Τα συγκλονιστικά μηνύματα για την εφιαλτική νύχτα - Καίγεται η Ελλάδα

 

Ώρες αγωνίας - Οι αναρτήσεις των επωνύμων: Μιχάλης Χατζηγιάννης, Κρατερός Κατσούλης, Κατερίνα Καινούργιου, Δανάη Μπάρκα, Τάσος Νούσιας, Έλενα Χριστοπούλου, Ελιάνα Χρυσικοπούλου, Κωστής Σαββιδάκης, Βίκυ Χατζηβασιλείου, Γρηγόρης Γκουντάρας

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus

 

Σοκαρισμένο το πανελλήνιο παρακολουθεί τις τελευταίες ώρες πολλές περιοχές της Ελλάδας να φλέγονται. Άνθρωποι έχουν χάσει μέσα σε μια στιγμή τους κόπους μιας ζωής, όπως τα σπίτια τους, τις επιχειρήσεις τους, τα αυτοκίνητά τους. Σε Αττική, Εύβοια και Ηλεία τα πιο δύσκολα μέτωπα. Εκατοντάδες κάτοικοι ξαγρύπνησαν με τον φόβο, μακριά από τα σπίτια τους 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Το δικό του μήνυμα για τις φωτιές που έχουν καταστρέψει τα πάντα στο πέρασμά τους τις τελευταίες ώρες και εκτός από δασικές εκτάσεις και σπίτια, στέρησαν τη ζωή και σε πολλά ζώα που δε πρόλαβαν να ξεφύγουν θέλησε να στείλει μέσα από τον λογαριασμό του στο instagram o Μιχάλης Χατζηγιάννης.

Ο τραγουδιστής δημοσίευσε μια φωτογραφία από περιοχή που έχει καεί και έγραψε:

«Χιλιάδες στρέμματα δάσους έγιναν και πάλι στάχτη. Πνεύμονες ζωής που περπατήσαμε απολαμβάνοντας την φύση χάθηκαν σε μια στιγμή … Ευτυχώς δεν θρηνήσαμε ανθρώπινα θύματα που είναι το πιο σημαντικό όταν βλέπουμε την πορεία της φωτιάς να καίει τα πάντα στο πέρασμά της. Οι εικόνες με τα καμένα ζώα του δάσους που εγκλωβίστηκαν από τη φωτιά και δεν κατάφεραν να ξεφύγουν συγκλονίζουν.

Πρώτη φορά περήφανα άλογα τρέχουν στο δάσος να σωθούν και περισυλλέγονται τη τελευταία στιγμή. Η οικολογική καταστροφή είναι ανυπολόγιστη και η ευθύνη όλων μας είναι να προστατεύουμε συνειδητά τη «Μάνα» γη ….» 

Με ένα σκίτσο του Αρκά, η Κατερίνα Καινούργιου θέλησε να στείλει δύναμη στους πυρόπληκτους αλλά και στις πυροσβεστικές δυνάμεις.

«Ένα μεγάλο πυκνό σύννεφο καπνού έχει καλύψει τα πάντα …η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική! Οι εικόνες σοκαριστικές …πρόκειται δυστυχώς για μια κολοσσιαία οικολογική καταστροφή.

Απέραντη θλίψη…κόλαση! Μας δυσκολεύει όλους η λέξη…καλημέρα. Κουράγιο παιδιά …εύχομαι (χωρίς να ξέρω το πως)να πάνε όλα καλά», έγραψε χαρακτηριστικά η παρουσιάστρια. 

 Η Δανάη Μπάρκα είναι συγκλονισμένη από τις πυρκαγιές στην Εύβοια, αφού πριν από ένα μήνα βρισκόταν στις περιοχές που καίγονται και απολάμβανε τα καταπράσινα τοπία μαζί με τον Απόστολο Ρουβά.

Ούσα βαθιά στενοχωρημένη, η Δανάη Μπάρκα δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram μερικές φωτογραφίες από το τότε και το σήμερα, γράφοντας:

«Εύβοια ένας μήνας πριν / χθες. Ένα μήνα πριν ήμασταν με τον @apostolos_rouvas στην Εύβοια. Μας έκανε εντύπωση και σχολιάζαμε σε όλο τον δρόμο πόσο ωραία τοπία βλέπαμε, πόσο πράσινο, πόσα διαφορετικά είδη φυτών/δέντρων και ποσό πλούσια φυσική κληρονομιά έχουμε.

Η Εύβοια-και οι άνθρωποι της-ένα μήνα μετά υποφέρουν, τυραννιούνται, αγωνιούν για την ζωή και τα σπίτια τους, και παλεύουν να απεγκλωβιστούν από τις φλόγες. Δεν ξέρω το πώς και το γιατί -ίσως αυτά τα ψάξουμε σε δεύτερο χρόνο- ξέρω όμως πως η φρίκη που προκαλούμε στην φύση και στο περιβάλλον θα μας γυρίσει πίσω-ήδη ξεκίνησε.

Ξέρω πως τώρα ακούγεται «μακρινό» ότι δεν θα έχουμε στο τέλος ανάσα, αλλά δεν είναι. Ξέρω πως οφείλουμε όλοι αφού περάσουν αυτές οι μέρες να σταθούμε όπως μπορούμε στους ανθρώπους που βιώνουν αυτή την τραγωδία. Μόνο αν είμαστε ενωμένοι μπορούμε να ξεπεράσουμε κάθε εμπόδιο.

Κουράγιο στους ανθρώπους, η σκέψη μας μαζί τους…νομίζω από δω και πέρα η φράση «η ζωή συνεχίζεται» αλλάζει και πλέον μπαίνει στο τέλος ερωτηματικό… «η ζωή συνεχίζεται;» Ας αλλάξουμε συνήθειες, για να συνεχιστεί. Ας ελπίσουμε κι ας παλεψουμε όλα αυτά να αναδασωθούν και σε λίγα χρόνια να υπάρχει πάλι ζωή!

Μεγάλο μπράβο και ευχαριστώ στους πυροσβέστες, στους εθελοντές και στους ανθρώπους που προσπαθούν έμπρακτα να βοηθήσουν με ο,τι τρόπο μπορούν. Δύναμη παιδιά!» 

  

 

 

Ο Τάσος Νούσιας που δε μασάει τα λόγια του και συχνά παίρνει θέση για σημαντικά ζητήματα μέσα από τον λογαριασμό του στο instagram, αυτή τη φορά τα έβαλε με την κυβέρνηση την οποία θεωρεί υπεύθυνη για αυτή την καταστροφή.

«Ποίημα με τίτλο: Τα βήματα μιας πετυχημένης κυβέρνησης. Καίω. Ξεπουλάω. Απολύω. Απειλώ. Διαιρώ. Διχάζω. Εξαθλιώνω. Εξοντώνω. Καταστρέφω. Βασιλεύω. Ανίκανος και επικίνδυνος. Πάνω στις στάχτες του λαού μου» έγραψε στον λογαριασμό του ο ηθοποιός. 

 Η Έλενα Χριστοπούλου ξέσπασε κατά όσων συνεχίζουν τις αναρτήσεις στο instagram με φωτογραφίες από τις διακοπές τους, αδιαφορώντας για την κρισιμότητα της κατάστασης στη χώρα.

«Σε μια τέτοια τραγωδία που βιώνει η χώρα, όποιοι άνθρωποι με γνωστό ή άγνωστο επώνυμο, δείχνετε πώς περνάτε στις διακοπές και πόσο cool είσαστε, κρατήστε το για εσάς, για να δούμε αν έχουμε χώρα, δάση, σπίτια, ζωή κτλ κτλ σε 2 ημέρες από τώρα. Κρατήστε καβάντζα την αδιαφορία και μας την ξαναδείχνετε σε λίγες ημέρες από τώρα. Ευχαριστώ πολύ», έγραψε στο instagram η Έλενα Χριστοπούλου 

 Εθελόντρια σε κέντρο συγκέντρωσης τροφίμων για τους πυρόπληκτους έγινε η Ελιάνα Χρυσικοπούλου. Η γνωστή δημοσιογράφος μετέβη από τα λόγια στις πράξεις και μαζί με άλλους ανθρώπους μαζεύουν από χθες και στέλνουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης σε όλους όσοι έχουν ανάγκη.

Δημοσιεύοντας μια φωτογραφία στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, η Ελιάνα Χρυσικοπούλου προέτρεψε τους διαδικτυακούς φίλους της να βοηθήσουν την κατάσταση, είτε φέρνοντας ό,τι μπορούν είτε συμμετέχοντας στην τακτοποίηση. 

«Χθες ήμασταν 5, σήμερα ήμασταν 15, 25 και έρχονται συνέχεια κι άλλοι. Και μαζί έρχονται οι παραγγελίες από τα σουπερμάρκετ, τα μηχανάκια από τα online delivery, πολίτες με αλάρμ που ξεφορτώνουν και φεύγουν. Αριστοφάνους 12, Ψυρρή, μέχρι τα μεσάνυχτα.

Οι ανάγκες είναι πολλές και δεν τελειώνουν, γιατί τα σπίτια ακόμα καίγονται, οι περιοχές εκκενώνονται, οι άνθρωποι είναι στο δρόμο.

Είδη φαρμακείου για εγκαύματα, παυσίπονα, ξηρά τροφή και σνακ, νερά, χυμοί, είδη προσωπικής υγιεινής, ψυγειάκια, γάντια, όλα είναι χρήσιμα. Ο καλύτερος τρόπος να δείτε τις ανάγκες που προκύπτουν ανά πάσα στιγμή είναι τα stories του @act4evoia & @act4peloponnese.

Φέρτε ό,τι μπορείτε και – αν μπορείτε – φέρτε τον εαυτό σας να βάλει ένα χεράκι για λίγη ώρα. Εύχομαι να πέσετε πάνω στη στιγμή που φορτώνει το φορτηγό, το χειροκροτάμε και του λέμε «καλό δρόμο», έγραψε χαρακτηριστικά η Ελιάνα Χρυσικοπούλου. 

 Ο Κρατερός Κατσούλης, θλιμμένος με τις τελευταίες εξελίξεις, έστειλε το δικό του μήνυμα μέσω instagram εκπέμποντας SOS για το ανθρώπινο είδος, με ένα διαφορετικό μήνυμα.

«Μόνο πόνος θλίψη και οργή

Που τελικά, πεθαίνουμε ,έτσι .

Που τελικά, τελειώνουμε ,έτσι .

Όλοι μας.

Άνθρωποι και ζωντανά .

Μόνοι.

Είτε το αντιλαμβανόμαστε,

είτε όχι.

Αργά σταθερά και βασανιστικά.

Δεκαετίες τώρα.

Χρόνο με το χρόνο.

Λόγο με το λόγο.

Υπόσχεση με την υπόσχεση.

Με κάθε πυρκαγιά

Με κάθε φόνο

Με κάθε κακοποίηση

Με κάθε καταστολή

Με κάθε αδικία μας

Με κάθε αδιαφορία μας

Με κάθε αφασία μας

Με κάθε βλακεία μας

Με κάθε ματαιοδοξία μας

Με κάθε συμφωνία μας

Με κάθε λάθος ναι

και με κάθε λάθος όχι

Γιατί διαλέξαμε το φόβο αντί του φωτός

Το φθόνο , αντί της αγάπης

Την επιβολή ,αντί της αρμονίας

Την εκμετάλλευση, αντί της γνώσης

Του κέρδους, αντί της εξέλιξης

Της νεκρής φύσης, αντί της ζωης

Ας αλλάξουμε έστω και τώρα, την ύστατη στιγμή,

τρόπο σκέψης και ζωης.

Σε πολύ λίγο δεν θα έχει μείνει τίποτα πια να σώσουμε,

ούτε καν τον εαυτό μας 🙏» 

 

Ο αγαπημένος μας παπα Γρηγόρης από τις Άγριες Μέλισσες, ο Κωστής Σαββιδάκης, έκανε μια οργισμένη ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram. Ο γνωστός ηθοποιός ανέβασε μια φωτογραφία από τις καταστροφικές πυρκαγιές και ξέσπασε άγρια.

«ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ

Ζητείται ΑΝΘΡΩΠΟΣ… ο οποίος ΝΑ ΑΓΑΠΑΕΙ και ΝΑ ΣΕΒΕΤΑΙ : τον τόπο του, την μάνα του, τον πατέρα του, τα παιδιά του, τους συνανθρώπους του, την φύση, τα ζώα…

Ζητείται ΑΝΘΡΩΠΟΣ… ο οποίος ΝΑ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ για το κοινό καλό, και ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΠΟΥΛΑΕΙ σε κανέναν και με τίποτα όλα τα παραπάνω…

ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ, ΜΑΖΕΨΤΕ ΤΑ…

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΤΕ, ΤΑ ΔΩΣΑΤΕ ΟΛΑ, ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΣΑΣ ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ … 

 

«Θλίψη, μόνο θλίψη», όπως χαρακτηριστικά γράφει και η Βίκυ Χατζηβασιλείου, είναι το συναίσθημα των τελευταίων ημερών. Η πύρινη λαίλαπα που κατακαίει ότι βρει στο διάβα της είναι ανεξέλεγκτη και η Ελλάδα μας ζει τραγικές στιγμές.

«Τα «γιατί» αποσύρθηκαν πια κουρασμένα. Έμειναν μόνο τα δάκρυα. Παραδομένη όλη η χώρα στο μεγαλύτερο έγκλημα, αλλά ο… δράστης άφαντος. Έγινε καπνός. Έγιναν όλα καπνός. Καπνός και στάχτη.

Σκαλίζοντάς τη θα βρεις μόνο τις πνιγηρές ανάσες πυροσβεστών και εθελοντών που πάλεψαν, τους λυγμούς των ζώων που δεν πρόλαβαν, την απόγνωση των ανθρώπων που απώλεσαν. Όχι, δικαιοσύνη δεν θα βρεις. Ούτε μεταμέλεια. Μάταια σκαλίζεις. Θλίψη. Μόνο Θλίψη. »

Ο Γρηγόρης Γκουντάρας βλέποντας την τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα και τις καταστροφές που έχουν προκληθεί, δημοσίευσε μία φωτογραφία με φλόγες στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram.

Ο δημοσιογράφος έγραψε για τις δύσκολες ώρες που βιώνει η χώρας μας: «Ματώνει η καρδιά σου, μαυρίζει η ψυχή σου🖤 Όλα μαύρα… Αττική, Μεσσηνία, Ηλεία, Ρόδος, Εύβοια… ΕΛΛΑΔΑ 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Δειτε Επισης

Συγκινεί η Κατερίνα Αγαπητού: «Παππού μου ξέρεις πόσο χρονών γίνομαι σήμερα; Γίνομαι 40 παππού μου!»
Ξεσπά στα social media η κόρη της Άντζελας Δημητρίου: «Δεν είμαι μόνο εγώ που δεν δουλεύω! Aρκετές γυναίκες!»
Ο Γρηγόρης Πετράκος ξαναχτυπά μετά την.... αμφισβήτηση και της αφρικανικής σκόνης: «Ιδρυματοποιημένοι»
Επική ορκωμοσία στο Χαροκόπειο: Πήρε πτυχίο και ευχαρίστησε… την Απόλυτη! «Ευχαριστώ την Άννα Βίσση!»
Ιωάννα Μαλέσκου για τον σύντροφό της: «Τον ερωτεύτηκα πολύ, το παιδί ήρθε συνειδητά»
Σοφία Βόσσου: «Πεθαίνεις μου λέει ο γιατρός, παραμονή Πρωτοχρονιάς. Είχα φτάσει 37 κιλά»
Γιώργος Θεοφάνους: «Έχω ξεκάθαρες μνήμες από την εισβολή, ακόμα και τώρα στις βροντές, κλείνω τα αυτιά μου»
Η Ελεονώρα Μελέτη μιλά για το επίμαχο βίντεο με τον «γοητευτικό» Ηλία Κασιδιάρη και το #sexykasidiaris
Αυτό είναι το ποσό που πήρε σε «φακελάκι» ο καθηγητής, σύμφωνα με τον γιατρο - αδελφό του Γιάννη Καλλιάνου
Το μήνυμα όλο νόημα της Έλενας Μαυρίδου μετά τον χωρισμό από τον Δημήτρη Λάλο