Άλλα τρία θετικά κρούσματα, στους 49 οι ασθενείς-Οι δύο από ιχνηλάτηση

Όσο περνούν οι μέρες, αυξάνονται και τα θετικά κρούσματα κορωνοϊού στην Κύπρο και μετά την ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας για άλλα τρία κρούσματα, ο συνολικός αριθμός ανέρχεται στους 49 ασθενείς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: LIVE: Σε εξέλιξη η μαραθώνια διυπουργική στο Προεδρικό-Εν αναμονή ανακοινώσεων
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση που έλαβε σήμερα το Υπουργείο Υγείας από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου, έχουν επιβεβαιωθεί τρία νέα κρούσματα κορωνοϊού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η Κύπρος της υπερβολής… Άλλοι στην Εντατική, άλλοι περίμεναν υπηρεσίες ξενοδοχείου

Συγκεκριμένα, πρόκειται για:

-       Δύο άτομα που είχαν επαφή με κρούσμα που είχε επιβεβαιωθεί τις προηγούμενες μέρες.

-       Ένα άτομο που είχε επιστρέψει από το εξωτερικό (Βέλγιο), παρέμεινε σε κατ’ οίκον περιορισμό και επικοινώνησε με τις αρμόδιες Αρχές όταν παρουσίασε συμπτωματολογία.

Η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας έχει ήδη αρχίσει την ιχνηλάτηση των επαφών και των τριών κρουσμάτων και θα προχωρήσει στη λήψη δειγμάτων για τη διενέργεια εξειδικευμένων εξετάσεων.

Με βάση τα συγκεκριμένα δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανήλθε στα 49, εκ των οποίων τα 27 ήταν επαφές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στην Εντατική της Λεμεσού μεταφέρεται ο 70χρονος που νοσηλευόταν στην Πάφο

Όσον δε αφορά στη διενέργεια της εργαστηριακής ανάλυσης, τονίζεται ότι η δειγματοληψία καθορίζεται βάσει πρωτοκόλλων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC) σύμφωνα με τα διαθέσιμα επιστημονικά δεδομένα και κατόπιν ιεράρχησης των πραγματικών αναγκών. Ως εκ τούτου, καλούνται οι πολίτες να εμπιστεύονται την κρίση των επαγγελματιών υγείας, λαμβάνοντας υπόψη ότι σε παγκόσμιο επίπεδο ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός που χρησιμοποιείται για την εργαστηριακή ανάλυση έχει αρχίσει να παρουσιάζει ελλείψεις. Αχρείαστες εξετάσεις μπορεί να δημιουργήσουν πρόβλημα σε συμπολίτες μας που το χρειάζονται πραγματικά.

Τέλος, με την ευκαιρία, το Υπουργείο Υγείας υπενθυμίζει ότι ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος έχει απευθύνει κάλεσμα στην ιατρική κοινότητα για εκδήλωση ενδιαφέροντος για παροχή επιστημονικής βοήθειας στην προσπάθεια για αντιμετώπιση της πανδημίας. Το Υπουργείο Υγείας προσβλέπει στη θετική ανταπόκριση των ιατρών, αφού σε παρόμοιες περιπτώσεις η ιατρική κοινότητα έχει δείξει επαγγελματισμό και υψηλό αίσθημα ευθύνης. Η προφύλαξη της Δημόσιας Υγείας είναι ευθύνη όλων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Παράθυρο εξαιρέσεων για τους εγκλωβισμένους Κύπριους στο εξωτερικό

Η λίστα με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα: 
  • 25χρονος Ε/κ στη Λεμεσό. Ήρθε από το Μιλάνο στις 26/2/2020.Επιβεβαιώθηκε στις 9/3/20 και τέθηκε σε αυτοπεριορισμό.
  • 64χρονος Ε/κ, Καρδιοχειρουργός. Ήρθε από την Αγγλία στις 3/3/20.Επβεβαιώθηκε στις 9/3/20 και τέθηκε σε αυτοπεριορισμό.
  • Δύο Ελληνοκύπριοι 64 και 78 χρόνων. Έφτασαν από το Ηνωμένο Βασίλειο στις 10/3/20 και επιβεβαιώθηκαν στις 11/3/20. Νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Αμμοχώστου (σ.σ. δεν γνωρίζονταν μεταξύ τους)
  • 51χρονος οδηγός ταξί από την Πάφο. Δεν ταξίδεψε, άγνωστο το πρόσωπο που του μετέδωσε τον ιό. Επιβεβαιώθηκε στις 11/3/20 και νοσηλεύεται Νοσοκομείο Αμμοχώστου
  • 39χρονη από την Ελλάδα που διαμένει μόνιμα στην Κύπρο με την οικογένεια της. Ήρθε από την Αθήνα 3/3/2020. Επιβεβαιώθηκε στις 11/3/20 και τέθηκε σε αυτοπεριορισμό στο σπίτι της.
  • Νεαρός Ε/κ από τη Λευκωσία. Ήρθε από το Ηνωμένο Βασίλειο στις 8/3/20 και επιβεβαιώθηκε στις 12/3/20. Τέθηκε σε αυτοπεριορισμό
  • Μεσήλικας που έφτασε από τη Γερμανία. Ήρθε στις 9/3/20 και επιβεβαιώθηκε στις 12/3/2020. Τέθηκε υπό αυτοπεριορισμό
  • Ελλαδίτης που έφθασε από την Ιταλία στις 10/3/2020. Επιβεβαιώθηκε στις 12/3/2020 και νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου
  • Ελλαδίτης που ήρθε από την Ελλάδα στις 4/3/2020. Επιβεβαιώθηκε στις 12/3/2020. Τέθηκε υπό αυτοπεριορισμό
  • Αδελφή του Ελλαδίτη που έφθασε από την Ιταλία. Επιβεβαιώθηκε στις 13/3/20 και τέθηκε σε αυτοπεριορισμό
  • Άνδρας, συγγενής του ταξιτζή. Επιβεβαιώθηκε στις 13/3/20 και τέθηκε σε αυτοπεριορισμό
  • Δύο Ε/κ που έφθασαν από την Αθήνα στις 4/3/20. Επιβεβαιώθηκαν στις 13/3/20 και τέθηκαν σε κατ’ οίκον περιορισμό
  • Επτά άτομα που είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό και είχαν στενή επαφή με δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα που είχαν εντοπιστεί τις προηγούμενες μέρες. Πρόκειται για οικογένεια, η οποία ήρθε σε επαφή με Ελλαδίτη, ο οποίος έφθασε στην Κύπρο από την Ελλάδα και επιβεβαιώθηκε στις 12/3/2020. Η οικογένεια, ήρθε επίσης σε επαφή με την αδελφή του Ελλαδίτη, που επιβεβαιώθηκε στις 13/3/2020 Πρόκειται για την οικογένεια από την Ελλάδα, που διαμένει Λάρνακα.
  • Ένα άτομο που νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού.
  • Ένα άτομο που είχε ταξιδέψει πρόσφατα από το Ηνωμένο Βασίλειο, βρισκόταν σε κατ’ οίκον περιορισμό και επικοινώνησε με τις αρμόδιες Αρχές όταν ανέπτυξε συμπτωματολογία.
  • 70χρονος  που νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου και είχε δεχθεί επίσκεψη από οικείους του από το Ηνωμένο Βασίλειο, ενόσω ήταν στο παθολογικό. Νοσηλεύεται στο θάλαμο αρνητικής πίεσης του Νοσοκομείου Λεμεσού.
  • Δύο άτομα που επέστρεψαν από την Ιταλία, βρίσκονταν σε κατ’ οίκον περιορισμό και επικοινώνησαν με τις αρμόδιες Αρχές όταν ανέπτυξαν συμπτωματολογία.
  • Τρία άτομα που επέστρεψαν από το Ηνωμένο Βασίλειο, βρίσκονταν σε κατ’ οίκον περιορισμό και επικοινώνησαν με τις αρμόδιες Αρχές όταν ανέπτυξαν συμπτωματολογία.
  • Δύο στρατιώτες των Βρετανικών Βάσεων στο Ακτωτήρι. Επέστρεψαν από το Ηνωμένο Βασίλειο στις 13 Μαρτίου στο αεροδρόμιο Πάφου και μπήκαν σε αυτοπεριορισμό και εξετάστηκαν για Κωρονοιό.
  • Δύο άτομα που είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό και είχαν στενή επαφή με ζευγάρι που έφτασε από την Αθήνα
  • Έντεκα άτομα, εκ των οποίων οι δέκα επαγγελματίες υγείας του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου και ένας ασθενής, που είχαν επαφή με τον 70χρονο στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου
  • Ένα άτομο που επέστρεψε από το Ηνωμένο Βασίλειο και παρουσίασε συμπτώματα

Νεκρή Τουρκοκύπρια στο Λονδίνο

Υπενθυμίζεται ότι μια Τουρκοκύπρια, που νοσηλευόταν σε νοσοκομείο του Λονδίνου, αφού προσβλήθηκε από κορωνοϊό, έχασε τη ζωή της. 

Η Ελμαζιγιέ Κανλί που διέμενε στο νότιο Λονδίνο, νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Φάρνμποροου γιατί είχε προσβληθεί από τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με την τουρκόφωνη ιστοσελίδα «Λόντρα γκαζέτε» η άτυχη Τ/κ ήταν γύρω στα 80. Μιλώντας για την εκλιπούσα ένας άλλος Τ/κ που την γνώριζε, ο Ερκίν Γκιουνέι που είναι και πρόεδρος ενός βακούφικου αλλά και ιδιοκτήτης γραφείου κηδειών, ανέφερε ότι η Βρετανία φαίνεται ότι ήταν απροετοίμαστη ενάντια στον κορωνοϊό και πως μιλώντας και με άλλους που έχουν γραφεία κηδειών, οι σοροί των νεκρών από τον κορωνοϊό δεν δίδονται στα γραφεία, τα οποία εκφράζουν παράπονα γιατί δεν μπορούν να μιλήσουν με κανέναν υπεύθυνο στην Βρετανία για το θέμα των ταφών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Άλλο ένα θετικό κρούσμα κορωνοϊού στα κατεχόμενα-Στους επτά οι ασθενείς

Στους επτά οι ασθενείς στα κατεχόμενα

Εξάλλου, ακόμη ένα θετικό κρούσμα κορωνοϊού επιβεβαιώθηκε στα κατεχόμενα, με τον αριθμό των ασθενών να ανέρχεται στα 7.

Σύμφωνα με τα τουρκοκυπριακά μέσα, ένα πρόσωπο από τη Γερμανία που βρισκόταν σε καραντίνα, σε ξενοδοχείου, βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό. Ο ασθενής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο στην κατεχόμενη Λευκωσία.

Σε δηλώσεις του, ο λεγόμενος "υπουργός Υγείας" Ali Pilli επιβεβαίωσε την είδηση και ανέφερε πως έχουν ληφθεί δείγματα από τρία συνολικά πρόσωπα. 

Δειτε Επισης

Ανησυχία ΠΑΣΥΚΙ για τα οικονομικά ελλείμματα ΟΚΥπΥ
Τόσα θα κοστίσει το Πασχαλινό τραπέζι-Οι αυξομειώσεις σε κρέατα, φλαούνες και λαχανικά
Παραμένει η σκόνη στην ατμόσφαιρα-Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία
Πίστωση χρόνου από δασκάλους σε ΥΠΑΝ για τους αντικαταστάτες-Υπό παρακολούθηση η Μιχαηλίδου
Απεβίωσε ο αγωνιστής της ΕΟΚΑ Κυριάκος Νικολέττης
Αναβιώνουν τα έθιμα την Κυριακή της ελιάς στα χωριά της Πάφου
Crash test για το ΥΠΑΝ οι τελικές εξετάσεις-Κρίνεται το νέο σύστημα αξιολόγησης των μαθητών
Σταθεροποιήθηκαν στα ύψη οι τιμές των καυσίμων-Χωρίς «παρενέργειες» οι εξελίξεις στην Μέση Ανατολή
Αυξημένη η σκόνη στην ατμόσφαιρα-Αναμένονται βροχές και καταιγίδες
Αναχώρησε από Κύπρο πλοίο του Βρετανικού Ναυτικού-Συνδράμει στην παροχή βοήθειας στη Γάζα