Ο Νίκος Καλαϊτζίδης ο Έλληνας που διεκδικεί #Oscar μιλά για την υποψήφιότητά του

 

 

Ο Νίκος Καλαϊτζίδης, αποκάλυψε σχετικά με την περίπτωση που κερδίσει το χρυσό αγαλματίδιο: «Αν κερδίσω...» - «Ο Τιτανικός ήταν μια ιδιαίτερη ταινία για την καριέρα μου»

    

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus

  

Νίκος Καλαϊτζίδης: Ποιος είναι ο Έλληνας που διεκδικεί Όσκαρ

Ο Νίκος Καλαϊτζίδης, ο οποίος κατάγεται από τον Πόντο και την Καλαμάτα, γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη. Μπορεί να μεγάλωσε στις ΗΠΑ, ωστόσο, όταν ήταν μικρός, οι γονείς του τον έστελναν στην Ελλάδα για να δει τον παππού και τη γιαγιά του και για να μάθει ελληνικά, τα οποία όπως μου εξομολογήθηκε, θα ήθελε να μπορούσε να τα μιλάει καλύτερα.

Η αγάπη του για τη φωτογραφία, τον οδήγησε να γίνει ένας από τους καλύτερους στον τομέα τον οπτικών εφέ και από εκεί και πέρα στο Χόλυγουντ και σε σημαντικές συνεργασίες. Έχει δουλέψει σε περισσότερες από 35 ταινίες μεγάλου μήκους οι περισσότερες από τις οποίες «έσπασαν» ταμεία, μεταξύ των οποίων οι: «Spider-Man: Homecoming», «Shazam!», «Ant-Man and the Wasp», «Tron: Legacy», «X-Men Days of Future Past», «The Fate of the Furious», «The Curious Case of Benjamin Button» και «X-Men: First Class».

 

Ο ίδιος, ξεχωρίζει τη συνεργασία του με τον Τζέιμς Κάμερον για την ταινία «Τιτανικός», η οποία έχει γράψει τη δική της ιστορία στον κινηματογράφο, καθώς προτάθηκε για 14 Όσκαρ κερδίζοντας 11 (συμπεριλαμβανομένου αυτού για τα Καλύτερα Οπτικά Εφέ) και σημείωσε τεράστια εισπρακτική επιτυχία. Εκεί ήταν μέλος της ομάδας που επέβλεπε την ανάπτυξη φωτισμού και εφέ για τον ωκεανό.

Ο Νίκος Καλαϊτζίδης εργάζεται ως προϊστάμενος οπτικών εφέ στην εταιρία Digital Domain από το 2014, όπου έπιασε δουλειά το 1995. Η δραστηριότητα του δεν περιορίζεται στον κινηματογράφο, αλλά επεκτείνεται και στον χώρο των διαφημίσεων. Μάλιστα, έχει διακριθεί για τη δουλειά του σε διαφήμιση της Bacardi, κερδίζοντας ένα βραβείο VES από την Εταιρεία Οπτικών Εφέ (Visual Effects Society).

Ο 53χρονος δημιουργός οπτικών εφέ με περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας, είναι μέλος της Ακαδημίας Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών και ένας από τους μακροχρόνιους ηγέτες οπτικών εφέ της Digital Domain, η οποία επισημαίνει πως «με μάτι (που προσέχει) τις λεπτομέρειες και ικανότητα να λύνει ακόμη και τα πιο απαιτητικά δημιουργικά και τεχνικά εμπόδια, η ηγετική ικανότητα και η εμπειρία του Νίκου αποτυπώνεται χωρίς καμία δυσκολία στην οθόνη».

 

 

Ο Νίκος Καλαϊτζίδης, ο Έλληνας που διεκδικεί το χρυσό αγαλματίδιο μιλά στο «Πάμε Δανάη» για την υποψήφιότητά του.

Ο Νίκος Καλαϊτζίδης είναι επικεφαλής οπτικών εφέ – digital domain μίλησε για τα Όσκαρ και την υποψήφιότητά του.

«Είναι η πρώτη φορά που είμαι υποψήφιος για Όσκαρ και στα βραβεία Bafta. Θα πάω μαζί με την γυναίκα μου στην τελετή των Όσκαρ», ανέφερε αρχικά.

«Ο Ράιν Ρέινολντς είναι εργατικός και έχει αρκετή πλάκα. Έκανε επικίνδυνες σκηνές που εγώ πίστευα ότι είναι αδύνατον να πραγματοποιηθούν», σχολίασε για τον γνωστό ηθοποιό του Χόλιγουντ.

«Αγαπάμε την Ελλάδα»

Ο Νίκος Καλαϊτζίδης αναφέρθηκε και στην Ελλάδα, και στο έαν έχει επισκεφθεί τη χώρα, αλλά και για τα επαγγελματικά του.

«Η μητέρα μου με έστελνε στην Ελλάδα για να δω την οικογένειά μας. Προσπαθώ τώρα που έχω παιδιά να επισκεπτόμαστε  πιο συχνά. Αγαπάμε την Ελλάδα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Ο Τιτανικός ήταν μια ιδιαίτερη ταινία για την καριέρα μου. Ο Κέβιν Μπέικον είναι από τους ανθρώπους που θα ήθελα να πιω μαζί του μια μπίρα, είναι αρκετά άνετος. Αυτή την περίοδο εργάζομαι στο «Black Adam» με τον Ντουέιν Τζόνσον, είναι υπέροχος μιλάει σε όλους τους εργαζόμενους», πρόσθεσε.

«Αν κερδίσω το Όσκαρ θέλω να φτιάξω ένα πλατό φωτογράφισης και όποιος δούλεψε για το «Free guy» να μπορεί να φωτογραφηθεί με το Όσκαρ, όπως είχε γίνει με τον Τιτανικό», αποκάλυψε σχετικά με την περίπτωση που κερδίσει το χρυσό αγαλματίδιο.

Τέλος, μίλησε για τον κινηματογράφο στην Ελλάδα.

«Η βιομηχανία του κινηματογράφου αρχίζει να ανθίζει στην Ελλάδα, είναι πανέμορφο μέρος με υπέροχα τοπία για γυρίσματα», κατέληξε λέγοντας.

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  

 

Δειτε Επισης

Θεατρικό dream team για Πάσχα στο σπίτι του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου στο Πήλιο
Ο ξέφρενος χορός της Δέσποινας Βανδή με τον Γιώργο Αρσενάκο στην Μύκονο
Η πρώτη οικογενειακή φωτογραφία του Πύρρου Δήμα & Αφροδίτης Σκαφίδα, αγκαλιά με τη νεογέννητη κόρη τους
Μιχάλης Ρέππας, Κατιάνα Μπαλανίκα & Σταμάτης Κραουνάκης συγκινούν για τον χαμό της Άννας Παναγιωτοπούλου
Οι καλλιτέχνες αποχαιρετούν τον τραγουδιστή του επικού «Στέλλα, σ' αγαπάω... Τάκης», Αντώνη Τουρκογιώργη
Χώρισαν Στέφανος Τσιτσιπάς και Πάουλα Μπαντόσα – Η ανακοίνωση και το τέλος του έρωτα
#SurvivorGR: Καρέ καρέ ο σοκαριστικός τραυματισμός - Πήγε στο νοσοκομείο και αμέσως έφυγε για Ελλάδα
Δημήτρης Κόκοτας: «Έχει κάποιες αντιδράσεις, δεν έχει ξυπνήσει για να λειτουργήσει μόνος, χρειάζεται υποστήριξη»
Η Έλενα Παπαρίζου επέστρεψε 20 χρόνια μετά την νίκη της, στην #Eurovision - Aδύνατο να λείπει η Number Οne
Θανάσης Κουρλαμπάς: «Μετανιώνω είναι που διαμορφώθηκε μία εικόνα, η οποία δεν με εκφράζει»