Ετοιμάζονται να υποδεχθούν τουρίστες στον Πρωταρά-«Δεν ζήσαμε ξανά έτσι στιγμή»

Η ξανθή πυκνή αμμουδιά του fig tree bay στον Πρωταρά, μιας από τις κορυφαίες παραλίες στον κόσμο, ετοιμάζεται για να υποδεχθεί κόσμο. Οι εργάτες του Δήμου Παραλιμνίου έπιασαν εδώ και λίγα εικοσιτετράωρα δουλειά, ώστε να είναι όλα έτοιμα, όταν ανάψει το πράσινο φως η κυβέρνηση.

Την ίδια τακτική ακολουθούν και τα ξενοδοχεία που προχωρούν σε απλές εργασίες συνυήρησης, προκειμένου να είναι έτοιμα να ανοίξουν.
Όλοι στην περιοχή γνωρίζουν καλά πως θα είναι μια πολύ δύσκολη σεζόν για τον τουρισμό και ότι οι ζημιές δεν θα έχουν προηγούμενο. Ωστόσο, θέλουν να είναι έτοιμοι για να πάρουν την μερίδα του λέοντος του ντόπιου τουρισμού, όταν χαλαρώσουν τα μέτρα.
Ο REPORTER έκανε οδοιπορικό στην περιοχή και κατέγραψε αντιδράσεις και εικόνες από τις εργασίες αλλά και από τις ερημωμένες παραλίες, που υπό άλλες συνθήκες θα είχαν αρχίσει να γεμίζουν με κόσμο.

Πρώτος σταθμός ο παραλιακός πεζόδρομος. Εκεί αρκετοί εργάτες του δήμου, άρχισαν εργασίες στους Πύργους των ναυαγοσωστών, σε ανθώνες καθώς και στην αμμουδιά.

Τις εργασίες στο fig tree bay, πραγματοποιούν οι εργάτες που κάθε χρόνο εισπράττουν τα χρήματα από την ενοικίαση ομπρέλων και κρεβατιών θαλάσσης.

«Έτσι καιρό ήταν να είμαστε κάτω να εισπράττουμε. Έτσι μέρα θα είχε περίπου 400 λουόμενους μόνο στο fig tree bay. Τώρα κλαδεύουμε, πογιατίζουμε και κάνουμε συντήρηση. Θέλουμε να ομορφύνουμε τον κόσμο. Απλώνουμε και την άμμο. Περιμένουμε να δούμε τι θα αποφασίσει η Κυβέρνηση», ανέφερε ο Παναγιώτης Ζαρτιλας υπάλληλος του Δήμου.

Μόνο στην παραλία του fig tree bay τοποθετούνται σχεδόν 700 κρεβατάκια. Ωστόσο, με τα μέτρα που θα ανακοινωθούν θα μειωθούν, όπως όλα δείχνουν αρκετά, αφού θα πρέπει να τηρηθούν κάποιες αποστάσεις.

«Δεν ζήσαμε ξανά έτσι στιγμή. Τώρα θα ήταν γεμάτη αυτή η παραλία. Είναι κάθε μέρα γεμάτη από τον Απρίλιο, μέχρι το τέλος του καλοκαιριού. Περιμένουμε πολύ παραπάνω Κυπραίους φέτος», υπέδειξε από την πλευρά του ο εργάτης, Παναγιώτης Θεοδούλου.
Εργασίες και στον πεζόδρομο

Στον πεζόδρομο πάνω από τον παραλιακό, τα πάντα είναι κλειστά. Ακόμα και τα φαρμακεία και οι υπεραγορές, που επιτρέπεται να είναι ανοικτά.

Εργάτες του Δήμου Παραλιμνίου, κλαδεύουν τα δέντρα και πραγματοποιούν εργασίες καλλωπισμού, έτσι ώστε να είναι όλα έτοιμα.
Στις φημισμένες και πιο απομακρυσμένες παραλίες Κώννος και Βυζάκια οι εργασίες δεν ξεκίνησαν και δεν έχουν τοποθετηθεί κρεβατάκια και ομπρέλες. Οι εικόνες που προσφέρουν, είναι πάντως μαγικές.

«Έτοιμοι αλλά χωρίς βιασύνη...»
«Εμείς είμαστε πανέτοιμοι για να δεχθούμε τουρίστες, εάν επιτραπεί να υπάρχει δραστηριότητα. Οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι για όλο τον κόσμο, που έχει δυνατότητα να κάνει τουρισμό είτε ξένους είτε ντόπιους. Δεν πρέπει, όμως, να βιαστούμε να ανοίξουμε. Πρέπει να ακολουθήσουμε τις απόψεις των ειδικών, διότι η βιασύνη, πιθανόν να φέρει αντίθετα αποτελέσματα. Πιθανόν καταστροφικά. Το χειρότερο που μπορεί να συμβεί στην Κύπρο είναι αναζωπύρωση των κρουσμάτων και καραντίνα μέσα στο καλοκαίρι. Καλώ όλους να ενεργήσουν με σύνεση και να μην πιέζουν λόγω άλλων καταστάσεων. Πρέπει να κωφεύσουν στις πιέσεις οποιονδήποτε επαγγελματικών ομάδων», ανέφερε στον REPORTER ο Δήμαρχος Παραλίμνι Θεόδωρος Πυρίλλης.

Ο Δήμαρχος Παραλιμνίου, σημείωσε πως ο τουρισμός είναι σαν να ξεκινά από το μηδέν.

«Δεν είναι το εάν θα είμαστε έτοιμοι. Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι κατέρρευσαν οι οικονομίες όλων των χωρών. Εάν υπάρχει ταξιδιωτικό κοινό, θα καταφέρουμε να ανακάμψουμε είτε φέτος είτε του χρόνου, αφού η Κύπρος προσφέρει πολύ αναβαθμισμένο τουριστικό προϊόν. Ο Πρωταράς είναι η πρώτη προτίμηση των Κυπρίων και είμαστε σίγουροι ότι θα τους έχουμε μαζί μας και αυτή τη χρονιά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Οι Υπηρεσίες Εφημερίας Προσωπικού Ιατρού κατά τα Σαββατοκύριακα
Ζητούν έρευνα και απόδοση ευθυνών οι συντεχνίες ΡΙΚ για την μη έγκαιρη καταβολή μισθών
Παρουσίασε το σχέδιο με τις 50 δράσεις για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Διεξάγεται για 49η συνεχή χρονιά η πορεία Χριστοδούλας
Πρόστιμα 80,000 ευρώ σε παροχείς για καταχρήσεις στο ΓεΣΥ-Πέραν των 350 διερευνήσεων
Την Κυριακή η αλλαγή της ώρας-Πάνε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά
Δίωρη στάση εργασίας από τους χαμηλόμισθους της ΙΣΟΤΗΤΑΣ-Φωνές για στασιμότητα στην ανέλιξη
Δεν υποχωρεί η σκόνη, παραμένει η θερμή αέρια μάζα-Στους 26 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ακούει εισηγήσεις και καθορίζει τα επόμενα βήματα για την κοινωνική ένταξη μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Διφορούμενες οι αντιδράσεις για τα μέτρα-Φόβοι για νέα φυγή στα κατεχόμενα για καύσιμα