Κούρκουλα - Παναγιωτάκης μάρτυρες υπεράσπισης Λιγνάδη - O Κούγιας ζητά διακοπή

 

 

 Ραγδαίες εξελίξεις! Ο δικηγόρος του, Αλέξης Κούγιας, θα ζητήσει διακοπή της δίκης «Θα βρεθώ απέναντι στον βιαστή µου… Προσδοκώ τη συγγνώμη του»: Τι αναφέρει ένας εκ των τεσσάρων μηνυτών του Δημήτρη Λιγνάδη

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus 

 

Την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου αρχίζει η πολυαναμενόμενη δίκη του κινήματος #metoo στον καλλιτεχνικό χώρο με τον Δημήτρη Λιγνάδη να λογοδοτεί για τους βιασμούς τριών ανήλικων αγοριών και ενός ενήλικου άνδρα.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει σημερινό δημοσίευμα τις εφημερίδας «Espresso», τα τέσσερα πρόσωπα που καταγγέλλουν τον πάλαι ποτέ ισχυρό άνδρα του Εθνικού θεάτρου θα βρεθούν στο δικαστήριο προκειμένου να ξεδιπλώσουν δημόσια όσα κατήγγειλαν ότι βίωσαν στα χέρια του. 

Ο κατηγορούμενος αναμένεται να μεταχθεί αύριο από την Τρίπολη στις φυλακές Κορυδαλλού προκειμένου να δίνει καθημερινά το «παρών» στη δίκη. 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

 

Εκτός από τα φερόμενα ως θύματα, από το βήμα του μάρτυρα αναμένεται να περάσουν και γνωστά πρόσωπα που τον στήριξαν προκειμένου να αντικρούσουν τις κατηγορίες. Σύμφωνα με το ίδιος δημοσίευμα, δυο πρόσωπα που θα βρεθούν στο δικαστήριο ως μάρτυρες υπεράσπισης του Δημήτρη Λιγνάδη είναι η Έλενα Κούρκουλα και ο Διονύσης Παναγιωτάκης.

 

Ο ένας από τους μηνυτές ισχυρίζεται ότι ο βιασμός έγινε τον στις 8 Αύγουστου το 2015 στο σπίτι του σκηνοθέτη και ηθοποιού στην Αθήνα, όμως ο ηθοποιός και σκηνοθέτης δεν βρισκόταν στην Αθήνα αλλά στην Ιθάκη, καθώς έκανε διακοπές με τη φίλη του, Ελένη Κούρκουλα και τον σύζυγό της, σύμφωνα με την μαρτυρία τους.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

 

Ο Διονύσης Παναγιωτάκης ήταν παντρεμένος για χρόνια με την Ελένη Κούρκουλα. Η Νικολέττα Καρρά μετά το διαζύγιό της με τον Κύπριο δικηγόρο Φώτο Πιττάτζη το 2019, βρήκε ξανά τον έρωτα στα μάτια του πρώην συζύγου της ηθοποιού και πρώην υπουργού Ελένης Κούρκουλα, Διονύση Παναγιωτάκη.

 

 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Τάσου Τεργιάκη στο «Πρωινό», η μεταγωγή του Δημήτρη Λιγνάδη στις φυλακές του Κορυδαλλού πρόκειται να γίνει την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου, μια μέρα πριν την δίκη. Ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου δηλώνει έτοιμος να αντιμετωπίσει τα τέσσερα θύματα και να αντικρούσει τα όσα θα του πουν την πρώτη ημέρα της δίκης.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης θα μείνει μόνος του σε κελί της Α’ Πτέρυγας στις Φυλακές Κορυδαλλού.

 

 

Ο Αλέξης Κούγιας μίλησε σήμερα (7/2) στην εκπομπή «Super Κατερίνα» για άλλες υποθέσεις όμως αναφέρθηκε και στην υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Αλέξης Κούγιας, λόγω φόρτου εργασίας, θα ζητήσει από τον Δημήτρη Λιγνάδη να του επιτρέψει να ζητήσει διακοπή της δίκης και όχι αναβολή, αφήνοντας άφωνους τους συντελεστές της εκπομπής Super Κατερίνα.

Ο Αλέξης Κούγιας, είπε ότι ο πελάτης του θέλει διακαώς να δικαστεί όμως εκείνος είναι πολύ πιεσμένος και θα προσπαθήσει να τον πείσει να ζητήσουν διακοπή της δίκης καθώς οι υποθέσεις που έχει αυτή την εβδομάδα είναι πολλές.

«Δυστυχώς την ίδια μέρα, έχω μεικτό ορκωτό δικαστήριο που είναι αδύνατο να μην πάω», είπε μεταξύ άλλων ο γνωστός ποινικολόγος.

 

 

Λίγες ημέρες πριν ξεκινήσει η πολύκροτη δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη, ο 25χρονος σήμερα Α.Ε. ξεδιπλώνει τις σκέψεις, τους φόβους αλλά και τις προσδοκίες του, προσπαθώντας ακόμη, όπως λέει, να επουλώσει τις πληγές που του άφησε στην τρυφερή ηλικία των 15 ετών ο άλλοτε ισχυρός άνδρας του ελληνικού θεάτρου.

Ο Αιγύπτιος στην καταγωγή άνδρας έχει καταγγείλει ότι, όταν ήταν ακόμη ανήλικος, υπέστη σεξουαλική κακοποίηση από τον Δημήτρη Λιγνάδη ενώ βρισκόταν σε άθλια κατάσταση και δεν μπορούσε να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Σήμερα, το λιγότερο που ζητά από τον 57χρονο ηθοποιό και σκηνοθέτη είναι τουλάχιστον μια… συγγνώμη.

«Εχω πολλές προσδοκίες από τη δίκη, τόσο για εμένα προσωπικά όσο και για την κοινωνία. Η δημόσια εξομολόγηση και αναβίωση του βιασμού μου, όσο οδυνηρή και αν είναι, πιστεύω ότι θα με βοηθήσει να επεξεργαστώ ψυχικά το τραύμα μου. Θα βρεθώ απέναντι στον βιαστή μου και προσδοκώ να μου εκφράσει τη συγγνώμη του για το κακό που προξένησε αυτός, ένας διάσημος, καταξιωμένος και κοινωνικά πανίσχυρος καλλιτέχνης, σε εμένα, ένα ανήλικο παιδί φτωχών μεταναστών», αναφέρει από τη Σουηδία όπου βρίσκεται τα τελευταία χρόνια.

Επιθυμία του Α.Ε. είναι να αποτελέσει παράδειγμα θάρρους για τα χιλιάδες ανώνυμα θύματα να ξεπεράσουν τους φόβους τους και την αυτοενοχοποίησή τους και να καταγγείλουν τα εγκλήματα εις βάρος τους. Ο ίδιος σημειώνει ότι το τραύμα είναι μεγάλο. «Το ψυχικό τραύμα που μου άφησε η κακοποίησή μου είναι βαθύτατο και αθεράπευτο. Εχουν περάσει τόσα χρόνια και ακόμη αναβιώνω τα γεγονότα σαν να συνέβησαν χθες. Οι αναμνήσεις, που δεν έχουν ξεθωριάσει, προκαλούν διαρκώς ανάμεικτα συναισθήματα παραλυτικού φόβου, αδυναμίας, ντροπής, ενοχής και απελπισίας, που ένιωσα από την πρώτη στιγμή. Ημουν τότε 15 ετών, δεν είχα ακόμη ερωτική ζωή, πέρασε πολύς χρόνος μέχρι να μπορέσω να επεξεργαστώ την τραυματική εμπειρία μου, να μιλήσω γι’ αυτήν και να συνειδητοποιήσω ότι θα με συνοδεύει σε όλη μου τη ζωή», δηλώνει στην «Real».

Ετοιμος για όλα ο 25χρονος νέος, παρά τα όσα έχει βιώσει και εξακολουθεί να βιώνει και παρά τη μεγάλη δημοσιότητα που έχει λάβει η υπόθεση λόγω της επωνυμίας του δράστη, είναι αποφασισμένος να αντιμετωπίσει κατά πρόσωπο τον Δ. Λιγνάδη στη δικαστική αίθουσα την επόμενη Παρασκευή.

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Δειτε Επισης

Έφυγε σε ηλικία 76 ετών η σπουδαία ηθοποιός Άννα Παναγιωτοπούλου
Στέλιος Ρόκκος – Λελέ Γκόφα: Bροχερό road trip με την μηχανή στην Ιταλία
Δέσποινα Βανδή – Βασίλης Μπισμπίκης: Χέρι χέρι στα σοκάκια της Μυκόνου για το φετινό Πάσχα
Η φωτο της Ελένης Μενεγάκη από τις πασχαλινές διακοπές - Αμακιγιάριστη & αχτένιστη παραμένει πανέμορφη
Στην Πάρο για το Πάσχα, μαζί με τους γιους και τους κολλητούς της, η Ντορέττα Παπαδημητρίου
H υπερσέξι Φαίη Σκορδά χορεύει Beyonce και εντυπωσιάζει με τις ικανότητες της
Πασχαλινές διακοπές στην Μύκονο για την Κατερίνα Καινούργιου - Ποιος την φιλοξένησε στο ξενοδοχείο του;
Τα νέα μαγευτικά στιγμιότυπα Κωνσταντίνου Βασάλου & Μαρίας Παπαγεωργίου από το εξωτικό ταξίδι τους
Τάνια Μπρεάζου – Γιώργος Αμούτζας ξανά στη Ρουμανία - Πασχαλινό ταξίδι για το ερωτευμένο ζευγάρι
Το μήνυμα στην Μπέττυ Μαγγίρα που αποδεικνύει ότι η Μαρία Αντωνά έπεσε θύμα χάκερ