«Η Μαλβίνα Κάραλη γύρισε χωρίς νεφρά, της είχαν ρίξει πολλή ραδιενέργεια»

 

Η εκπομπή #Idols με τον Σάκη Ρουβά ήταν αφιερωμένη στην Μαλβίνα Κάραλη, η οποία έχει αφήσει το στίγμα της στην ελληνική τηλεόραση και υπήρξε ένα πραγματικό είδωλο

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus 

Την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου, το τελευταίο επεισόδιο του Idols ήταν αφιερωμένο στη Μαλβίνα Κάραλη, μια από τις πιο εμβληματικές γυναικείες μορφές της χώρας, με όλες τις πλευρές και τις αντιθέσεις της.

Θαρραλέα, εκκεντρική ή για κάποιους αντιδραστική έγινε το σύμβολο της διαφορετικότητας σε μία εποχή ισοπεδωτικής ομοιογένειας. Πάντοτε αντισυμβατική, με ευφυείς ανατροπές, χειμαρρώδη λόγο και καυστικό χιούμορ, έμεινε στο πάνθεον των συμβόλων της δεκαετίας του 1990.

Στη Χαλκίδα, όπου τελειώνει το γυμνάσιο και αρχίζει να ρουφάει λαίμαργα τη ζωή. Η Μαλβίνα γίνεται μητέρα και σύζυγος ως έφηβη, χωρίς να παραχωρήσει σπιθαμή από τα όνειρα και τα «θέλω» της. Την ημέρα που το τανκ ισοπέδωνε την πύλη του Πολυτεχνείου, η Μαλβίνα ανέβαινε στην ταράτσα του σπιτιού της υψώνοντας μια μαύρη σημαία και φωνάζοντας δυνατά: «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία». 

Εργάστηκε για πολλά χρόνια ως δημοσιογράφος σε εφημερίδες και ως αρθρογράφος σε περιοδικά. Κάποιες στήλες της άφησαν εποχή. Παράλληλα, ως σεναριογράφος, τιμάται με δύο κρατικά βραβεία σεναρίου για τις ταινίες «Ξένια» του Πατρίς Βιβάνκος και «Κρυστάλλινες Νύχτες» της Τώνιας Μαρκετάκη.

Έκανε τρεις γάμους: με τον βιβλιοχαρτοπώλη Βαγγέλη Κάραλη, με τον σκηνογράφο Γιώργο Πάτσα και με τον συγγραφέα Διονύση Χαριτόπουλο και απέκτησε τρία παιδιά.

Η Μαλβίνα Κάραλη ήταν «αυτό που θέλεις να έχεις δίπλα σου, από όλες τις απόψεις», «μια επαναστάτρια της δεκαετίας του ‘90», αναφέρει ο ραδιοφωνικός παραγωγός και πρώην ποδοσφαιριστής Γιώργος Μύρτσος. 

«Θεοποιούσε τον έρωτα και τον απομυθοποιούσε, όταν ήταν να τελειώσει», αναφέρει στο IDOLS η Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου.

«Δεν θα μπορούσε να ζήσει χωρίς έρωτα», αναφέρει η ξαδέρφη της Βίκυ Σιδηροπούλου.

«Η Μαλβίνα ήταν Σταρ» αναφέρει ο Γιώργος Χρονάς, συγγραφέας, εκδότης, ραδιοφωνικός παραγωγός και φίλος της Μαλβίνας.

«Είχε τεράστια εσωτερική δύναμη και τσαμπουκά αληθινό. Ένιωθα ότι μπορούμε να κεντήσουμε πάνω στο χιούμορ μαζί» αναφέρει ο φίλος της, Λάκης Λαζόπουλος .

Η διαδρομή ενός πραγματικού ειδώλου που έγινε σύμβολο, που γαργαλούσε τα στερεότυπα και άφησε το στίγμα της σε μια ολόκληρη εποχή.

Ο εκδότης βιβλίων και ραδιοφωνικός παραγωγός, Γιώργος Χρονάς, μίλησε για την γνωριμία τους και την περίοδο που έμαθε για την αρρώστιά της: «Κατά σύμπτωση ήμουν και στην τελευταία της εκπομπή, πριν φύγει για τη Νέα Υόρκη.

Ήρθαν δύο κορίτσια και την έβαφαν στην κουζίνα του σπιτιού μου, όπου έγινε το γύρισμα και είπε είμαι άρρωστη και θα φύγω στην Αμερική. Τής έλεγαν δεν έχεις τίποτα, θα συνέλθεις και θα γυρίσεις καλά.

Η Λούλα Αναγνωστάκη μού είπε ότι γύρισε χωρίς νεφρά, της είχαν ρίξει πολλή ραδιενέργεια για να την κάνουν καλά και μάλλον τής τα ακύρωσαν. Είχε έρθει σπίτι μου να κάνουμε εκπομπή για τον Άγιο Βαλεντίνο».

«Ήταν μια πληθωρική προσωπικότητα. Είχε ταλέντο, είχε γενναιότητα, είχε θάρρος και ανθρωπιά. Τα έδινε όλα στη δουλειά της αλλά και στους ανθρώπους που αγαπούσε», αναφέρει η Μαριάννα Βαρδινογιάννη, πρέσβειρα καλής θελήσεως UNESCO, πρόεδρος του ιδρύματος Μαριάννα Βαρδινογιάννη και του συλλόγου φίλων παιδιών με καρκίνο EΛΠΙΔΑ.

 

Στο επεισόδιο μίλησαν και αγαπημένα της πρόσωπα, όπως ο Λάκης Λαζόπουλος.

Η πρώτη στιγμή που αντίκρισε την Μαλβίνα: «Την διάβαζα στα περιοδικά, μου άρεσε πολύ ο τρόπος που έγραφε. Την γνώρισα λίγο πριν κάνει την εκπομπή στην τηλεόραση. Βρεθήκαμε τυχαία σε μια από αυτές τις συναντήσεις που κάνουν οι καλλιτέχνες. Ξαφνικά τη βλέπω, ήθελα πάντα να τη γνωρίσω οπότε πήγα κατευθείαν πάνω τους. 

Μερικά ζώα στη ζούγκλα αναγνωρίζουν το ένα το άλλο, όταν το δουν. Και αμέσως κολλάνε. Και εκείνη ήταν θερμή με μένα και ένιωσε και τη δική μου θερμότητα. Σε αυτό το πρώτο λεπτό συνέβη αυτή η μεταφορά της σκέψης μου, της εκτίμησής μου, της αγάπης μου, τον θαυμασμό. Τα άδειασα όλα πάνω της».

«Η Μαλβίνα είχε τεράστια εσωτερική δύναμη και αληθινό τσαμπουκά. Μπορούμε να κεντήσουμε πάνω στο χιούμορ, αυτό ήταν το κοινό μας στοιχείο. Το γεγονός ότι οπτικοποίησε τη σάτιρα – και είναι η πρώτη που το έκανε στην Ελλάδα – και την έκανε direct, μιλούσε η ίδια στο κοινό, ήταν κάτι καινούργιο.

Βγήκε η Μαλβίνα και μιλούσε σαν Μαλβίνα. Το έκανε γυναίκα αυτό. Ο πρώτος άνθρωπος που τόλμησε να σηκώσει ανάστημα σε αυτή τη χώρα και να μιλήσει σατιρικά direct είναι γυναίκα. Η εξουσία δεν έχει χιούμορ. Της στοίχισε αυτό. Εκείνη ήταν αντισημιτική ας το πούμε, οπότε το σύστημα αυτό αντέδρασε και νομίζω ήταν η αιτία της απομάκρυνσής της. Ήταν μια γυναίκα με τεράστια δύναμη και τεράστια αντοχή. Σε αυτή τη δουλειά πρέπει να μάθεις να μην πληγώνεσαι κι εκείνη δεν το είχε μάθει αυτό» τόνισε ο Λάκης Λαζόπουλος για την Μαλβίνα Κάραλη. 

 

Στο επεισόδιο μίλησε και η Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου.

«Θεοποιούσε τον έρωτα και τον απομυθοποιούσε, όταν ήταν να τελειώσει», αναφέρει στο IDOLS η Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου και προσθέτει: «Την θεωρούσα πανέξυπνη, είχε πολύ ιδιαίτερο πνεύμα, άκρως ερωτική και δεν μπορούσες να της κρατήσεις κακία».

Η Δήμητρα Λιάνη μεταξύ άλλων μίλησε και για τις ομοιότητες που είχε διακρίνει στη Μαλβίνα Κάραλη και τον Ανδρέα Παπανδρέου: «Έμοιαζαν πολύ. Ο Ανδρέας ήταν ατακαδόρος. Αυτό το είχε και η Μαλβίνα, ήταν χαρισματική». 

Για τις κριτικές που δεχόταν η Μαλβίνα Καράλη, η Δήμητρα Λιάνη σχολίασε: «Δεν άφησε ποτέ τον εαυτό της να γίνει θύμα. Όταν ήρθε η κυβέρνηση Σημίτη, τους έβγαζε στη σέντρα».  

Όσον αφορά τη γνωριμία τους, η Δήμητρα Λιάνη αποκάλυψε: «Η Μαλβίνα ήταν μία γυναίκα που θαύμαζα. Την έβλεπα πολύ στην τηλεόραση. Γνωριστήκαμε μέσα από μία δημοσιογράφο φίλη και από τότε κάναμε πολύ παρέα. Ίσως είδε σε εμένα ένα θύμα της εποχής και ίσως δεν ήθελε το συνεχίσει».

«Λίγους μήνες πριν φύγει από τη ζωή μου είπε θέλω να αποσυρθώ για λίγο. Αν χαθώ μην με παρεξηγήσεις», ήταν τα τελευταία λόγια της Μαλβίνας στη Δήμητρα Λιάνη.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Δειτε Επισης

#MasterChefGR: O θρίαμβος της Χριστίνας Χριστοφή! Κέρδισε τα 20.000 ευρώ του Silver Award και πάει Άννα Βισση
Τα κορίτσια του Scorpios Music Bar, ΠΑΜ! σε κοινή συνέντευξη: «Οι Έλληνες άντρες είναι μαμάκηδες κάργα»
Άννα Βίσση: Το prive party στην Λεμέσο και το ζεϊμπέκικο της Ελισάβετ Κωνσταντινίδου
Σύννεφα στη συνεργασία της Έλενας Παπαρίζου με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη - Ακυρώνουν τις συναυλίες τους;
Λάκης Γαβαλάς: «Στη φυλακή είχα μηδέν λίμπιντο, δεν ξέρω αν βάζουν κάτι στο φαγητό. 15 μήνες, τίποτα»
H Διαμαντένια Ελένη Φουρέιρα στην απονομή του album της με τον Αλμπέρτο Μποτία στο πλευρό της
#MasterChefGR: H απίθανη Χριστίνα Χριστοφή πέρασε στον τελικό του Silver Award! Θα αντιμετωπίσει τον Κυψίδη
#SurvivorGR: Η Σταυρούλα ξανασυστήθηκε με την κορυφαία: «Γιατί, ποια είσαι εσύ;» - «Eίμαι η Κατερίνα Δαλάκα!»
On air σκοτωμός Λιάγκα - Καλύβα για το... περιεχόμενο του Γιώργου Αυτιά & το «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια»
Η Ελένη Τσολάκη για το viral σχόλιο του Elon Musk: «Χαιρετίστε με, κάνω βαλίτσες φεύγω! Aναλάμβανω θέση CEO!»