Κύμα συμπαράστασης για τους κατοίκους & τα ζωάκια στην Βαρυμπόμπη μετά τη φωτιά

 

Ώρες αγωνίας -  Οι αναρτήσεις των επωνύμων: Αρκάς, Κατερίνα Βρανά, Κατερίνα Ζαρίφη, Σοφία Μουτίδου, Αλίκη Κατσαβού, Κατερίνα Καινούργιου, Θοδωρή Μαραντίνη, Σίσσυ Χρηστίδου, Δούκισσα Νομικού, Καίτη Γαρμπή, Τόνια Σωτηροπούλου, Φαίη Σκορδά, Δανάη Μπάρκα, Κατρίνα Τσάνταλη, Δήμητρα Αλεξανδράκη, Ευρυδίκη Βαλαβάνη, Δέσποινα Βανδή, Αγγελική Ηλιάδη, Γρηγόρη Γκουντάρα, Βίκυ Καγιά,Βασιλική Μιλλούση, Stan, Ρούλα Κορομηλά, Ευδοκία Ρουμελιώτη, Ματούλα Ζαμάνη, Σταματίνα Τσιμτσιλή.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus

 

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθούν οι κάτοικοι της Βαρυμπόμπης την πυρκαγιά η οποία ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης, ενώ σε λίγες ώρες πήρε τεράστιες διαστάσεις. 

Την ίδια ώρα στα social media έχουν γεμίσει με μηνύματα και αναρτήσεις αγωνίας και φόβου, για τους ανθρώπους που βρίσκονται στην φλεγόμενη περιοχή.

Oι επώνυμοι άνθρωποι από τον καλλιτεχνικό χώρο και τον κόσμο της τηλεόρασης, εξέφρασαν ανοιχτά την αγωνία τους μετά τις τελευταίες εξελίξεις, αλλά και για το μέλλον των ανθρώπων που είδαν τα σπίτια τους να τυλίγονται στις φλόγες.

Ο Αρκάς θέλησε να αφήσει το δικό του σχόλια με σκίτσο γροθιά στο στομάχι.

Στο σκίτσο αυτό βλέπουμε την Τετάρτη να κοιτάζει την καταστροφή έχοντας ξεσπάσει σε κλάματα. Λίγες ώρες πριν, ο Αρκάς είχε φτιάξει ακόμα ένα σκίτσο στο οποίο έγραψε: «Υπάρχουν στιγμές που ένα γέλιο μπορεί να σου δώσει δύναμη και αισιοδοξία, στιγμές που το χιούμορ μπορεί να σε βοηθήσει. Αυτή δεν είναι μια τέτοια στιγμή».

Ο Αρκάς συνηθίζει να αποτυπώνει τις μέρες σε διάφορα σκίτσα. Την ίδια ώρα η μάχη με τις φλόγες συνεχίζεται, με την καταστροφή να είναι ανυπολόγιστη. 

  

 

Η Κατερίνα Ζαρίφη ανέβασε το συγκεκριμένο βίντεο στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram και το συνόδευσε με το παρακάτω κείμενο.

«Βλέπουν την κόλαση και φωνάζουν «Μια χαρά είμαστε. Περνάς.». Μόνο αυτοί. Οι πυροσβέστες. Και όσοι μέχρι τώρα καίγονται για όλα αυτά που εμείς θρηνούμε από την δροσιά του σπιτιού μας. Όχι γιατί κάποιοι δεν θέλουμε να το κάνουμε. Αλλά γιατί προς το παρόν είμαστε ανήμποροι να το κάνουμε.

 

Ανάμεσα στα tweets και το μήνυμα της Κατερίνας Βρανά.

Η γνωστή κωμικός εξέφρασε ανοιχτά την αγωνία της για τον δικό της άνθρωπο που ζει μόνιμα στην Βαρυμπόμπη. «Η νοσοκόμα μου, η γνωστή θεά Φωτεινή, που ανεβαίνουμε μαζί μου στη σκηνή, μένει στη μέση της πυρκαγιάς στην Βαρυμπόμπη. Είμαι με την ψυχή στο στόμα», έγραψε στο twitter. 

 

Η Αλίκη Κατσαβού η οποία ζει κοντά στην Βαρυμπόμπη έκανε μια σχετική ανάρτηση στο instagram για την κατάσταση που βιώνει τις τελευταίες ώρες εκείνη και ο γιος της

«Η #σκέψη μου είναι σε όλους εκείνους που βοηθούν να σβήσουν οι φωτιές αυτή την ώρα και σε όσους αγωνιούν για την οικογένεια και την περιουσία τους. Ο αέρας φέρνει αποκαΐδια ως εδώ που παίζει ο μικρός», ήταν το μήνυμά της κάτω από τη φωτογραφία με τους καπνούς από τη φλεγόμενη Βαρυμπόμπη. 

 Η Σοφία Μουτίδου βρέθηκε με το αυτοκίνητό της στην περιοχή όπου έχει ξεσπάσει φωτιά και μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς φίλους της στο Instagram μερικές φωτογραφίες από το πύρινο μέτωπο. Όπως θα δεις, γκρι καπνοί έχουν καλύψει τον ουρανό, αφού η φωτιά είναι πολύ μεγάλη.

Στη λεζάντα της δημοσίευσής της η γνωστή ηθοποιός σημείωσε: «Πιο κοντά δεν έχω βρεθεί ποτέ. Φόβιο πολύ». 

  

  

  

Η Κατερίνα Καινούργιου, ούσα ιδιαίτερα ανήσυχη με την κατάσταση, μιας και το πατρικό της βρίσκεται πολύ κοντά στην περιοχή που ξέσπασε η φωτιά, μοιράστηκε την αγωνία της με τους διαδικτυακούς φίλους της.

Η γνωστή παρουσιάστρια δημοσίευσε στο προφίλ της μια φωτογραφία, στην οποία μας δείχνει πώς φαίνεται ο καπνός από το παράθυρο του σπιτιού της.  «Η φωτιά στην Βαρυμπόμπη από το πατρικό μου… Εύχομαι όλα να πάνε καλά», σημείωσε χαρακτηριστικά η Κατερίνα Καινούργιου.  

 

Η φωτιά που έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις προκάλεσε την έντονη ανησυχία και του γνωστού τραγουδιστή Stan αφού στην περιοχή βρίσκεται το σπίτι του. Ο ίδιος μέσω ενός μηνύματος που κοινοποίησε στο twitter εύχεται να πάνε όλα καλά και να μην δει το σπίτι του να τυλίγεται στις φλόγες.

«Εύχομαι να πάνε όλα καλά και να μην καεί και το σπίτι μου. Βαρυμπόμπη», έγραψε χαρακτηριστικά ο τραγουδιστής. 

 

Η Ματούλα Ζαμάνη έκανε μια ανάρτηση με αφορμή τις φωτιές που έχουν ξεσπάσει ανά την Ελλάδα.

Τα όσα έγραψε πραγματικά ανατριχιάζουν:

«Αυτό το καλοκαίρι, ποιος θα το πάρει;

Αποκρουστικά ψέμματα,

όλα καλά, αλλά δεν είναι.

Καμμένα όλα, καμμένες αθώες ψυχές,

Και μείς πασχιζουμε καθε μέρα

να επινοήσουμε ομορφιά να κρατηθούμε.

Και σήμερα είναι αδύνατο», έγραψε χαρακτηριστικά στην προσωπική της σελίδα στο Facebook η Ματούλα Ζαμάνη.

Να θυμίσουμε πως προβλήματα και στην υδροδότηση πολλών περιοχών προκάλεσε, σύμφωνα με ενημέρωση της ΕΥΔΑΠ, η μεγάλη πυρκαγιά που εξελίσσεται στην περιοχή της Βαρυμπόμπης τις τελευταίες ώρες.

Όπως αναφέρει η ΕΥΔΑΠ, η πυρκαγιά είχε ως αποτέλεσμα να τεθεί εκτός λειτουργίας το αντλιοστάσιο στο ρέμα της Χελιδονούς λόγω διακοπής ηλεκτροδότησης στην περιοχή.

Ειδικότερα, μέσω της συγκεκριμένης εγκατάστασης υδροδοτούνται οι περιοχές: Αγία Παρασκευή, Χολαργός, Γέρακας, Παλλήνη, Παιανία, Γλυκά Νερά, Κάτζα, Κορωπί, Κερατέα, Λαυρεωτική, Μαρούσι, Χαλάνδρι και περιοχές του Δήμου Διονύσου.

Στην ανακοίνωσή της η ΕΥΔΑΠ προσθέτει ότι τα συνεργεία της «από την πρώτη στιγμή καταβάλλουν τεράστιες προσπάθειες, θέτοντας σε λειτουργία εναλλακτικούς τρόπους υδροδότησης, προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα η τροφοδότηση των παραπάνω περιοχών. Ωστόσο, η πυρκαγιά βρίσκεται προς το παρόν σε πλήρη εξέλιξη με απροσδιόριστο χρόνο αποκατάστασης της βλάβης ηλεκτροδότησης του αντλιοστασίου. Στο πλαίσιο αυτό, η ΕΥΔΑΠ συνιστά στους κατοίκους των παραπάνω περιοχών να καταναλώνουν νερό με τη μέγιστη δυνατή σύνεση. Η Εταιρεία βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία και πλήρη συνεργασία με τις επιχειρησιακές δυνάμεις που δρουν στην περιοχή, επιδιώκοντας την τάχιστη αποκατάσταση λειτουργίας του αντλιοστασίου». 

 

Οι εικόνες που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι στιγμής πραγματικά συγκλονίζουν, το ίδιο και τα βίντεο. Ένα τέτοιο βίντεο δημοσίευσε και η Σίσσυ Χρηστίδου στον λογαριασμό της στο instagram χθες βράδυ. Στο βίντεο αυτό βλέπουμε ένα πυροσβεστικό όχημα να περνά κυριολεκτικά μέσα από τις φλόγες.​

​«Ήρωες» έγραψε η Σίσσυ Χρηστίδου, για αυτούς τους ανθρώπους που ρισκάρουν τη ζωή τους για να σώσουν τις ζωές, τις περιουσίες και τα δάση.

 

Ανάμεσα σε αυτούς που εξέφρασαν την δυσαρέσκεια και τη στεναχώρια τους μέσα από τα social media είναι και η Ρούλα Κορομηλά η οποία δημοσίευσε στον λογαριασμό της στο instagram μερικές φωτογραφίες που αποτυπώνουν την καταστροφή στη Βαρυμπόμπη και έγραψε:

«Σε πύρινη κόλαση η χώρα μας. Δύναμη και κουράγιο σε όλους που η φωτιά απειλεί και καίει τα σπίτια κ τις ψυχες τους. Θλίψη. Πονάει η ψυχή μου». 

Μια από αυτές που θέλησαν να εκφράσουν τη θλίψη τους και τον πόνο που νιώθουν για όσα συμβαίνουν σε πολλές περιοχές της χώρας λόγω των πυρκαγιών είναι και η Ευδοκία Ρουμελιώτη.

Η ηθοποιός δημοσίευσε στον λογαριασμό της στο instagram μια συγκλονιστική φωτογραφία στην οποία αποτυπώνεται μέρος της τεράστιας καταστροφής που έχει σημειωθεί στη Βαρυμπόμπη και έγραψε: «Προσπαθούσα ώρα πάνω από αυτή την φωτογραφία να σκεφτώ να γράψω δυο λόγια αλλά δεν υπήρχε τίποτα». 

Ανάμεσά τους και η Σταματίνα Τσιμτσιλή, που μέσα από μια ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, αναφέρθηκε στο τραγικό αυτό γεγονός και αναρωτιέται «γιατί;».

«Πυροσβέστες, κάτοικοι κι εθελοντές ενωμένοι σε μια γροθιά δίνουν από χθες μια σκληρή μάχη κάτω από αντίξοες συνθήκες! Η σκέψη μας και οι προσευχές μας μαζί σας.

Μέσα σε λίγες ώρες όλη η χώρα παραδόθηκε στις φλόγες. Κάηκαν σπίτια, ανυπεράσπιστα ζώα και τεράστιες δασικές εκτάσεις ακόμα και σε περιοχές που λίγα χιλιόμετρα μακριά ασφυκτιούν από τσιμέντο

Δυστυχώς γινόμαστε για ακόμα μια φορά θεατές στο ίδιο έργο. Τι κρίμα να ζούμε στην πιο όμορφη χώρα τους κόσμου και χρόνο με το χρόνο να καίγεται και να καταστρέφεται. Γιατί…;», έγραψε χαρακτηριστικά η Σταματίνα Τσιμτσιλή. 

 

 Θοδωρής Μαραντίνης

  Δούκισσα Νομικού

  Καίτη Γαρμπή

  Τόνια Σωτηροπούλου

  Φαίη Σκορδά

  Δανάη Μπάρκα

  Κατρίνα Τσάνταλη

  Δήμητρα Αλεξανδράκη

  Ευρυδίκη Βαλαβάνη

  Δέσποινα Βανδή

  Αγγελική Ηλιάδη

  Γρηγόρης Γκουντάρας

  Βίκυ Καγιά

  Βασιλική Μιλλούση

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Δειτε Επισης

Πέτρος Ξεκούκης: «Έζησα από θαύμα. Ξύπνησα όταν είδα έναν ρασοφόρο να με τραβάει από το αυτοκίνητο…»
Γιώργος Αμούτζας – Τάνια Μπρεάζου: Η έμμεση παραδοχή της σχέσης τους στην κάμερα
Γιώργος Αρμένης: «Με κορόιδευαν επειδή δεν είχα πατέρα, με πληγώνει αυτό ακόμα & τώρα που είμαι 80 χρόνων»
Μάνος Γαβράς: «Όταν ήμουν στο εξωτερικό κοιμόμουν στο αυτοκίνητο και έκανα μπάνιο στο γυμναστήριο»
Πάνος Σταθακόπουλος: «Σκοτώθηκε ο ξάδερφος μου & έπρεπε να πάω στο θέατρο και να χτυπιέμαι σε ένα φέρετρο»
Γιώργος Αγγελόπουλος: «Κάναμε τα πάντα από ιατρικής πλευράς & προσευχόμασταν για τη σωτηρία της μητέρας μας»
Η αποκάλυψη της Ιωάννας Τούνη για το πρόβλημα που την ταλαιπωρεί και πώς το κόλλησε
Στο Παρίσι o Κωνσταντίνος Βασάλος με τη φημολογούμενη σύντροφό του, Μαρία Παπαγεωργίου
Δημόσια στροφή 180 μοιρών αποφάσισε να κάνει ο Κώστας Αρζόγλου για τον σκηνοθέτη Κώστα Κωστόπουλο
Νίκος Πολυδερόπουλος: «Nιώθω ότι είναι παντού ο αδερφός μου, όπου τον ζητήσω, έρχεται»