«Δεν περίμενα ποτέ ότι θα βρεθώ σε αυτή τη θέση στα 60 μου χρόνια, άδικα»

Έφτασε η ώρα της απολογίας του Φιλιππίδη μετά από 10 μήνες καταθέσεων - Θα είναι η πρώτη φορά που θα ακουστεί… καθώς εδώ και δύο χρόνια έχει επιλέξει τη σιωπή - Παπαχαραλάμπους, Δροσάκη και Αναστασοπούλου πιασμένες χέρι χέρι στο δικαστήριο - Στο δικαστήριo και η Εβελίνα Παπούλια

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus

 

Μετά από μία ακροαματική διαδικασία που διήρκεσε 10 μήνες η ώρα της απολογίας έφτασε για το Πέτρο Φιλιππίδη.

O ηθοποιός αναμένεται να απολογηθεί ενώπιον δικαστών και ενόρκων του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών.

Κατηγορείται για ένα βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού.

«Αύριο, είναι η στιγμή, που προσμένει ο Πέτρος Φιλιππίδης εδώ και δυο χρόνια. Θα ακουσθεί για πρώτη φορά, θα κάνει κατάθεση ψυχής, θα απολογηθεί για να πείσει τους δικαστές, για να ανακτήσει την αξιοπρέπεια του, για να ανακτήσει την ζωή του», δήλωσε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, δικηγόρος του Πέτρου Φιλιππίδη.

Θα είναι η πρώτη φορά που ο Πέτρος Φιλιππίσης θα ακουστεί … καθώς εδώ και δύο χρόνια έχει επιλέξει τη σιωπή

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους:«Δεν έχω μετανιώσει που μίλησα για τον Πέτρο Φιλιππίδη, δίνεις ένα παράδειγμα. Μίλα τώρα, όχι πολύ μετά, μην περιμένεις!»

 

Το χρονικό της υπόθεσης

Ο Πέτρος Φιλιππίδης κατηγορείται για τρεις υποθέσεις άσκησης σεξουαλικής βίας σε βάρος γυναικών, νεαρών συναδέλφων του, με τις οποίες φέρεται να είχε συναντηθεί με επαγγελματική πρόφαση.

Η πρώτη αφορά σε βιασμό που φέρεται να τελέσθηκε το 2008, όπως καταγγέλλει η ηθοποιός.

«Άρχισε να μου μιλάει άσχημα και μου έκανε χειρονομίες. Του ξέφυγα, έτρεξα στο διάδρομο, με πρόλαβε, με έπιασε από το λαιμό και μου έκανε ό,τι μου έκανε», αναφέρει η καταγγελία.

Οι άλλες δύο σε απόπειρες βιασμού, που καταγγέλλεται πως τελέστηκαν το 2010 και το 2014.

«Μου όρμησε, με φιλούσε στο λαιμό και ήθελε να φτάσει στα χείλη μου. Προσπαθώντας να ξεφύγω του έλεγα “σας παρακαλώ σταματήστε, δεν θέλω να το κάνουμε αυτό, δεν αισθάνομαι καλά, αφήστε με, με πονάτε”. Τότε εκείνος μου απάντησε «μη φωνάζεις τσάμπα, δεν είναι κανείς στο θέατρο», αναφέρεται στην καταγγελία για την απόπειρα βιασμού που έγινε το 2010.

«Τον απειλούσα ότι θα τον καταγγείλω και εκείνος απαντούσε με βρισιές. Υποκρίθηκα ότι έπαθα κρίση. Εκείνος συνέχιζε τη σεξουαλική του επίθεση. Κι εγώ να αντιστέκομαι σθεναρά, φωνάζοντας και χτυπώντας χέρια καιπόδια. Ξαφνικά άνοιξε την πόρτα του αυτοκινήτου και με πέταξε έξω, λέγοντας: «Άντε από δω που θες να σου δώσω και ρόλο», αναφέρει η τρίτη καταγγελία.

Μετά την απολογία του κατηγορουμένου, αναμένεται τις επόμενες ημέρες και η αγόρευση της εισαγγελέως της έδρας.

 

  

Ο Πέτρος Φιλιππίδης έφτασε στο δικαστήριο, συνοδευόμενος από τον συνήγορό του, Μιχάλη Δημητρακόπουλο και τη σύζυγό του, Ελπίδα Νίνου.

Όπως και τις προηγούμενες φορές, δεν έκανε καμία δήλωση στους δημοσιογράφους.

Σε μία κίνηση υψηλού συμβολισμού, η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, η Λένα Δροσάκη και η Πηνελόπη Αναστασοπούλου έφτασαν πιασμένες χέρι-χέρι στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο. Στο δικαστήριο βρέθηκε και η Εβελίνα Παπούλια.

Όπως είπε ο δημοσιογράφος Βασίλης Βρυώνης στο #MegaΚαλημέρα, ο οποίος συνομίλησε με τη συνήγορο υπεράσπισης του Πέτρου Φιλιππίδη, η Κική Μπακιρτζίδου του πρότεινε αντί απολογίας να πάρει τα πρακτικά της δίκης και να διαβάσει τις καταθέσεις των τριών καταγγελλουσών προκειμένου να δείξει τις αντιφάσεις, σύμφωνα με την υπεράσπιση.

 

 

 

Καθισμένος σε μια καρέκλα ο κατηγορούμενος άρχισε να απολογείται με την πρόεδρο της έδρας να τον ρωτά αν είναι καλά στην υγεία του.

Απατώντας ο Πέτρο Φιλιππίδης είπε: «Όπως καταλαβαίνεται είναι παρά πολύ δύσκολο. Δεν περίμενα ποτέ ότι θα βρεθώ σε αυτή τη θέση στα 60 μου χρόνια. Άδικα. Με λένε Πέτρο Φιλιππίδη και ό,τι έχει μείνει από αυτό. Γεννήθηκα το 1962 αλλά η μητέρα μου με έγραψε το 1963 για να κερδίσω χρόνια. Θα μιλήσω για τη ζωή μου. Αν σε κάποιους φαίνεται αστεία δεν με πειράζει. Θα μιλήσω από την καρδιά μου. Μιλώντας για το ήθος και τον χαρακτήρα μου δεν ξέρω αν μιλώ για μένα. Έχω κατηγορηθεί για πράγματα που πάντα σιχαινόμουν. Δεν είμαι καλός στο λόγο, πάντα είχα ένα κείμενο ένα ρόλο…»

Πρόεδρος: Είχατε πάντα ένα κείμενο. Εδώ είναι η πραγματική ζωή.

Συνεχίζοντας ο Π. Φιλιππίδης είπε: «Δεν περίμενα να είναι τόσο δύσκολο. Η ζωή μου καταστράφηκε. Ο ίδιος καταστράφηκα. Η προσωπική μου ζωή. Η οικογενειακή μου ζωή. Οικονομικά είμαι κατεστραμμένος. Εξαιτίας της δίκης μου καταστροφής καταστράφηκαν και οι γύρω μου. Όσο σκεφτόμουν τη ζωή μου μέσα στη φυλακή, σκεφτόμουν ότι μεγάλωσα με γυναίκες. Γεννήθηκα στην Σοφοκλέους. Εκείνη την εποχή ήταν η περιοχή με τα μπουρδέλα. Εγώ μεγάλωσα μέσα σε αυτές τις γυναίκες. Έπαιζα εκεί με τους φίλους μου. Τους μιλούσαμε. Είχα πάντα μια βαθιά εκτίμηση, αγάπη και θαυμασμό για αυτές. Όχι μόνο γι αυτές. Για όλες τις γυναίκες…

Συνεχίζοντας ο Π. Φιλιππίδης είπε: «Θα σας πω ένα περιαστικό για να καταλάβετε τι είναι για μένα το θέατρο. Πιθανόν να καταλάβετε κάποια πράγματα για μένα. Έχουν μιλήσει άνθρωποι για μένα που δεν με ξέρουν. Με είπαν μαλάκα, με είπαν βιαστη. Δεν είμαι βιαστής. Δεν έχω λόγο να είμαι. Με είπαν ελεεινό και τρισαθλιο. Τη θυμάμαι την κυρία αυτή.

Ούτε που την είχα δει άλλη φορά στη ζωή μου. Είπε αυτή η κυρία… σε αυτή τη δίκη ο αέρας είναι λαλίστατος. Όλα έχουν ακουστεί στον αέρα! Δεν ειπώθηκε ποτέ ένα όνομα! Είπε λοιπόν ότι κυκλοφορούσε στο χώρο ότι είμαι ελεεινός και τρισάθλιος. Δε θέλω να περάσω ούτε απ έξω από το θέατρο! Τελείωσα με αυτό το χώρο! Δε με πειράζει. Με πειράζει που με λένε βιαστή! Η κα. Δροσακη ήρθε και είπε ότι ξέρει και γι άλλο βιασμό! Αλλά όταν απειλήθηκε με μήνυση το πήρε πίσω. Τα αυτιά μας όμως το άκουσαν!».

 

 

Η στιγμή που ξέσπασε σε λυγμούς - Η αναφορά στην Εβελίνα Παπούλια και Σπύρο Μπιμπίλα

Όπως μετέφερε ο δημοσιογράφος Θάνος Βάγιος στο #Prwino, ο Πέτρος Φιλιππίδης ισχυρίστηκε ότι με την πρώτη καταγγέλλουσα ξεκίνησε να δουλεύει «ως χάρη» στον Σπύρο Μπιμπίλα, με τον οποίο διατηρούσαν στενή φιλική σχέση.

Ο Σπύρος Μπιμπίλας ήταν φίλος με τη μητέρα της πρώτης γυναίκας που κατήγγειλε τον ηθοποιό. Ακόμα, ακούστηκε για πρώτη φορά στο δικαστήριο ότι η μητέρα της πρώτης καταγγέλλουσας είχε σχέση με τον τραγουδιστή, Δημήτρη Μπάση.

Σε άλλο σημείο της απολογίας του, ο Πέτρος Φιλιππίδης ξέσπασε σε λυγμούς, αναφερόμενος στις συνθήκες που βίωσε μέσα στις φυλακές. Όπως είπε, «η φυλακή δεν είναι αυτό που βλέπουμε στις τηλεοράσεις, αλλά κάτι πολύ σκληρό. Στη φυλακή σου σταματάει το μυαλό σου, η καρδιά σου, η ζωή σου». Ακόμα, αναφέρθηκε στην Εβελίνα Παπούλια με την οποία διατηρούσαν άψογη σχέση το 2020.

Για την πρώτη καταγγέλλουσα

Συνεχίζοντας ο κατηγορούμενος ανέφερε ότι πήρε στο θέατρο την μητέρα της πρώτης γυναίκας που τον κατήγγειλε για σεξουαλική κακοποίησή της ως χάρη προς τον Σπ. Μπιμπίλα. «Δεν την ήξερα και συνεργάστηκε και μαζί μου έξι χρόνια. Και έρχεται και λέει ότι της επεδείκνυα τα γεννητικά μου όργανα…. Και φέρνει τη κόρη της μετά να μου τη συστήσει και να την αναλάβω να τη πάω σε σχολή; Και είπα ναι βεβαίως …. Την πήγα σε σχολή. Τη θυμάμαι να πηγαινοέρχεται στα καμαρίνια (την πρώτη καταγγέλλουσα). Την έστειλα στη σχολή. Και είπα αν μπορεί να μη πληρώνει κιόλας, να κάνει κάτι με τα δίδακτρα. Εγώ έκανα τέσσερα μαθήματα στη σχολή. ….Πιθανόν αυτό το ενδιαφέρον να παρεξηγήθηκε από την πρώτη καταγγέλλουσα. Άρχισε να γίνεται αρκετά πιεστική Προσπαθούσε να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον. Ζήταγε να τη σηκώνω στο μάθημα (στη σχολή) μόνο εκείνη. Δεν μου άρεσε, την απέφευγα όσα μπορούσα και της έλεγα διακριτικά να μην το κάνει. Και μετά άρχισαν να αυξάνονται οι επισκέψεις της στο θέατρο. Η συχνότητα ήταν άνευ προηγουμένου. Έρχοταν κάθε μέρα στο θέατρο «Μουσούρη». Μετά είχα ένα ατύχημα έσπασα τα πόδια μου, έμεινα δυο μήνες στο κρεβάτι. Είχε κλείσει το θέατρο. Είχε μια ενοχλητική παρουσία. Δεν είχε κανένα λόγο να είναι εκεί. Και από ό,τι ξέρω σε συναδέλφους απαντούσε με προκλητικότητα ότι είχε κάθε δικαίωμα να έρχεται για να βλέπει τη μητέρα της. Από ευγένεια δεν έλεγα τίποτα. Κάποια στιγμή είπα ότι δεν θέλω να έρχονται ξένοι στο θέατρο αλλά συνέχισε να εμφανίζεται. Μετά υπήρξε η διακοπή λόγω του ατυχήματος. .. ».

Σε άλλο σημείο της απολογίας του ο Π. Φιλιππίδης αναφέρθηκε στην συνάδελφό του Μ. Τουμασάτου, λέγοντας πως είχε κακή συνεργασία μαζί της στο θέατρο. «Τι δουλειά έχουν όλοι αυτοί να μιλάνε για μένα; Γιατί μου το κάνουν αυτό; Δεν με ξέρουν. Τι λόγο είχε η κ. Τουμασάτου να βγει και να πει στην τηλεόραση να πει ότι δεν «με ενδιαφέρουν οι παράπλευρες απώλειες». Άπιστος, υπήρξα βιαστής δεν υπήρξα. Ήμουν κύριος. Αν υπήρξα νευρικός ναι, αν θύμωσα ναι. Δεν έβρισα. Το ξέρετε ότι δεν έχω βρίσει ποτέ ηθοποιό;… Ο γιος μου δούλεψε ως γκαρσόνι και από αυτά που έβγαζε μου έστελνε και εμένα 10 ευρώ για να φάω κάτι. Ξέρετε τι είναι η φυλακή; Είναι πολύ σκληρό. Οι μόνοι άνθρωποι που βοηθάγανε ήταν αυτοί στη κλούβα που με παίρνανε. Η φυλακή δεν είναι το κακό κρεβάτι ή το κλείδωμα. Η φυλακή σταματάει τη ζωή δου, σταματάει η καρδιά σου, τελειώνεις. Βλέπεις μπροστά σου το τέλος. Είσαι στο τέλος. Η γυναίκα αυτή στην οποία είμαι άπιστος ερχόταν στην Τρίπολη να μου φέρει αυτά τα 10 ευρώ του γιου μας. Μας τελειώσανε τα χρήματα, δεν έχουμε να φάμε. Δεν έχω δουλειά. Ποιος θα με πάρει;».

Συνεχίζοντας ο Πέτρος Φιλιππίδης είπε: «Εγώ δεν βίασα, αυτό έχει αξία. Οι άνθρωποι αυτοί που λένε όλα αυτά που λένε τόσο εύκολα για εμένα, δολοφονούν ένα άνθρωπο χωρίς δεύτερη σκέψη. Ξέρουν τι λένε δεν τους ενδιαφέρουν οι παράπλευρες απώλειες. Έρχεται η κ. Παπούλια είχα άριστη σχέση μαζί της και με κατηγορεί. Μιλάγαμε για δουλειά μέχρι το 2019. Κανείς δεν ήρθε να μου πει τίποτα. Και αυτό που έρχονται όλοι και σε όλους έχω δείξει τα γεννητικά μου όργανα; Θα μου πείτε εδώ σε λένε βιαστή και αυτό σε ενοχλεί; Όλα με ενοχλούν».

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης καθ΄ όλη τη διάρκεια κατά την οποία βρίσκεται στο βήμα, τονίζει ξανά και ξανά ότι «δεν είμαι βιαστής».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα είπε ο δημοσιογράφος Θάνος Βάγιος, ο Πέτρος Φιλιππίδης ισχυρίζεται πως «δεν είμαι βιαστής, δεν είμαι ανώμαλος. Δεν είχα κανέναν απολύτως λόγο να κάνω κάτι από αυτά για τα οποία κατηγορούμαι. Ξέρετε τι εκδηλώσεις θαυμασμού δεχόμουν εγώ, ο Γιάννης Μπέζος, ο Γιάννης Στάνκογλου; Δεν είχα απολύτως κανέναν λόγο να κάνω κάτι τέτοιο».

Ακόμα, ο Πέτρος Φιλιππίδης ισχυρίστηκε ότι έχει διαλυθεί η υγεία του, ψυχική και σωματική και μάλιστα απευθυνόμενος στην Πρόεδρο επεσήμανε ότι δεν τα λέει όλα αυτά για να τον λυπηθούν, αλλά «καταθέτει τη ψυχή του».

Στη συνέχεια, ο Πέτρος Φιλιππίδης είπε πως όταν πληροφορήθηκε ότι το όνομά του εμπλέκεται σε υποθέσεις βιασμών, ήθελε να πεθάνει.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  

 

 

Δειτε Επισης

Παπαρίζου και Σερτάμπ θα ανέβουν στη σκηνή της Eurovision
«Αν ήταν η μαμά μου τόσο παντοδύναμη, θα της έλεγα να με έχει εδώ με τόσα άγχη;»
Η ιστορία της Δανάης Μπάρκα για τα κόκκινα αυγά-«Μισά ήταν βρασμένα, μισά όχι»
«Έχω αναθεωρήσει πάρα πολλά εξαιτίας της δύσκολης στιγμής που υπάρχει στη ζωή μου»
Σταματίνα Τσιμτσιλή για την κόρη της: Για τρεις ημέρες δεν θεωρήθηκε οριακά πρόωρη
«Είπα ότι προτιμώ να είμαι ερωτευμένος με τον Ιησού Χριστό και αυτό παρεξηγήθηκε πάρα πολύ»
Ταξίδι στη Σκιάθο για το Ντάνο και τη Δήμητρα Βαμβακούση-Το album της εξόρμησης
Ήβη Αδάμου για Μιχάλη Κουινέλη: «Ήταν η πρώτη φορά που ερωτεύτηκα»
Η σπάνια φωτογραφία της Ελένης Ράντου με την μητέρα της-«Αγκαλίτσα μου»
Το πρώτο μήνυμα Λαζόπουλου μετά τη νοσηλεία-«Θυμάμαι ότι έχουμε ΝΔ και η αντιπολίτευση κοιμάται»