Κρούσματα σε καφετέρια και αρτοποιείο υπεραγοράς και σε εργαστήρι ζαχαροπλαστικής

Σε καφετέρια, αρτοποιείο και ζαχαροπλαστείο εντοπίστηκαν τα κρούσματα κορωνοϊού, που αφορούν επιχειρήσεις, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας.

Στην ανακοίνωση του, το Υπουργείο αναφέρει ότ, βάσει του Διατάγματος που θα αναφέρεται ως το περί Λοιμοκαθάρσεως (Καθορισμός Μέτρων για την παρεμπόδιση της Εξάπλωσης του Κορωνοϊού COVID-19) Διάταγμα (Αρ.16) του 2020, σε οποιαδήποτε επιχείρηση και/ή στο δημόσιο και/ή ευρύτερο δημόσιο τομέα και/ή στις Ανεξάρτητες Υπηρεσίες και/ή στις Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εντοπιστεί κρούσμα μόλυνσης από τον κορωνοϊό (COVID-19), εντός 24 ωρών, για σκοπούς δημόσιας υγείας, το Υπουργείο Υγείας ανακοινώνει τις σχετικές λεπτομέρειες που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, το όνομα και τη διεύθυνση της επιχείρησης και/ή της υπηρεσίας του δημόσιου και/ή ευρύτερου δημόσιου τομέα και/ή της Ανεξάρτητης Υπηρεσίας και/ή της Αρχής Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ως εκ τούτου, το Υπουργείο Υγείας, κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης, επιθυμεί να πληροφορήσει το κοινό για τα ακόλουθα, που αφορούν στον εντοπισμό κρουσμάτων σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων για τον ιό SARS-CoV-2 που λήφθηκαν στις 24/04/2020:

- Καφετέρια υπεραγοράς ΑΛΦΑΜΕΓΑ, υποκατάστημα Ακρόπολης

- Αρτοποιείο υπεραγοράς ΑΛΦΑΜΕΓΑ, υποκατάστημα Ακρόπολης

Σύμφωνα με ενημέρωση που έλαβε η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης από τη διεύθυνση του πιο πάνω υποστατικού, έχουν απομακρυνθεί τα άτομα που εντοπίστηκαν θετικά τον ιό, καθώς και οι στενές επαφές τους. Παράλληλα, η επιχείρηση προχώρησε σε απολύμανση των χώρων, σύμφωνα με τα σχετικά Διατάγματα. Η καφετέρια παραμένει κλειστή στη βάση των Διαταγμάτων, ενώ

η διεύθυνση της επιχείρησης ενημέρωσε τη Μονάδα ότι το αρτοποιείο του υποκαταστήματος, θα λειτουργήσει χωρίς προσωπικό και θα προσφέρονται μόνο προσυσκευασμένα προϊόντα.

- Εργαστήριο ζαχαροπλαστικής Πανίκκος Μιλτιάδους Confectionary Ltd, Λεμεσός

Σύμφωνα με ενημέρωση που έλαβε η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης από τη διεύθυνση της επιχείρησης, το άτομο που βρέθηκε θετικό σε κορωνοϊό, καθώς και οι στενές επαφές από τον εργασιακό χώρο, απομακρύνθηκαν από τα καθήκοντά τους και έγινε απολύμανση του χώρου, σύμφωνα με τα σχετικά Διατάγματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Γυναίκα φυλακίστηκε επειδή τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση περισσότερες από 2.000 φορές
Τέσσερις οι νεκροί από την πλημμύρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-Επιμένουν τα προβλήματα στο Ντουμπάι
BINTEO: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο του Τραμπ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
ABC: Το Ισραήλ εκτόξευσε τρεις πυραύλους κατά της αεράμυνας πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν-Μήνυμα προς Τεχεράνη