Ποιοι αποχώρησαν έχοντας δοκιμάσει την πικρή γεύση της ήττας στο #MasterChefGR;

 

 

 
«Βγήκαν τα μαχαίρια» στο bootcamp- To στατηγικό πλεονέκτημα που έσπειρε την διχόνοια! Ο ανταγωνισμός χτύπησε κόκκινο στο #MasterChefGR!

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus 

 

Η δεύτερη και καθοριστική φάση του bootcamp ξεκινά και πλέον όλοι οι υποψήφιοι, που κατάφεραν να προκριθούν, καλούνται να διασταυρωθούν σε μαγειρικές μονομαχίες, με στόχο να κερδίσουν το χρυσό εισιτήριο για την είσοδο τους στον διαγωνισμό του Masterchef 2022!

Εκείνοι που στη διαδικασία των auditions κέρδισαν τα τρία «ναι» των κριτών, είχαν στην πρώτη φάση του bootcamp το στρατηγικό πλεονέκτημα να παρακολουθήσουν και να παρατηρήσουν τους αντιπάλους τους από τον εξώστη, πριν «ριχτούν» στη μαγειρική μάχη και βρίσκονται σε θέση ισχύος.

Τώρα είναι η στιγμή, που ο κάθε υποψήφιος πρέπει να κάνει τη μαγειρική υπέρβαση, αφού ο παραμικρός εφησυχασμός μπορεί να στοιχίσει την ευκαιρία για τη διεκδίκηση του τίτλου του Masterchef 2022 και του επάθλου των 50.000 ευρώ!

Γεύση, άρτια τεχνική εκτέλεση, δημιουργικότητα και φαντασία, παραμένουν πάντα ζητούμενα και οι κριτές σκοπεύουν να δώσουν μια θέση στον διαγωνισμό μόνο σε όσους πραγματικά την αξίζουν.

Για να μπορέσουν οι υποψήφιοι να κερδίσουν την πολυπόθητη λευκή ποδιά και το όνομα τους να γραφτεί στην ιστορία του Masterchef, θα πρέπει όχι μόνο να κερδίσουν τον μαγειρικό τους αντίπαλο αλλά και το μαγειρικό αποτέλεσμα να είναι αντάξιο των προσδοκιών των κριτών και των απαιτήσεων του διαγωνισμού.

Για ποιους η προσπάθεια θα στεφθεί με απόλυτη επιτυχία και ποιοι, δυστυχώς, θα αποχωρήσουν έχοντας δοκιμάσει την πικρή γεύση της ήττας;

Πολύ πιο συγκεκριμένα, η δεύτερη φάση του bootcamp θα έχει και εκείνη, ως πρωταγωνιστές, τις μαγειρικές μονομαχίες, με την μόνη διαφορά ότι η επιλογή δεν ήταν τυχαία. Οι παίκτες που είχαν το πλεονέκτημα, είχαν και την δυνατότητα να επιλέξουν με ποιον θα μονομαχήσουν. Τα δέκα μαχαίρια αντιστοιχούσαν στους παίκτες, οι οποίοι ανάλογα με τον αριθμό του μαχαιριού τους, θα είχαν και την συγκεκριμένη σειρά προτεραιότητας.

Μόλις ολοκληρώθηκε η σύνθεση των μαγειρικών μονομαχιών, ο Σωτήρης Κοντιζάς ανακοίνωσε τις πρώτες ύλες, όπου οι παίκτες με το πλεονέκτημα θα επέλεγαν, τόσο για εκείνους, όσο και για τους αντιπάλους του. Οι παίκτες με τα δυο ναι, θα είχαν την δυνατότητα, σε αυτήν την φάση, να μπουν πρώτοι στην αποθήκη τροφίμων, για να επιλέξουν τις υπόλοιπα υλικά για τις παρασκευές τους.

 

Η πορεία τους στο #MasterChefGR σταματάει εδώ:

Νίκος Vs Κώστας

Μια μαγειρική μονομαχία που παρακολουθήσαμε ήταν ανάμεσα στον Νίκο και τον Κώστα, οι οποίοι είχαν ως βασικό υλικό τους, για να φτιάξουν τα πιάτα τους, τις γυαλιστερές. Οι δυο υποψήφιοι προσπάθησαν να δημιουργήσουν ευφάνταστα πιάτα, τα οποία και θα τους έδιναν το εισητήριο για το επόμενο βήμα. Ο Νίκος αποφάσισε να δοκιμάσει κάτι απαιτητικό και να δημιουργήσει χειροποίητα ζυμαρικά, τα οποία και τα είχε συνοδεύσει φυσικά με τις γυαλιστερές, αλλά και με μια σάλτσα λαχανικών. Ο Κώστας δημιούργησε γυαλιστερές με μια σούπα από ζωμό και γάλά καρύδας και λαχανικά σωτέ.

Αν και οι δυο προσπάθειες παρουσίασαν ένα ενδιαφέρον σαν ιδέες, δεν κατάφεραν να εντυπωσιάσουν τους τρεις κριτές, οι οποίοι και ανακοίνωσαν στους παίκτες ότι η πορεία τους στο παιχνίδι, σταματούσε εκεί.

 

 

Δημήτρης Vs. Απόλλωνας

 

 

 

Αλέξανδρος Vs. Κωνσταντίνος

Στο επεισόδιο παρακολουθήσαμε τις προσπάθειες του Αλέξανδρου και του Κωνσταντίνου, οι οποίοι είχαν σαν βασικό υλικό, για να δημιουργήσουν τα πιάτα τους, τα φασόλια. Αν και ήταν ένα υλικό, πάνω στο οποίο θα μπορούσαν να κάνουν πολλά πράγματα, οι δυο τους δεν πήγαν καθόλου στα βασικά και προσπάθησαν να κάνουν την διάφορα.

Ο Κωνσταντίνος μάλιστα προσπάθησε να κάνει κάτι ιδιαίτερο, μιας και δημιούργησε μια παρασκεύη, η οποία είχε τα φασόλια ως μπεσαμέλ. Η περιγραφή του πιάτου του, που μιλούσε στην αρχή για κρέπες και για σου έκανε τους κριτές και τον αντίπαλό του να κλάψουν από τα γέλια, μιας και ήταν σαν να περιέγραφε κάτι εντελώς διαφορετικό από αυτό που είχε πραγματικά παρασκευάσει.

 

 

 

Μαριάννα Vs. Χασάν

 

 

 

Ποιος πήρε το χρυσό εισιτήριο;

Γιάννος και Τατιάννα βρέθηκαν αντιμέτωποι κληθέντες να δείξουν ένα πιάτο με ασιατικά στοιχεία. Εκείνος που κέρδισε γευστικά και τους τρεις κριτές ήταν ο Γιάννος, ο οποίος στις audition είχε αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις. Στη συνέχεια η υπεραισιοδοξία του Θράσου λειτούργησε μπούμερανγκ, καθώς ανάμεσα στο πιάτο εκείνου και της Φανής, οι σεφ έδωσαν την ποδιά στη Φανή, που δεν μπορούσε να το πιστέψει. Ενθουσιασμένος από την άλλη εμφανίστηκε ο Μάριος, ο οποίος στη μαγειρική μονομαχία με την Αναστασία κατάφερε να πείσει με το πιάτο του τους κριτές. Ένα ακόμη εισιτήριο έδωσαν οι κριτές στη συνέχεια στο Σταύρο, ο οποίος επικράτησε του Σταύρου που έκλεψε ωστόσο την παράσταση με το εντυπωσιακό εμφανισιακά μπέργκερ.

Επόμενο μαγειρικό ζευγάρι ο Δημήτρης και ο Βασίλης, με τον τελευταίο να επικρατεί με μικρή διαφορά. Ωστόσο, μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος των κριτών οι δυο διαγωνιζόμενοι ήρθαν σε αντιπαράθεση, καθώς ο παίκτης που κέρδισε είπε για τον αντίπαλό του ότι τον θεωρούσε πιο αδύναμο και ότι αυτό ήταν κάτι που του έδωσε δύναμη. Το γεγονός αυτό διαψεύστηκε άμεσα από το Βασίλη, ο οποίος backstage ζήτησε συγνώμη από το Δημήτρη.

Μία θέση ακόμη στο σπίτι του Masterchef κέρδισε και ο Γρηγόρης, ο οποίος αν και με τεχνικές αστοχίες στο πιάτο του πέρασε επιτυχώς τη δοκιμασία αφήνοντας εκτός το Νίκο.

Γιάννος Vs. Τατιάνα

 

 

Φανή Vs. Θράσος

 

 

Μάριος Vs. Αναστασία

 

 

Κωνσταντίνος Vs. Σταύρος

 

 

Δημήτρης Vs. Βασίλης

Ο Δημήτρης, από τις audition είχε δείξει τις προθέσεις του, που δεν ήταν άλλες, από το να κερδίσει τον διαγωνισμό, μιας και έχει αρκετή αυτοπεποίθηση ως επαγγελματίας και πιστέυει ότι θα τα καταφέρει. Ο ίδιος είχε καταφέρει να κερδίσει 3 ναι και είχε την δυνατότητα να επιλέξει τον αντίπαλό του για την μονομαχία. Ο Δημήτρης επέλεξε τον Βασίλη, λέγοντας ανοιχτά ότι τον θεωρεί πολύ δυνατό αντίπαλο και ότι δεν είναι για τα εύκολα, μιας και του αρέσει να δοκιμάζεται.

Πέρα από αυτά που είπε, σε δηλώσεις του on camera ανέφερε ότι όλο αυτό που κάνει είναι ένα τέχνασμα, το οποίο ουσιαστικά είναι στρατηγική, για να τον αποδυναμώσει. "Εκεί δηλαδή που εκείνος νιώθει δυνατός και ότι δεν θα τον επιλέξουν εύκολα, πήγα εγώ για να τον αποδυναμώσω και να καταφέρω εύκολα να τον κερδίσω." είπε χαρακτηριστικά.

Η στρατηγική του σχολιάστηκε και από τους υπόλοιπους παίκτες, οι οποίοι δήλωσαν ανοιχτά πως ο Δημήτρης, από την αρχή του παιχνιδιού, έχει δηλώσει ότι είναι ο καλύτερος και ότι θα κερδισει οποιονδήποτε αντίπαλο.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο Δημήτρης ήταν εκείνος που είχε το πλεονέκτημα και επέλεξε ως αντίπαλό του τον Βασίλη, λέγοντας μπροστά στους κριτές ότι τον θεωρεί πολύ δυνατό παίκτη, ενώ σε δηλώσεις του στις κάμερες είπε ότι χρησιμοποίησε την στρατηγική του και θεωρεί ότι θα μπορούσε άνετα να τον κερδίσει, κυρίως βάσει των δυνατοτήτων του. Ο ίδιος υποστήριξε πως η εμπειρία του θα τον βοηθήσει να κερδίσει την ποδιά, μιας και δεν έχει να φοβάται τίποτα και κανέναν.

Κατά την διάρκεια της κριτικής των πιάτων τους, οι κριτές τους είπαν ότι είχαν και οι δυο πολύ αξιόλογες προσπάθειες και ότι όλα θα κριθούν στην λεπτομέρεια. Σε κάποια στιγμή, ο Σωτήρης Κοντιζάς τους ρώτησε, κατά τη γνώμη τους, ποιο από τα δυο πιάτα ήταν εκείνο, που άξιζε να περάσει περισσότερο. Ο Δημήτρης δεν έχασε την ευκαιρία και σήκωσε το χέρι του, λέγοντας πως εκείνος θεωρεί πως έχει τις περισσότερες δυνατότητες και έχει πολλά να δώσει ακόμα.

Κάτι τέτοιο δεν συνέβη, μιας και η ποδιά πήγε στον Βασίλη, ο οποίος εκείνη τη στιγμή, αφού ευχαρίστησε τους κριτές, θέλησε να μιλήσει ανοιχτά και να ξεκαθαρίσει όλο αυτό που συνέβη με την στρατηγική. Με λίγα λόγια είπε ότι όλο αυτό που ειπώθηκε από τον Δημήτρη, ότι δηλαδή για εκείνον είναι ένας πολύ δυνατός παίκτης, ήταν ένα μεγάλο ψέμα και ότι ο αντίπαλός του τον θεωρούσε εντελώς αδύναμο, ώστε να μπορέσει να τον κερδίσει. Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος δεν θέλησε να δώσει συνέχεια σε όλο αυτό, λέγοντας και στους δυο παίκτες να το λήξουν.

 

 

Γρηγόρης Vs. Νίκος

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Δειτε Επισης

Δημήτρης Κόκοτας: «Έχει κάποιες αντιδράσεις, δεν έχει ξυπνήσει για να λειτουργήσει μόνος, χρειάζεται υποστήριξη»
Η Έλενα Παπαρίζου επέστρεψε 20 χρόνια μετά την νίκη της, στην #Eurovision - Aδύνατο να λείπει η Number Οne
Θανάσης Κουρλαμπάς: «Μετανιώνω είναι που διαμορφώθηκε μία εικόνα, η οποία δεν με εκφράζει»
Παντρεύεται ο Γιάννης Παπαμιχαήλ - Ποια είναι η γυναίκα που του έκλεψε την καρδιά;
Η Ελένη Φουρέιρα ετοιμάζεται να κερδίσει για 3η φορά την #Eurovision - Η θεά επέστρεψε στην σκηνή του εγκλήματος
H Μαρίνα Σάττι μοιράστηκε τα προβλήματα που αντιμετώπισε στη δεύτερη πρόβα στη σκηνή της #Eurovision
Δέσποινα Βανδή – Βασίλης Μπισμπίκης: Χέρι χέρι στα σοκάκια της Μυκόνου για το φετινό Πάσχα
H υπερσέξι Φαίη Σκορδά χορεύει Beyonce και εντυπωσιάζει με τις ικανότητες της
Το μήνυμα στην Μπέττυ Μαγγίρα που αποδεικνύει ότι η Μαρία Αντωνά έπεσε θύμα χάκερ
Η παρατήρηση που δέχτηκε από θρησκόληπτο follower της η Κόνι Μεταξά και η αντίδρασή της