Έξαλλος ο δικηγόρος της 3ης καταγγέλλουσας με τον συνήγορο του Πέτρου Φιλιππίδη

Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: «Ποιος έκανε το #Metoo επάγγελμα; Η εντολέας μου που είναι 3 χρόνια άνεργη; Που δεν την ξέρετε και δεν έχετε δει το πρόσωπό της;» - Η απάντηση του Σπύρου Μπιμπίλα στον Μιχάλη Δημητρακόπουλο & Γιώργο Λιάγκα

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus

 

Ο δικηγόρος της τρίτης καταγγέλλουσας, που κατηγορεί τον Πέτρο Φιλιππίδη για απόπειρα βιασμού, Ανδρέας Βαγγόπουλος, μίλησε στο #MEGAΚαλημέρα για την υπόθεση.

Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου βρίσκεται ο Πέτρος Φιλιππίδης που κατηγορείται για μία πράξη βιασμού και δύο απόπειρες. 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Ο δικηγόρος της τρίτης καταγγέλλουσας, Ανδρέας Βαγγόπουλος, μίλησε για την απάντηση της εντολέως του μετά την απολογία του Πέτρου Φιλιππίδη.

«Ο κατηγορούμενος, με βάση το ποινικό σύστημα το δικονομικό που έχουμε, δεν ορκίζεται. Αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί ο νόμος επιφυλάσσει στον κατηγορούμενο το δικαίωμα να πει ό,τι θέλει, ακόμα και ψέματα, προκειμένου να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Είναι δεινή η θέση που βρίσκεται οπότε μπορεί να του δοθεί ο άπλετος χρόνος να καταθέσει ό,τι θέλει. Περιμέναμε δυστυχώς απαντήσεις από τον κ. Φιλιππίδη, και δε τις λάβαμε. Όσον αφορά στη δική μου εντολέα, δεν έκανε καμία αναφορά πέραν του γεγονότος ότι υπήρξε μία συναινετική συνεύρεση μεταξύ τους, χωρίς να αναφέρει την πράξη στην οποία επιδόθηκε», είπε αρχικά.

«Αυτό που έκανε ο κ. Φιλιππίδης ήταν μία έντονη επίκληση στο συναίσθημα, προκειμένου να προκαλέσει τον οίκτο και τη συγκίνηση, όχι τόσο των τακτικών δικαστών όσο των ενόρκων αλλά και της ίδιας της κοινωνίας. Την οικονομική του καταστροφή την απέδωσε στις κοπέλες εκείνες. Οι κοπέλες εκείνες είχαν το θάρρος να φέρουν το βάρος μίας τέτοιας καταγγελίας και να τιμήσουν την υπογραφή την οποία έβαλαν», τόνισε ο κ. Βαγγόπουλος.

«Ο κ. Δημητρακόπουλος είπε χθες ότι κάποιοι έχουν κάνει το Metoo επάγγελμα, θεωρώ ιδιαίτερα προσβλητική αυτή την αναφορά. Ο κ. Δημητρακόπουλος είπε ότι τις βλέπει κάθε μέρα στην αίθουσα τις καταγγέλλουσες και είναι μια χαρά. Ο κ. Δημητρακόπουλος έχει μπερδευτεί, δεν είναι πρεμιέρα θεατρικής παράστασης. Το κόστος το ψυχολογικό, το κοινωνικό και οικογενειακό το αναρωτήθηκε ποτέ ο εντολέας του; Δε το έχει καταλάβει γι’ αυτό χαρακτήρισε αυτές τις κοπέλες εθελόντριες, αυτό είναι προσβλητικός χαρακτηρισμός»,

«Ποιος έκανε το Metoo επάγγελμα; Η εντολέας μου που είναι 3 χρόνια άνεργη; Και που δεν έχει βρει δουλειά; Που δεν την ξέρετε και δεν έχετε δει το πρόσωπό της; με ποιον τρόπο το εκμεταλλεύτηκε; Υπάρχει μία επικοινωνιακή προσπάθεια να λοιδορηθούν αυτές οι κοπέλες. Εγώ δεν είμαι ικανός να κάνω υποδείξεις στην δικαιοσύνη για το τι θα αποφασίσει. Η δικαιοσύνη δεν είναι αλά καρτ. Οι νομικές αποφάσεις σχολιάζονται και κρίνονται. Δεν θα πούμε εάν το δικαστήριο είναι καλό ή κακό. Θεωρώ απαράδεκτο να μιλούν για μη δίκαιη δίκη λιγο πριν την εισαγγελική πρόταση».

Για τα λεγόμενα της πλευράς του Πέτρου Φιλιππίδη, ο κ. Βαγγόπουλος τόνισε πως, «Αναφέρθηκε ότι δεν υπάρχουν αυτόπτες μάρτυρες που να αποδείξουν το περιστατικό, προφανώς δεν υπάρχουν μάρτυρες σε αυτά τα περιστατικά. Κάποια στιγμή, δημιουργήθηκαν αυτές οι κοινωνικές συνθήκες προκειμένου να καταγγελθούν τα περιστατικά που βίωσαν. Τα αδικήματα σεξουαλικής βίας είναι από τα αδικήματα που στην πορεία στοχοποιείται το ίδιο το θύμα και αρχίζουν οι σκέψεις στην κοινωνία «γιατί να το κάνει; Γιατί τον προκάλεσε;». αυτός είναι ο λόγος που οι γυναίκες δεν καταγγέλλουν».

 

 

Στην κάμερα του #ToPrwino του ΑΝΤ1 έδωσε τη δική του απάντηση ο Σπύρος Μπιμπίλας σχετικά με όσα ανέφερε ο συνήγορος υπεράσπισης του Πέτρου Φιλιππίδη, Μιχάλης Δημητρακόπουλος. Ακόμα, ο πρόεδρος του ΣΕΗ, αναφέρθηκε και στον Γιώργο Λιάγκα, ο οποίος μετά την προβολή των δηλώσεων του εξήγησε τι εννοούσε.

«Όταν στον πρώτο βιασμό που καταγγέλλει η γυναίκα, έρχονται πέντε ηθοποιοί και λένε ότι ποτέ μα ποτέ δεν τέθηκε θέμα η πρώτη καταγγέλλουσα να μπει στη θεατρική παράσταση, τα διέψευσαν όλοι οι μάρτυρες» είπε ο κ. Δημητρακόπουλος.

Η απάντηση του Σπύρου Μπιμπίλα στον Μιχάλη Δημητρακόπουλο

«Ο κ. Δημητρακόπουλος το να παρουσιάζει ανθρώπους και να λέει κατέρρευσαν οι κατηγορίες επειδή κάποιοι είπαν ότι δεν ίσχυε αυτό που είπε η πρώτη καταγγέλλουσα, δεν είναι έτσι. Απλώς αυτοί που πήγαν είπαν ότι δεν θυμούνται, όχι ότι δεν ισχύει. Δεν ξέρω γιατί ο κ. Δημητρακόπουλος προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις» ανέφερε αρχικά ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Η απάντηση του Σπύρου Μπιμπίλα στον Γιώργο Λιάγκα

«Χρησιμοποιείται πολύ το πόσο φίλος ήμουν με τον Πέτρο Φιλιππίδη και γιατί κατέθεσα. Τι σημαίνει; Τι σημαίνει ότι ο φίλος πάει και καλύπτει τον φίλο; Αυτό είναι ερώτηση για τον κ. Λιάγκα που συχνά αναφέρεται ότι τον έκαψα κτλ. Ο φίλος είναι κάποιος που καλύπτει ή ο φίλος είναι κάποιος που επισημαίνει τα λάθη ώστε ο φίλος να γίνει καλύτερος στο μέλλον;» είπε ο Σπύρος Μπισμπίλας.

Τι είπε ο Γιώργος Λιάγκας μετά τις δηλώσεις Μπιμπίλα

«Να απαντήσω στον Σπύρο επειδή η ερώτηση και η αιχμή ήταν προς εμένα. Ο καθένας λειτουργεί όπως η συνείδησή του τού επιτάσσει. Δεν θα κρίνω εγώ το πώς λειτούργησε ο Σπύρος, αλλά ούτε ο Πέτρος στην προσωπική τους σχέση. Το να κοιμάσαι στο σπίτι του άλλου είναι οικογένεια. Ο Σπύρος έχει μιλήσει επανειλημμένως για το ότι γνώριζε τις περίεργες συμπεριφορές του Φιλιππίδη.

Άρα λοιπόν αν θες να βελτιώσεις τον χαρακτήρα του φίλου σου, του το λες κατ’ ιδίαν. Αν δεν το ανέχεσαι, σταματάς να κάνεις παρέα μαζί του. Αν κάνεις παρέα μαζί του, είναι σαν να αποδέχεσαι ή να το ανέχεσαι. (…) Τα πιο πολλά προσωπικά δεδομένα, ο Σπύρος τα είπε στο δικαστήριο. Γι’ αυτό μιλάω για τη φιλία Σπύρο μου, μην σου κάνει απορία. Μετά από αυτή την εξέλιξη, η φιλία δεν υπάρχει, ας είμαστε ειλικρινείς».

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

 

 

 

Δειτε Επισης

Πέθανε σε ηλικία 47 ετών η βραβευμένη με Grammy τραγουδίστρια, Mandisa-Βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της
Ο πατέρας του 19χρονου θύματος τοποθετήθηκε για την επιστοφή του Γιάννη Ξανθόπουλου: «Έκανε ό,τι έκανε»
Δημήτρης Κόκοτας: «Από τα μέσα της επόμενης εβδομάδας θα ξεκινήσει η προσπάθεια για αποσωλήνωση του»
H Φαίη Σκορδά αποκάλυψε όλη την δήλωσή του Δημήτρη Παπανώτα χωρίς μοντάζ, που έφερε τη διαγραφή του
Οι αντιδράσεις για διαγραφή Παπανώτα: «Έγινε το αυτονόητο. Δεν χωράνε πλέον σεξιστικά & ρατσιστικά σχόλια»
Η Ελεονώρα Μελέτη αποκάλυψε πόσους followers έχασε μετά την ανακοίνωση ότι είναι υποψήφια με τη ΝΔ
Θύμα άγριου ξυλοδαρμού η αδελφή της Χριστίνας Μηλιού, από τον σύντροφό της - Η κατάθεση της
Η αντίδραση της Ιωάννας Τούνη για τον έλεγχο παραπλάνησης των «influencers»: «Δεν κατάλαβα, τι ακριβώς;»
Τα αρνητικά σχόλια για τις φωτογραφίες της Χριστίνα Μπόμπα χωρίς ρούχα και η αποστομωτική απάντησή της
Σωτήρης Τσαφούλιας: «Έχω εταιρεία πώλησης πετρελαίου στο ναυτιλιακό κομμάτι»