Παράθυρο εξαιρέσεων για τους εγκλωβισμένους Κύπριους στο εξωτερικό

Σε ειδικές ρυθμίσεις για επιστροφή κάποιων Κυπρίων πολιτών χωρίς πιστοποιητικό φαίνεται να κλειδώνει η Κυβέρνηση, λόγω των ιδιαίτερων περιπτώσεων που υπάρχουν ανάμεσα σε αυτούς που βρίσκονται στο εξωτερικό.
 
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση βρέφους έξι μηνών, το οποίο μετέβη στο εξωτερικό για να εγχειριστεί, και δεν μπορούσε να επιστρέψει στην Κύπρο, λόγω της μη εξασφάλισης πιστοποιητικού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ
 
Η Κυβέρνηση αποφάσισε πως περιπτώσεις σαν κι αυτή πρέπει να τυγχάνουν διαφορετικού χειρισμού από τις υπόλοιπες και, ως εκ τούτου, άνοιξε το παραθυράκι των εξαιρέσεων. Ωστόσο η απαγόρευση εισόδου χωρίς πιστοποιητικό θα συνεχίσει να είναι σε ισχύ.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, θα γίνει ταξινόμηση των προτεραιοτήτων, διαχωρίζοντας τους εγκλωβισμένους Κύπριους του εξωτερικού, που ανέρχονται σε περισσότερους από 25 με 27 χιλιάδες, σε τέσσερις βασικές κατηγορίες:  

  1. Πρόσωπα που βρίσκονται στο εξωτερικό και είναι ασθενείς και κινδυνεύουν
  2. Πρόσωπα που βρίσκονται σε αραβικές χώρες και λήγουν οι βίζες τους
  3. Πρόσωπα που βρίσκονταν για άλλες ειδικές περιπτώσεις (όπως για παράδειγμα ταξίδια αναψυχής) και δεν έχουν πού να μείνουν.
  4. Φοιτητές 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι δόθηκαν οδηγίες στις πρεσβείες, ώστε να δοθούν χρήματα και να εξευρεθούν ξενοδοχεία για όσους αντιμετωπίζουν πρόβλημα διαμονής και να καταγραφούν όλες οι περιπτώσεις, ώστε να γίνει η κατηγοριοποίηση.
 
Παράλληλα, υπήρξαν διαβουλεύσεις με Κύπριους ξενοδόχους, οι οποίοι είναι διατεθειμένοι να παραχωρήσουν τα ξενοδοχεία για χρησιμοποίησή. Σύμφωνα με πληροφορίες, κάποιοι είναι πρόθυμοι να το κάνουν δωρεάν και άλλοι με μικρή χρέωση.
 
Σημειώνεται ότι από το πρωί βρίσκεται σε εξέλιξη η διυπουργική μέχρι αργά το απόγευμα και η Προεδρία αναμένεται να προβεί σε ανακοινώσεις, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες θεωρείται δεδομένο πως δεν υπάρχει περίπτωση να αποσυρθεί το μέτρο για προσκόμιση πιστοποιητικών για όσους μπαίνουν στη χώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Ανησυχία ΠΑΣΥΚΙ για τα οικονομικά ελλείμματα ΟΚΥπΥ
Τόσα θα κοστίσει το Πασχαλινό τραπέζι-Οι αυξομειώσεις σε κρέατα, φλαούνες και λαχανικά
Παραμένει η σκόνη στην ατμόσφαιρα-Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία
Πίστωση χρόνου από δασκάλους σε ΥΠΑΝ για τους αντικαταστάτες-Υπό παρακολούθηση η Μιχαηλίδου
Απεβίωσε ο αγωνιστής της ΕΟΚΑ Κυριάκος Νικολέττης
Αναβιώνουν τα έθιμα την Κυριακή της ελιάς στα χωριά της Πάφου
Crash test για το ΥΠΑΝ οι τελικές εξετάσεις-Κρίνεται το νέο σύστημα αξιολόγησης των μαθητών
Σταθεροποιήθηκαν στα ύψη οι τιμές των καυσίμων-Χωρίς «παρενέργειες» οι εξελίξεις στην Μέση Ανατολή
Αυξημένη η σκόνη στην ατμόσφαιρα-Αναμένονται βροχές και καταιγίδες
Παραμένει η σκόνη στην ατμόσφαιρα-Στους 32 βαθμούς η θερμοκρασία