Τρίτη 22 Ιουν, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Τα αναθεωρημένα στατιστικά για την πορεία του κορωνοϊού-Πρώτη η Λευκωσία

  25/04/2020 16:36
Τα αναθεωρημένα στατιστικά για την πορεία του κορωνοϊού-Πρώτη η Λευκωσία

Τα αναθεωρημένα στατιστικά για την πορεία του κορωνοϊού-Πρώτη η Λευκωσία

  25/04/2020 16:36
Νέα αναθεωρημένα στατιστικά στοιχεία έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Υγείας, τα οποία και αυτά καταδεικνύουν πως η καμπύλη της πανδημίας βρίσκεται σε καθοδική πορεία.
 
Το ποσοστό μεταξύ ανδρών και γυναικών, ασθενών με κορωνοϊό, είναι πλέον το ίδιο. Σε ότι αφορά στα κρούσματα σε πόλεις, την πρωτιά σε πραγματικούς αριθμούς συνεχίζει να κατέχει η Λευκωσία, στην οποία σημειώθηκε νέα αύξηση. Εάν αυτά τα ποσοστά αναχθούν, ωστόσο σε κρούσματα ανά εκατόν χιλιάδες τότε η Λευκωσία είναι τρίτη. Συγκεκριμένα, στην Επαρχία από 54,4 κρούσματα ανά εκατό χιλιάδες κατοίκους, πλέον ο αριθμός τους ανήλθε στο 60,9.
 
Πρώτη σε ποσοστό ανά εκατό χιλιάδες κατοίκους, είναι η Επαρχία Πάφου, η οποία επίσης κατέγραψε άνοδο.
 
Ακολουθεί η Επαρχία Λάρνακας, μεγαλύτερη εστία της οποίας παραμένει η Αραδίππου που 401 ανά εκατό χιλιάδες κατοίκους. Στην Αραδίππου υπάρχουν, τα πιο πολλά κρούσματα σε αναλογία πληθυσμού, από όλη την Κύπρο. 
 
Τέταρτη είναι η Αμμόχωστος και τελευταία η Λεμεσός.
 
Όπως και στα προηγούμενα στατιστικά, οι περισσότεροι ασθενείς (67%) ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα των 18-59 χρόνων. Το 26% όσων προσβλήθηκαν είναι πάνω από 60 χρόνων, ένα ποσοστό που αυξήθηκε ελαφρά σε σχέση με την προηγούμενη φορά.
 
Στα στοιχεία καταγράφονται και οι ασθενείς στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας ανά ημέρα.
 
Εξάλλου, η διάμεση ηλικία των ασθενών μειώθηκε από 47 έτη σε 46,5.
 
Τα νέα αναθεωρημένα δεδομένα του Υπουργείου Υγείας είναι μέχρι τις 23 Απριλίου, όπου είχαν εντοπιστεί 795 κρούσματα κορωνοϊού και καταγράφηκαν 19 θάνατοι, οι 14 εκ των οποίων είχαν αιτία θανάτου τη νόσο Covid-19.
 
Mέχρι τις 23 Απριλίου ανάρρωσαν 148 ασθενείς και έγιναν 4651,8 εξετάσεις ανά εκατό χιλιάδες κατοίκους.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας