι εστίασης κλείνουν για δύο εβδομάδες και παραμένει το κέρφιου μετά τις εννέα το βράδυ μέχρι τις πέντε το πρωί, ενώ από την απαγόρευση εξαιρούνται όσοι είναι εργαζόμενοι ή αυτοί που θα πρέπει να μετακινηθούν για ιατρικούς λόγους. 
 
Επίσης, η λειτουργία των δημόσιων και ιδιωτικών Λυκείων και Ανώτερων και Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων θα πραγματοποιείται με εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Τα νηπιαγωγεία, τα Δημοτικά Σχολεία και τα Γυμνάσια συνεχίζουν κανονικά τη λειτουργία τους.
 
Επιπρόσθετα, αναστέλλεται η λειτουργία των κλειστών εμπορικών κέντρων, των πολυκαταστημάτων και των μεγάλων καταστημάτων πέραν των πέραν των 500 τ.μ..
 
Την ίδια ώρα, τα μέτρα αγγίζουν και τον εκκλησιασμό και άλλες μορφές θρησκευτικής λατρείας σε θρησκευτικούς χώρους, όπου θα  τελούνται χωρίς την παρουσία πιστών, ενώ θα επιτρέπονται οι θρησκευτικές τελετές (γάμοι, βαφτίσεις, κηδείες) με μέγιστο αριθμό τα 10 πρόσωπα.
 
Σε ότι αφορά τα μέτρα που είναι σε ισχύ, πχ τα γυμναστήρια, θα παραταθεί το κλείσιμο τους.  
 
Οι νέες αποφάσεις της Κυβέρνησης θα επαναξιολογηθούν στις 22 ή 23 Δεκεμβρίου. 
 
Σ’ ότι αφορά στις εξαγγελθείσες χαλαρώσεις για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, αυτές θα περιλαμβάνουν μείωση της διάρκειας του κέρφιου, άνοιγμα των χώρων εστίασης και παραμονή του μέτρου των 10 ατόμων ανά οικία. Ωστόσο, θα τελούν υπό την αίρεση των επιδημιολογικών δεδομένων. 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας