powered by inbusiness-news-logo cbn omada-logo celebrity-logo LOGO-PNG-108

Νέες διευκρινίσεις του Υπουργείου Υγείας σε σχέση με τις νέες αποφάσεις

ΠτΔ – Σύσκεψη για ΓεΣΥ
Προεδρικό Μέγαρο, Λευκωσία, Κύπρος
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας  προεδρεύει σύσκεψης για το ΓεΣΥ με τη συμμετοχή του Υπουργού Υγείας, υπηρεσιακών παραγόντων, και εκπροσώπων του ΠΙΣ.
//
PoR – Meeting on National Health Scheme
Presidential Palace, Lefkosia, Cyprus
The President of the Republic, Mr Nicos Anastasiades, presides over a meeting on the National Health Scheme with the participation of the Minister of Health, officials and representatives of the Cyprus Medical Association.ΠτΔ – Σύσκεψη για ΓεΣΥ Προεδρικό Μέγαρο, Λευκωσία, Κύπρος Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προεδρεύει σύσκεψης για το ΓεΣΥ με τη συμμετοχή του Υπουργού Υγείας, υπηρεσιακών παραγόντων, και εκπροσώπων του ΠΙΣ. // PoR – Meeting on National Health Scheme Presidential Palace, Lefkosia, Cyprus The President of the Republic, Mr Nicos Anastasiades, presides over a meeting on the National Health Scheme with the participation of the Minister of Health, officials and representatives of the Cyprus Medical Association.

Σε συνέχεια Διατάγματος που εξέδωσε απόψε ο Υπουργός Υγείας αναφορικά με τα μέτρα που αποφάσισε η Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορωνοϊού, διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ

1. Μέχρι και τις 3 π.μ. της 21ης Μαρτίου 2020, οποιοσδήποτε πολίτης που επιθυμεί να επιστρέψει στην Κυπριακή Δημοκρατία, θα πρέπει απαραίτητα να προσκομίσει ιατρικό πιστοποιητικό εξέτασης του κορωνοϊού. Συγκεκριμένα, οι κατηγορίες πολιτών που μπορούν να εισέλθουν στη χώρα με την παρουσίαση ιατρικού πιστοποιητικού εξέτασης κορωνοϊού είναι:

(α) Κύπριοι πολίτες,

(β) νόμιμα διαμένοντες στην Κυπριακή Δημοκρατία,

(γ) Ευρωπαίοι υπήκοοι ή υπήκοοι τρίτων χωρών που εργάζονται στην Δημοκρατία,

(δ) υπήκοοι χωρών που ευρίσκονται σε εντεταλμένη υπηρεσία / αποστολή δυνάμει διμερών ή διεθνών συμβάσεων,

(ε) μεμονωμένες περιπτώσεις Ευρωπαίων υπηκόων ή υπηκόων από τρίτες χώρες για αναπόφευκτες επαγγελματικές υποχρεώσεις, νοουμένου ότι εξασφαλιστεί σχετική άδεια από το καθ’ ύλην αρμόδιο Υπουργείο,

(στ) Ευρωπαίοι υπήκοοι ή υπήκοοι τρίτων χωρών που φοιτούν σε εκπαιδευτικά ιδρύματα στην Κυπριακή Δημοκρατία.

2. Από το μέτρο προσκόμισης ιατρικού πιστοποιητικού εξαιρούνται οι ακόλουθες ομάδες:

(α) Πολίτες που έχουν μεταβεί σε χώρες του εξωτερικού για ιατρικούς λόγους, καθώς και τα άτομα που τους συνόδευαν κατά την αναχώρηση και τη νοσηλεία τους,

(β) Πολίτες που ευρίσκονται στο εξωτερικό για ολιγοήμερη παραμονή, για επαγγελματικούς ή υπηρεσιακούς λόγους, και

(γ) Πολίτες που δικαιούνται να εισέλθουν με βάση την Συνθήκη της Βιέννης.

Όσοι εμπίπτουν στις πιο πάνω ομάδες, καλούνται να αποτίνονται στις κατά τόπους Διπλωματικές Αποστολές της Κυπριακής Δημοκρατίας (Πρεσβείες, Ύπατες Αρμοστείες, Προξενεία) για έκδοση βεβαίωσης, προσκομίζοντας τα απαραίτητα αποδεικτικά στοιχεία (ιατρικές βεβαιώσεις από το Κέντρο όπου έτυχαν ιατρικής νοσηλείας, εισιτήριο αναχώρησης από την Κύπρο, κοκ), που να τεκμηριώνουν τους λόγους του ταξιδιού τους.

3. Από τις 3 π.μ. της 21ης Μαρτίου 2020 και για περίοδο 14 ημερών απαγορεύονται όλες οι πτήσεις από τις χώρες που ανακοινώθηκαν στο Διάταγμα του Υπουργού Υγείας προς τα Αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου.

4. Από τις 3 π.μ. της 21ης Μαρτίου 2020 και για περίοδο 14 ημερών οπότε και απαγορεύονται όλες οι πτήσεις, και μόνο στην περίπτωση που παραστεί ανάγκη για τη μεταφορά των πολιτών που βρίσκονται στο εξωτερικό για ιατρικούς λόγους ή για ολιγοήμερη παραμονή, για επαγγελματικούς ή υπηρεσιακούς λόγους, η Κυπριακή Δημοκρατία θα προχωρήσει σε ναύλωση ειδικών πτήσεων από την Αθήνα και το Λονδίνο.

Τονίζεται, τέλος, ότι οι πολίτες που θα προσκομίζουν είτε ιατρικό πιστοποιητικό εξέτασης του κορωνοϊού είτε βεβαίωση από τις Διπλωματικές Αποστολές και για περίοδο 14 ημερών, θα παραμένουν απαραίτητα σε χώρους υποχρεωτικής απομόνωσης (καραντίνα) που θα υποδεικνύει το κράτος, εκτός από τα πρόσωπα τα οποία βρίσκονται στο εξωτερικό για ιατρικούς λόγους και τα οποία θα παραμένουν σε κατ’ οίκον περιορισμό, προκειμένου να συνεχίσουν απρόσκοπτα τη θεραπευτική αγωγή τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

;