Τα συγκλονιστικά μηνύματα, φωτο & βίντεο για τις φωτιές σε Βαρυμπόμπη και Εύβοια

 

 

Ώρες αγωνίας -  Οι αναρτήσεις των επωνύμων: Δημήτρης Σκαρμούτσος, Λευτέρης Πετρούνιας, Μαρία Σάκκαρη, Ελεονώρα Μελέτη, Γιώργος Τσαλίκης, Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Ελένη Δήμου, Τάσος Χαλκιάς, Μιχάλης Λεβεντογιάννης, Κατερίνα Βρανά, Ναταλία Γερμανού, Βασιλική Ανδρίτσου, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Έλενα Χριστοπούλου, Γιάννης Στάνκογλου, Γιώργος Πορφύρης, Ιωάννα Λίλη, Μαντώ Γαστεράτου

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus

 

Η φωτιά που ξέσπασε στη Βαρυμπόμπη έχει σοκάρει το πανελλήνιο, αφού μέσα σε λίγες ώρες οι κάτοικοι της περιοχής έχασαν τις περιουσίες τους από την πύρινη λαίλαπα.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Με πρωτοβουλία του κ. Δημήτρη Σκαρμούτσου και του κ. Σάκη Νταντούλα, τα Soho Burgers και η Ignite Restaurants έδειξαν την έμπρακτη στήριξή τους στους συνανθρώπους, παραδίδοντας 100 μερίδες φαγητού και παλέτες εμφιαλωμένου νερού στην πλατεία Θρακομακεδόνων. Το προσωπικό της εταιρείας υπερέβαλε εαυτόν και έγινε πράξη η σκέψη μέσα σε λίγες ώρες!

Αξίζει να αναφερθεί η συμβολή της εταιρείας Grow Agency και της κα Σοφίας Κωνσταντοπούλου, που ανέλαβε τον συντονισμό και την επικοινωνία με τις αρμόδιες και τον Αντιδήμαρχο Αχαρνών Δημήτρη Κωφό.

Η κατάσταση επιβάλει την έγκαιρη ανταπόκριση όλων μας, όπου η ελπίδα αποτελεί επιλογή και υπεύθυνη πράξη. Μακάρι να μη χρειαστεί να αποδείξουμε την ανθρωπιά μας εκ νέου, αλλά μέχρι τότε πράττουμε τώρα για ένα καλύτερο αύριο.

 

  

  

 

Ο Λευτέρης Πετρούνιας μπορεί να βρίσκεται στο Τόκιο ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων, ωστόσο παρακολουθεί όλα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ώρες στην Ελλάδα. Τα πύρινα μέτωπα που μετρά η χώρα μας είναι δεκάδες και οι καταστροφές ανυπολόγιστες. 

Ο Λευτέρης Πετρούνιας, θέλοντας να εκφράσει στη στήριξη και τη συμπαράστασή του στους πυρόπληκτους έκανε μια ανάρτηση στο προφίλ του στο Instagram.

Δημοσιεύοντας μια φωτογραφία από τη μεγάλη φωτιά, ο Ολυμπιονίκης σημείωσε: «Η σκέψη μας εκεί». 

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη μπορεί γενικότερα να κρατάει ιδιαίτερα χαμηλούς τόνους και να απέχει από τα φώτα της δημοσιότητας, όμως, όταν η επικαιρότητα το επιτάσσει, παίρνει θέση σε σημαντικά ζητήματα, εκφράζοντας την άποψή της. Με αφορμή τις τεράστιες καταστροφές των τελευταίων ωρών, η γνωστή τραγουδίστρια έκανε μια λιτή αλλά γεμάτη νόημα ανάρτηση. 

«Δεν είναι απλά μια φωτογραφία, είναι το μέλλον που καίγεται», έγραψε χαρακτηριστικά η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα.  

Η Ελένη Δήμου, αν και κρατά χαμηλούς τόνους, σήμερα έκανε μία ανάρτηση για την κατάσταση που επικρατεί, δείχνοντας πόσο αγανακτισμένη κι απογοητευμένη είναι.

Η τραγουδίστρια έγραψε: «Γιατί να μιλήσεις σήμερα; Για έναν ακόμα θάνατο μιας γυναίκας; Για τον θάνατο της φύσης; Για τον θάνατο των ζώων; Λυπάμαι τόσο πολύ…» 

 

Ο Τάσος Χαλκιάς λοιπόν δημοσίευσε μια φωτογραφία ενός αλόγου που τρέχει να ξεφύγει από τις φλόγες και έγραψε:

«Ή απώλεια των ψυχών και των υπάρξεων , των θαυμάτων τής ζωής και τού πλανήτη ! ! ! ! ! δεν είναι μονοπώλιο των ανθρώπων ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! Όπου τα δείτε , ειδοποιήστε !!!!! Υπάρχουν αρμόδιοι για να τα περιθάλψουν ! ! ! Ή πράξη υποδηλώνει , μεγαλείο ψυχής και ειλικρινή μεταμέλεια» 

Ένα 24ωρο μετά τη φωτιά στην Βαρυμπόμπη, η νέα πυρκαγιά που ξέσπασε στην Εύβοια βρίσκεται στο επίκεντρο της επικαιρότητας με τους μόνιμους κατοίκους να παρακολουθούν σοκαρισμένοι τις τελευταίες εξελίξεις.

Για άλλη μια φορά στα social media ξεκίνησε κύμα συμπαράστασης με τηλέφωνα πρώτης ανάγκης αλλά και εκκλήσεις για πρώτη βοήθεια να κυριαρχούν σε χιλιάδες προφίλ χρηστών.

Ο Γιώργος Τσαλίκης συγκλονισμένος με τα πλάνα από την φλεγόμενη Εύβοια ανήρτησε στο instagram ένα σχετικό βίντεο ξεσπώντας δημοσίως για την κατάσταση με τις φωτιές και αυτό το καλοκαίρι στη χώρα μας.

«Εικόνα από Εύβοια που μου κόβει την ανάσα.. Εσύ δε νιώθεις απόγνωση όταν βλέπεις να καίγεται έτσι η χώρα μας; Οι ομορφιές μας; Τι θα αφήσουμε ρε στα παιδιά μας; Τι περιβάλλον; Τι φταίνε τα ζωάκια; Δε μπορώ να το πιστέψω αυτό που ζούμε ΚΑΙ φέτος αλήθεια …» ανέφερε ο γνωστός τραγουδιστής.

 

Τη δική της τοποθέτηση για τις φωτιές στη Βαρυμπόμπη θέλησε να κάνει μέσα από τον λογαριασμό της στο instagram η Ελεονώρα Μελέτη. Αφορμή για αυτή την τοποθέτηση στάθηκαν κάποιες ερωτήσεις της κόρης της που λίγες ημέρες είχε βρεθεί σε εκείνη την περιοχή και που όπως έγραψε ήταν ερωτήσεις που της προκάλεσαν άγχος και αμηχανία.

«Πριν λίγες μέρες η Αλεξάνδρα είχε πάει με τον @psycho_25 στα ελαφάκια της Πάρνηθας. κ γύρισε ενθουσιασμένη. “Μαμά είδα κ τα ελαφάκια κ το ένα με φίλησε!!!”.

Ο @psycho_25 που καθημερινά περνάει ( ή έστω περνούσε μέχρι σήμερα) κάποιες ώρες στη Βαρυμπόμπη, στα βασιλικά, στο κατσιμιδι κ τη Πάρνηθα κάνοντας προπονήσεις ποδηλασίας, έλεγε συνέχεια στην Αλεξάνδρα για το ποσό όμορφα είναι τα ελαφάκια που το σπίτι τους είναι στα δάσος.

H Αλεξάνδρα έτυχε να δει τις φωτιές από την ανοικτή τηλεόραση την ώρα των ειδήσεων. Κ κάπως έτσι ξεκίνησαν ερωτήσεις που για πρώτη φορά μου προκάλεσαν άγχος κ αμηχανία.

«Μαμά γιατί έχει φωτιά?»

«Πως άναψε?»

«Γιατί δεν κάνουμε φου όπως στο happy birthday για να σβήσει?»

«Κ το δάσος θα λιώσει?» ( προφανώς όπως τα κεράκια στη τούρτα)

«Θα λιώσουν κ τα ελαφάκια?»

« κ το σπιτάκι τους θα λιώσει?»

Ευτυχώς δεν πρόλαβε να δει σπίτια να καίγονται όπως βλέπαμε με επιμονή κ γλαφυρές περιγραφές, να εξαϋλώνονται περιουσίες πονεμένων ανθρώπων μέχρι τελικής πτώσης.

Βρέθηκα να αναρωτιέμαι πραγματικά τι σκάτα πρέπει να κάνουμε όλοι μας, ΠΕΡΑ από αναρτήσεις σοκαριστικών φωτογραφιών από τα καμμένα στο Instagram, προκειμένου να σταματήσουμε αυτή τη καταστροφή ώστε να παραδώσουμε κάτι στα παιδιά μας. Κ δεν έχω βρει την απάντηση. Τι να είναι αυτό? Με μια λέξη : τι? 30 χρόνια δεν έχω βρει την απάντηση.

Σε ηλικία 12 ετών ήθελα να γίνω δημοσιογράφος για να διαμαρτυρηθώ για την αιχμαλωσία των δελφινιών κ τη Μονάχους, αγόραζα βιβλία από την έκθεση Πειραιά με τίτλο «50 πράγματα που πρέπει να κάνετε για να σωθεί ο πλανήτης», καθάριζα πλαστικά από τις παραλίες, έγραφα επιστολές- μανιφέστα κ τις έστελνα στο «και», φορούσα T-shirts με eco μηνύματα. Τότε με αντιμετώπιζαν ως ένα nerd με «οικολογικό άγχος».

«Θα μεγαλώσει κ θα της περάσει» άκουγα. «Αλλιώς θα γίνει αξύριστη ακτιβίστρια» Σήμερα 30! Χρόνια μετά, δεν άλλαξε τίποτα.

Κ συνειδητοποίησα ότι πλέον είμαι πιο αδρανής από ποτέ, γιατί όσο κ αν προσπαθούσα, κ πίστεψε με έχω προσπαθήσει με ψυχή, κ δράση,δεν είδα να αλλάζει τίποτα. Κ κουράστηκα. Πληγώθηκα από την ακαμψία των ανθρώπων. Κ κάνω κ γω μια γραφική ανάρτηση έτσι για το ονόρε της ευαισθητοποίησης. Αποτύχαμε άνθρωποι. Αποτύχαμε» έγραψε χαρακτηριστικά η Ελεονώρα Μελέτη 

  

 

Βλέποντας τις δραματικές εικόνες των πύρινων μετώπων, ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram μια τρυφερή φωτογραφία με τον γιο του, την οποία συνόδευσε με τους στίχους του Κώστα Μουρσελά. Πρόκειται για ένα τραγούδι που περιγράφει την κατάσταση που ζούμε. 

«Σε τι κόσμο, μπαμπά, μ’ έχεις φέρει να ζήσω,

δε μου κάνει, μαμά, επιστρέφεται πίσω,

σε τι κόσμο, μπαμπά, μ’ έχεις φέρει να ζήσω,

με στενεύουν λουριά, πώς να τον συνηθίσω.

Τόσος κόπος γιατί, τόσο αίμα και δάκρυ

να μπορούσα με κάτι να τον κάνω καπνό,

όλα τέλειωσαν πια, όλα πήγαν χαμένα,

ένα μένει σ’ εμένα, να του βάλω φωτιά.

Ω! τι κόσμος μπαμπά, ποιοι τον σκάρτεψαν τόσο

να `ναι όλα στραβά, τον πουλώ όσο όσο,

κάνε κάτι μπαμπά, δεν αντέχω, θα φύγω,

είναι κρίμα μαμά, άλλαξέ τον και λίγο.

Τόσος κόπος γιατί, τόσο αίμα και δάκρυ

να μπορούσα με κάτι να τον κάνω καπνό,

όλα τέλειωσαν πια, όλα πήγαν χαμένα,

ένα μένει σ’ εμένα, να του βάλω φωτιά.

Ένα τραγούδι σε στίχους Κώστα Μουρσελά και μουσική Βασίλη Δημητρίου» 

 Η Μαρία Σάκκαρη ανήκει στην κατηγορία εκείνων που μοιράστηκαν με τους διαδικτυακούς φίλους τους στο Instagram μία φωτογραφία από τη φλεγόμενη περιοχή, η οποία κόβει την ανάσα. Η σκέψη της Ελληνίδας πρωταθλήτριας βρίσκεται στο πλευρό όλων των ανθρώπων που είδαν τα σπίτια και τα αυτοκίνητά τους να χάνονται μέσα σε λίγες ώρες. 

Η Μαρία Σάκκαρη – όπως κι όλοι οι πολίτες – προσεύχεται να δοθεί ένα τέλος σε αυτή την καταστροφή και η φωτιά να τεθεί εντός ελέγχου. 

 Ο Μιχάλης Λεβεντογιάννης έλαβε αμέσως δράση στέλνοντας μήνυμα μέσω instagram για το πώς μπορείς κι εσύ να βοηθήσεις.

«Όποιος έχει μεταφορικό μέσο και μπορεί να βοηθήσει, αύριο μπορεί να πάει στο Pet Stop της Νέας Ερυθραίας. Λεωφόρου Τατοϊου 132. Μπορείτε να βοηθήσετε στη διάσωση ζώων των καμένων περιοχών όπως αυτό (το σκυλί) που έχω πίσω μου», ήταν το μήνυμα του ηθοποιού. 

Ώρες αγωνίας και για την Βασιλική Ανδρίτσου η οποία περνά στην Εύβοια τα καλοκαίρια της όπου  και βρίσκεται το εξοχικό της.

Πρόσφατα μάλιστα η ηθοποιός ανέβασε στο instagram φωτογραφία από τις οικογενειακές διακοπές στο Πήλι της Εύβοιας. Η Βασιλική Ανδρίτσου παρακολουθώντας τις φωτιές που απειλούν ανθρώπινες ζωές, οικισμούς και ζώα, εξέφρασε ανοιχτά την αγωνία της μέσα από τα insta stories της. 

 

Μέσω twitter ενημέρωσε η Κατερίνα Βρανά για το φιλικό της πρόσωπο που κινδύνευσε μετά τη φωτιά που ξέσπασε στην Βαρυμπόμπη.

Η γνωστή κωμικός την Τρίτη 3 Αυγούστου είχε γράψει στο twitter: «Η νοσοκόμα μου, η γνωστή θεά Φωτεινή, που ανεβαίνουμε μαζί μου στη σκηνή, μένει στη μέση της πυρκαγιάς στην Βαρυμπόμπη. Είμαι με την ψυχή στο στόμα», έγραψε. 

Η Κατερίνα Βρανά η οποία πέρασε μια βραδιά γεμάτη αγωνία και φόβο μετά τις εξελίξεις στην Βαρυμπόμπη, την Τετάρτη 4 Αυγούστου μας ενημέρωσε με νέο tweet: «Από θαύμα; μαγεία; Κ@λ@φαρδία; Το σπίτι της Φωτεινής δεν κάηκε. Κάηκε ότι υπήρχε γύρω από το σπίτι, έγινε στάχτη. (Αυλή, δέντρα, φυτά, εξωτερική αποθήκη κλπ)

Δεν έχει νερό, δεν έχει ρεύμα, όλες οι σωλήνες και όλα τα καλώδια έχουν καταστραφεί». 

Με ένα συγκλονιστικό βίντεο που δείχνει ένα πυροσβεστικό όχημα να περνά κυριολεκτικά μέσα από τις φλόγες που κατέστρεφαν την περιοχή της Βαρυμπόμπης και μερικά συγκινητικά λόγια, θέλησε η Ναταλία Γερμανού να εκφράσει της ευγνωμοσύνη και τον θαυμασμό της στους ανθρώπους που παλεύουν με τις φωτιές.

Η παρουσιάστρια δημοσίευσε το βίντεο αυτό στον λογαριασμό της στο instagram και έγραψε: 

«Ανάμεσα στα επαγγέλματα που σέβομαι που υποκλίνομαι που θαυμάζω. Με πυροσβεστικά οχήματα που Θεός ξέρει πόσων ετών είναι, με μισθούς που θα έπρεπε να ναι τριπλάσιοι. Με τη ζωή τους να παίζεται κορώνα-γράμματα και με τους δικούς τους ανθρώπους να καρδιοχτυπάνε σε κάθε πυρκαγιά.

Ήθελα να ξέρα τι θα έκανες Ελλαδίτσα μου τα καλοκαίρια χωρίς τους πυροσβέστες και τους εθελοντές. Γιατί χωρίς τηλεπερσόνες, σελέμπριτις και ινφλουένσερς μια χαρά θα ήσουν. Για λίγο λοιπόν (έστω) ας δώσουμε στους ανθρώπους αυτούς τη σημασία που τους πρέπει στις αναρτήσεις μας. Σεβασμός. Σας ευχαριστούμε». 

 

Η Έλενα Χριστοπούλου έκανε μια ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, ανεβάζοντας ένα πολύ μικρό βίντεο από τις καμένες δασικές εκτάσεις στη Βαρυμπόμπη, το οποίο συνόδευσε μ’ ένα κείμενο.

«Θα παρακολουθούμε αυτή τη φορά όλοι μαζί την αναδάσωση της Βαρυμπόμπης! Δεν μας έμεινε τίποτα άλλο πια να κάνουμε, να παλέψουμε για την ανάσα μας. Θα παρακολουθούμε όλοι τις αποζημιώσεις στους ανθρώπους που έχασαν το βιος τους σε όλη την Ελλάδα», έγραψε αρχικά η Έλενα Χριστοπούλου.

 «Καίγεται όλος ο πλανήτης δεν έχουμε άλλα περιθώρια πρέπει να *υπάρχουμε* για το σύνολο πρέπει να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον όχι άλλη αδιαφορία και εγωιστικές πράξεις, το σπίτι του γείτονα μπορεί να σώσει η να κάψει το δικό σου! Προσοχή μεγάλη κ σήμερα κ αύριο κ πάντα δεν έχουμε επιλογή άλλη!»

 

O Γιάννης Στάνκογλου αποφάσισε να κάνει μια διαφορετική ανάρτηση, μιας και οι καπνοί έφτασαν μέχρι την Κίμωλο όπου και βρίσκεται ο ηθοποιός.

«Ο καπνός από της φωτιές έχει φτάσει στην Κίμωλο …

Εδώ τελειώνει η λογική και αρχίζει η βία. Τρέμει η γη τα σπλάχνα της βογκούν. Πονάει βαθιά και σκοτεινά

Πύρινη λέλαπα ξεχύνεται στη γη μάστιγα η σκόνη. Λύσσα εμφύλια τρελάνει τους ανέμους…. Σκέψη μητέρα πανσεπτη και πνεύμα φωτεινό του σύμπαντος φυλάξετε το λόγο του παιδιού σας ΒΙΑ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΣ ΚΑΙ ΑΔΙΚΙΑ Η ΕΞΟΥΣΙΑ – ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΔΕΣΜΩΤΗΣ ΑΙΣΧΥΛΟΣ – ΜΕΤ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΛΑΝΑΣ”, έγραψε ο ηθοποιός ο οποίος αυτό το καλοκαίρι υποδύεται τον Προμηθέα.» 

Στη Βαρυμπόμπη, στα μέρη που μεγάλωσε, βρέθηκε ο Γιώργος Πορφύρης, ο σεφ της εκπομπής «Καλοκαίρι #νοτ» προκειμένου να βοηθήσει όσο μπορεί τους φίλους του που μένουν εκεί και οι οποίοι ήρθαν αντιμέτωποι με την καταστροφική πυρκαγιά. Ο ίδος μέσα από μια ανάρτηση που έκανε στον λογαριασμό του στο facebook προχώρησε σε μια κατάθεση ψυχής περιγράφοντας τα όσα δραματικά έζησε.

«Δεν είμαι πυροσβέστης , ούτε έχω πάει ειδικές δυνάμεις. Δεν ξέρω να βιδώνω αντλίες ούτε να οδηγάω φορτηγάκι. Δεν έχω πολύ αντοχή αλλά ούτε και δύναμη . Αλλά έμεινα εδώ για τους φίλους που κινδύνεψαν ,τους γνωστούς που κάηκε το σπίτι τους και για αυτά τα μέρη που έχω περάσει όλη μου την ζωή.

Με ένα μπλουζάκι , ένα ζευγάρι παλιά παπούτσια και μια πετσέτα στο πρόσωπο. Αυτά είχαμε οι περισσότεροι μόνο αλλά πολύ πίστη.

Δεν πλησιάσαμε ποτέ πολύ κοντά στη φωτιά ,εκεί πάλευαν αυτοί που πρέπει αλλά καταφέραμε να κάνουμε να νιώσουν οι άνθρωποι που επλήγησαν ότι δεν είναι μόνοι τους. Σαν να κάηκε και το δικό μας σπίτι. Ή όλοι μαζί ή κανένας» έγραψε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Πορφύρης. 

 Η Ιωάννα Λίλη παρακολουθεί από χθες τις δραματικές στιγμές που ζουν κάποιοι συμπολίτες μας και μέσα από μια ανάρτηση στο προφίλ της στο Instagram ξέσπασε για όσα συμβαίνουν. 

«Οργή – Αγανάκτηση – Θλίψη. Δεν υπάρχουν λόγια… χάνονται τα λόγια, όπως χάνονται ανυπεράσπιστα ζωάκια, τεράστιες εκτάσεις γής, περιουσίες, κόποι – μόχθοι χρόνων των ανθρώπων και οι μνήμες από την φονική πυρκαγιά στο Μάτι δεν έχουν ξεπεραστεί και ούτε πρόκειται να ξεπεραστούν.

Πυρκαγιά – Κορονοιός και Καύσωνας μαζί. Υπεράνθρωπες προσπάθειες από τις Αστυνομικές & Πυροσβεστικές Δυνάμεις – Εθελοντές -Κατοίκους των περιοχών που καίγονται… Το αποτέλεσμα της Κλιματικής Αλλαγής είναι πλέον ορατό», σημείωσε η Ιωάννα Λίλη. 

  

  

    

Σχεδόν ένα εικοσιτετράωρο μετά από την έναρξη της πυρκαγιάς, η Μαντώ Γαστεράτου θυμήθηκε μία από τις βόλτες της στο δάσος της Βαρυμπόμπης.

Κρατώντας στην αγκαλιά της τον γιο της, η ίδια απολάμβανε το καταπράσινο τοπίο, μια θέα που πλέον δεν υπάρχει. 

«Ποτέ δεν θα είναι το ίδιο. Όσο σκέφτομαι ότι πριν από ένα χρόνο περπατούσα εκεί και απολάμβανα τη φύση και την ομορφιά και τώρα έχουν μείνει στάχτες. Μου έρχεται να ουρλιάξω», έγραψε η Μαντώ Γαστεράτου. 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Δειτε Επισης

Ξέσπασε on air η Μπέττυ Μαγγίρα για τον Δημήτρη Παπανώτα: «Δεν βγήκα τότε να μιλήσω»
Η Αγγελική Ηλιάδη κατεβαίνει συνυποψήφια με Βέφα Αλεξιάδου & Εύη Βατίδου στις Ευρωεκλογές!
Παύλος Σταματόπουλος: «Σε αυτή τη δύσκολη ώρα δεν έμεινα ούτε ένα λεπτό μόνος»
Ατύχημα για τη Δήμητρα Αλεξανδράκη: «Προσγειώθηκε στο κεφάλι μου... Την έχω ακούσει!»
Στο νοσοκομείο η Μαρία Φραγκάκη – Η φωτογραφία ξαπλωμένη στο κρεβάτι του πόνου
Ελεωνόρα Ζουγανέλη: «Έχει αλλάξει η δημοσιότητα την ζωή μου, 100%»
Το «ευχαριστώ» του Χρήστου Μάστορα και η δημόσια υπόσχεση στη Μαρινέλλα
Χριστόφορος Παπακαλιάτης: «Όταν έβγαζα πολλά χρήματα από τη δουλειά μου, τα ξόδευα αμέσως…»
Χρήστος Χατζηπαναγιώτης: «Η Παναγιά και ο Ταξιάρχης μου κράταγαν το χέρι και με ξαναγύρισαν…»
Τα ήπιε με τον πατέρα του o James Καφετζής μετά το ναυάγιο στον Ειρηνικό – Η φωτογραφία τους στον Παναμά