Ο «Άγγελος Εξάγγελος» συνεχίζει να «ονειρεύεται σαν τον Καραγκιόζη»!

 

«Ο Χατζιδάκις έλεγε ότι οι μετριότητες δανείζονται, ενώ οι σοβαροί κλέβουν μελωδίες. Είχε δίκιο.»  Ο Διονύσης Σαββόπουλος (Νιόνιος) στο «Σπίτι με το MEGA» περιγράφει την ιστορία πίσω από τη «Συννεφούλα» και το «Μ’ αεροπλάνα και βαπόρια» και θυμάται στιγμές από το ιστορικό Woodstock! «Κάποτε βρέθηκα και εγώ στη φυλακή για πολιτικούς λόγους».

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus

Ξεκίνησε η μεγάλη βραδιά με τον Διονύση Σαββόπουλο στο «Σπίτι με το MEGA», με τη «Θαλασσογραφία» σε μουσική και στίχους δικούς του και μετά το «Ζωναράδικος (Μαύρη Θάλασσα)»

Στην έναρξη της βραδιάς ο Διονύσης Σαββόπουλος σύστησε τους συνεργάτες του. «Σας ευχόμαστε μια φωτεινή νύχτα, ασπαζόμαστε τα μαγουλάκια σας, και καλά να τα περάσετε», είπε πριν ξεκινήσει.

Για πρώτη φορά ο Διονύσης Σαββόπουλος σε μία τηλεοπτική συναυλία με τραγούδια που «αφηγούνται» τη ζωή και τις σημαντικότερες στιγμές μας. Στιγμές της μουσικής μας ιστορίας.

Ο σπουδαίος δημιουργός υποδέχεται τους ξεχωριστούς καλεσμένους του, τον Μανώλη Μητσιά, τον Χρήστο Δάντη, τη Βιολέτα Ίκαρη και τον Mente Fuerte και μας ταξιδεύει με υπέροχες μουσικές διασκευές και τραγούδια που έχουν ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας.

Ο Διονύσης Σαββόπουλος είναι πάντα «το ροκ του μέλλοντός μας».

 

Ο σπουδαίος Διονύσης Σαββόπουλος ξεκίνησε τη μουσική του συναυλία με αγαπημένα και γνωστά τραγούδια.

Ανάμεσα σε αυτά, και το «Άγγελος Εξάγγελος», ένα τραγούδι του 1972 διασκευή από τον Μπομπ Ντίλαν.

«Αυτό το τραγούδι είναι του Ντίλαν το είχα μεταφράσει τότε που ήταν το Woodstock. Στην σκηνή του Woodstock είχαν ανέβει εκείνα τα θεϊκά τσογλάνια, ο Jimi Hendrix, η Janis Joplin και μας έδειξαν με τη μαγεία τους, δηλαδή το παίξιμό τους, ότι κάτω από την εξέγερση στα πανεπιστήμια και κάτω από τις καταλήψεις, υπήρχε η αξεδίψαστη δίψα, ο πυρετός του ουρανού.

«Μια φλεγόμενη αγάπη. Εμένα όλοι αυτοί με είχαν επηρεάσει από νωρίς και μάλιστα κάποια στιγμή χωρίς να το συνειδητοποιήσω έκλεψε 6 μουσικά μέτρα από ένα τραγούδι του Ντίλαν», σημείωσε ο σπουδαίος καλλιτέχνης.

 

«Ο Χατζιδάκις έλεγε ότι οι μετριότητες δανείζονται, ενώ οι σοβαροί κλέβουν. Είχε δίκιο. Γιατί αν γράφεις βλακείες και πάρεις κάτι ξένο ωραίο, θα κάνει μπαμ ότι δεν είναι δικό σου. Ενώ άμα είσαι μάστορας, το χώνεις εκεί από κάτω», είπε ο Διονύσης Σαββόπουλος.

Στη συνέχεια το στούντιο γέμισε με τους ήχους του «Βιετνάμ γιε-γιε», σε μουσική και στίχους του ίδιου, αλλά και το «Gimme some lovin’» σε μουσική και στίχους των S. Winwood, D. Spencer, M. Winwood, και τη δική του εκδοχή στα ελληνικά με τίτλο «Το σώσε».

 

«Κάποτε βρέθηκα και εγώ στη φυλακή για πολιτικούς λόγους».

«Άλλοι ταλαιπωρήθηκαν περισσότερο αλλά και για μένα ήταν δύσκολα γιατί με έριξαν σε ένα κελί και δεν πέρναγε η ώρα. Σε κάποια στιγμή βλέπω από τον φεγγίτη του κελιού το υπερυψωμένο δωμάτιο του αξιωματικού υπηρεσίας. Από το ταβάνι κρεμόταν ένα φωτιστικό. Ήταν το ακριβώς ίδιο φωτιστικό που είχαμε στο πατρικό μου σπίτι στο σαλόνι. Μου φάνηκε σαν να ήρθε ένα φως από τα παιδικά μου χρόνια και να με βρήκε στη φυλακή. Ένιωσα μια παρηγοριά. Έχω, μπορώ να πω, γλυκές αναμνήσεις από τη φυλακή. Ακόμα και μέσα στη φυλακή έγραφα τα τραγούδια. Ήταν δύσκολα χρόνια».

Με αυτά τα λόγια ο Διονύσης Σαββόπουλος ερμήνευσε το τραγούδι «Η Δημοσθένους λέξις».

Τον ερμηνευτή συνόδεψε στη μουσική σκηνή του MEGA, ο Χρήστος Δάντης.

 

Εκλεκτοί καλεσμένοι, αγαπημένοι καλλιτέχνες, συνόδευσαν τον Διονύση Σαββόπουλο στην τηλεοπτική του συναυλία.

«Πολύ χαίρομαι που έχουμε μαζί μας τον Χρήστο Δάντη. Εμείς βέβαια του έντεχνου θεωρούμε ότι είναι άλλη όχθη αλλά εγώ δεν κόλλαγα ποτέ σε τέτοιες ταμπέλες. Αν κάποιος έχει φωνή, έχει φωνή. Γι’ αυτό αγαπώ ιδιαιτέρως και εκτιμώ τον συνάδελφο Χρήστο Δάντη».

Με αυτά τα λόγια ο Διονύσης Σαββόπουλος υποδέχτηκε στη μουσική σκηνή του MEGA τον Χρήστο Δάντη και μαζί ερμήνευσαν αγαπημένα τραγούδια, ταξιδεύοντας και ξεσηκώνοντας τους τηλεθεατές.

 

Η δημιουργία του υπέροχου «Μ’ αεροπλάνα και βαπόρια» θυμήθηκε στο «Σπίτι με το MEGA».

«Κατά καιρούς έχω κάνει διάφορες φιλότιμες προσπάθειες να γράψω και εγώ ένα ζεμπέκικο, ένα χασάπικο, ένα τσάμικο. Με την πρώτη μου προσπάθεια ψάρωσα. Είχα γράψει εκείνο το ‘Αεροπλάνα και βαπόρια’ και είχα φωνάξει την αξέχαστη Σωτηρία Μπέλλου να το τραγουδήσει. Ήρθε και το είπε θεϊκά και συγκινήθηκα πολύ. Έλεγα από μέσα μου ότι επιτέλους κατάφερα και εγώ να γράψω ένα λαϊκό τραγούδι. Τελειώνοντας ήρθε η Σωτηρία και μου είπε ‘Αχ ρε Διονύση. Με έκανες να τραγουδήσω και ποπ. Πάντως το έβαλε στο ρεπερτόριο της και το έλεγε πάντα».

Ο τραγουδοποιός στη συνέχεια καλωσόρισε στη σκηνή τον Μανώλη Μητσιά για τον οποίο είπε: «Αυτή τη φορά θα το ακούσουμε από ένα φίλο και πολύ καλό και σεμνό τραγουδιστή. Να φανταστείτε ότι όταν ήταν νέος έψελνε στην εκκλησία».

 

Ο Διονύσης Σαββόπουλος, έχοντας στον πλευρό του τον μοναδικό Μανώλη Μητσιά ερμήνευσαν το ξεσηκωτικό «Τσάμικο» σε μουσική και στίχους του οικοδεσπότη αυτής της μουσικής βραδιάς.

Στη συνέχεια, οι ήχοι του «Λαϊκού τραγουδιστή» πλημμύρισαν το στούντιο 

 

Αρκετοί ήταν οι καλλιτέχνες που συνόδευσαν τον Διονύση Σαββάπουλο 

«Βιολέτα Ίκαρη, το κορίτσι από την Ικαρία. Είναι στιχουργός είναι συνθέτης, κυρίως όμως είναι τραγουδίστρια ικανή να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις και του λαϊκού τραγουδιού και του ροκ και του εντέχνου παραμένοντας στο βάθος πάντοτε η ίδια. Αυτό είναι το σπουδαίο».

Αυτά ήταν τα λόγια του σπουδαίου καλλιτέχνη για τη Βιολέτα Ίκαρη την οποία υποδέχτηκε στην σκηνή και μαζί ερμήνευσαν αγαπημένα τραγούδια.

 

Ο Διονύσης Σαββόπουλος, με το γνωστό του χιούμορ, μας εξηγεί μέσω ενός ανέκδοτου γιατί πρέπει να τα έχουμε καλά με τους μουσικούς!

Στη συνέχεια ανεβαίνει στη σκηνή ο Μανώλης Μητσιάς, και μαζί και με την Βιολέτα Ίκαρη τραγούδησαν και οι τρεις το «Σου μιλώ και κοκκινίζεις» και το εμβληματικό «Ας κρατήσουν οι χοροί».

 

Ένα από πιο αγαπημένα και γνωστά τραγούδια ερμήνευσε ο Διονύσης Σαββάπουλος.

Ο λόγος για το «Σαν τον Καραγκιόζη» σε στίχους και μουσική του ιδίου.

 

Ο Διονύσης Σαββόπουλος εξηγεί από πού πήρε την έμπνευση για τη «Συννεφούλα», κάνοντας μια βόλτα στο παρελθόν του, όταν ήταν έφηβος.

Τότε, μια ταινία του Τρυφώ στην οποία έπαιζε ένα βαλς, αλλά και «μια τσαπερδόνα που τον ταλαιπωρούσε εκείνη την περίοδο», υπήρξαν η αφορμή για να σκαρφιστεί για πρώτη φορά τα στιχάκια της «Συννεφούλας».

«Κράτησα την ιδέα, και αργότερα έβαλα άλλη μουσική πιο ταιριαστή σε αυτούς τους ευτυχο-δυστυχισμένους στίχους και έγινε το εξής τραγουδάκι», είπε πριν αρχίσει να παίζει την αγαπημένη «Συννεφούλα».

 

Αρκετά από τα τραγούδια του Διονύση Σαββόπουλου είναι επηρεασμένα από ιστορικό Woodstock.

Κάποια από αυτά μοιράστηκε με τους τηλεθεατές του MEGA, στη μουσική βραδιά του Σαββάτου.

Στην σκηνή ωστόσο ακούστηκαν και άλλα τραγούδια σταθμοί, όπως το «With a little help from my Friends» των John Lennon και Paul McCarthy αλλά και το «Παιδιά που Χάθηκαν» σε στίχους και μουσική του Διονύση Σαββόπουλου.

 

Δύο μεγάλες επιτυχίες που ο ίδιος έχει τραγουδήσει στο παρελθόν και έχει αγαπήσει πολύ το κοινό επέλεξε ο Διονύσης Σαββόπουλος για τη μουσική βραδιά.

To «Και τι ζητάω» του αείμνηστου Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και το «Να με προσέχεις» του Νίκου Πορτοκάλογλου χάρισε στους τηλεθεατές της εκπομπής και συγκίνησε με την ερμηνεία του.

 

Το τραγούδι – διασκευή του «Into my arms» του Nick Cave από τον δίσκο «Ξενοδοχείο» του 1997 τραγούδησε ο Νιόνιος, συγκινώντας το κοινό.

 

Ανάμεσα στα τραγούδια που ερμήνευσε ήταν «Ο μικρός μονομάχος», ένα τραγούδι που το είπε με τη βοήθεια του Mente Fuerte, ενός τραγουδιστή εκπροσώπου της σύγχρονης ελληνικής μουσικής.

 

Μια ευχή έδωσε στους τηλεθεατές ο Διονύσης Σαββόπουλος μέσα από την τηλεοπτική του συναυλία.

«Να είναι χρυσά τα όνειρά σας και να είμαστε πάντα καλά να ανταμώνουμε», είπε ο σπουδαίος ερμηνευτής και ερμήνευσε το τραγούδι «Εμείς του ’60 οι εκδρομείς».

 

Ο σπουδαίος δημιουργός αποχαιρέτησε τους τηλεθεατές που του κράτησαν παρέα για περισσότερες από τρεις ώρες με το «Hey Jude» των John Lennon και Paul McCarthy.

Αφού ευχαρίστησε όλους όσοι δούλεψαν μαζί προκειμένου να γίνει αυτή η τηλεοπτική συναυλία, μουσικούς και καλεσμένους, ο Διονύσης Σαββόπουλος έκλεισε μια ευχή.

«Να είμαστε καλά να ανταμώνουμε».

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Δειτε Επισης

#Eurovision 2024: Aναχώρησε η Silia Kapsis για το Μάλμε της Σουηδίας
Μάνος Γαβράς: «Όταν ήμουν στο εξωτερικό κοιμόμουν στο αυτοκίνητο και έκανα μπάνιο στο γυμναστήριο»
Πάνος Σταθακόπουλος: «Σκοτώθηκε ο ξάδερφος μου & έπρεπε να πάω στο θέατρο και να χτυπιέμαι σε ένα φέρετρο»
#Eurovision 2024: Αυτή είναι η εντυπωσιακή σκηνή του φετινού υπερshow, σε σχήμα σταυρού!
Δημήτρης Παπανώτας: «Περιμένω δράση, από τις Μπεκατώρου, Δούνια, Μαγγίρα, Μπακοδήμου & χήρα Νικολαΐδη»
Δημόσια στροφή 180 μοιρών αποφάσισε να κάνει ο Κώστας Αρζόγλου για τον σκηνοθέτη Κώστα Κωστόπουλο
Νίκος Πολυδερόπουλος: «Nιώθω ότι είναι παντού ο αδερφός μου, όπου τον ζητήσω, έρχεται»
Ο Γιάννης Καλλιάνος ανακοίνωσε πως θα κινηθεί νομικά για τον θάνατο του πατέρα του - Ανέλαβε ο Αλέξης Κούγιας
#SurvivorGR: Ο Γιάννης Περπατάρης πήγε σπίτι του με 16.000 ευρώ στο λογαριασμό του & οι Μπλε στη Νέα Υόρκη
#MasterChefGR: O θρίαμβος της Χριστίνας Χριστοφή! Κέρδισε τα 20.000 ευρώ του Silver Award και πάει Άννα Βίσση!