Η ανακοίνωση του Υπ. Παιδείας για τη λειτουργία των σχολείων και των φροντιστηρίων

Μετά τις τελευταίες αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου και το Διάταγμα που εκδόθηκε, ανακοινώνεται ότι από τη Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου, μέχρι τη διακοπή των μαθημάτων για τις αργίες των Χριστουγέννων, τα Λύκεια, οι Τεχνικές Σχολές και οι αντίστοιχες τάξεις σε ιδιωτικά σχολεία, καθώς επίσης και τα Ιδρύματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα λειτουργούν με διαδικασίες τηλεκπαίδευσης, χωρίς την προσέλευση των μαθητών/τριών στα σχολεία και φοιτητών/τριών στα εκπαιδευτικά ιδρύματα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κλείνουν τα Λύκεια σε όλη την Κύπρο-Η πρώτη αντίδραση των καθηγητών
 
Τα Λύκεια και οι Τεχνικές Σχολές θα συνεχίσουν τα μαθήματα με διαδικασία διδασκαλίας εξ αποστάσεως, στη βάση του προγραμματισμού που έχει γίνει σε όλα τα σχολεία. Ως εκ τούτου, καλούνται οι μαθητές/μαθήτριες και οι γονείς τους να μεριμνήσουν, ούτως ώστε με τη χρήση του ατομικού λογαριασμού που διαθέτουν στο ηλεκτρονικό σύστημα τηλεκπαίδευσης, να συμμετέχουν στις τάξεις εξ αποστάσεως εκπαίδευσης που θα λειτουργούν.
 
Σύμφωνα με το Διάταγμα, αναστέλλονται μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου όλες οι ομαδικές αθλητικές ή άλλες εξωσχολικές  δραστηριότητες για παιδιά μέχρι 18 ετών.
 
Αναστολή λειτουργίας φροντιστηρίων
Εξάλλου, το Υπουργείο Παιδείας αναφέρει πως σε συνέχεια του σημερινού Διατάγματος του Υπουργού Υγείας ημερ.09/12/2020, το Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας διευκρινίζει ότι από τη Δευτέρα 14/12/2020 αναστέλλεται η λειτουργία όλων των εγκεκριμένων Ιδιωτικών Φροντιστηρίων/Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Κέντρων, όλων των βαθμίδων (Δημοτικής, Μέσης Εκπαίδευσης και για ενήλικες). 
 
Νοείται ότι, επιτρέπεται η τηλεκπαίδευση, καθώς και η διδασκαλία με φυσική παρουσία μέχρι δύο ατόμων, περιλαμβανομένου και του εκπαιδευτή.

Δειτε Επισης

Περιμένει απαντήσεις ΥΠΑΝ για τους αντικαταστάτες και αποφασίζει για λήψη μέτρων η ΠΟΕΔ
Περίπου 250 νοσηλευτές με απόσπαση στον ΟΚΥπΥ δεν εκτελούν νοσηλευτικά καθήκοντα
«Συνελήφθη» επικριτής της διαφθοράς στα κατεχόμενα
Ζητά μόνιμες λύσεις στα προβλήματά των συνταξιούχων η ΕΚΥΣΥ
Στελέχωση των σχολείων με επιμελητές συζήτησαν ΑΣΔΥΚ και Υπουργείο Παιδείας
Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου η Πνευμονολογική Εταιρεία-«Κίνδυνος για ευάλωτες ομάδες η σκόνη»
Οι Υπηρεσίες Εφημερίας Προσωπικού Ιατρού κατά τα Σαββατοκύριακα
Ζητούν έρευνα και απόδοση ευθυνών οι συντεχνίες ΡΙΚ για την μη έγκαιρη καταβολή μισθών
Παρουσίασε το σχέδιο με τις 50 δράσεις για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Διεξάγεται για 49η συνεχή χρονιά η πορεία Χριστοδούλας