Φωνάζουν οι φυλακισμένοι για τα μέτρα στα Δικαστήρια-«Μετέφεραν σε δύο οχήματα 17»

Οργίλη είναι η αντίδραση της Προέδρου του Συνδέσμου Δικαιωμάτων των Φυλακισμένων Άννας Αντωνίου, για τις αποφάσεις που πάρθηκαν για τη λειτουργία των Δικαστηρίων, εν μέσω της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Aυτές είναι οι οδηγίες για τους κρατούμενους και τους δεσμοφύλακες των Κεντρικών Φυλακών

Ναι μεν αποφασίστηκε χθες, μετά από σύσκεψη στην οποία συμμετείχε και ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης, όπως συνεχιστούν μόνο οι ποινικές και οι αστικές υποθέσεις -και αυτές με κάποια συγκεκριμένα κριτήρια- ωστόσο, όπως καταγγέλλει η κ. Αντωνίου, σήμερα μεταφέρθηκαν δεκαεπτά κρατούμενοι των Κεντρικών Φυλακών σε δύο οχήματα από τη Λευκωσία στη Λεμεσό, για να πάρουν τελικά αναβολή οι υποθέσεις τους.
 
Μιλώντας στον REPORTER, η κ. Αντωνίου διερωτήθηκε γιατί παίρνουν τους φυλακισμένους, έστω και για ποινικές υποθέσεις, για να τους ανακοινώσουν απλώς ότι αναβάλλεται η διαδικασία.
 
«Η διεύθυνση των Κεντρικών Φυλακών πήρε με νύχια και με δόντια μέτρα, έκοψε τις επισκέψεις για να προστατεύσει τους κρατούμενους και κάποιοι άλλοι τους μεταφέρουν στα Δικαστήρια για να ζητήσουν αναβολή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κάποιοι δεν συμμορφώθηκαν… Καταγγέλθηκαν επιχειρήσεις που παραβίασαν το διάταγμα του Υπ. Υγείας

Η Πρόεδρος του Συνδέσμου Δικαιωμάτων των Φυλακισμένων, είπε επίσης ότι δεν χρειαζόταν να τους μεταφέρουν και μπορούσαν απλά να τους στείλουν ένα μήνυμα, μέσω των δικηγόρων τους για την αναβολή της υπόθεσης.
 
«Αφού στις Φυλακές δεν έχουμε ούτε ένα κρούσμα, γιατί να μπαίνουμε στη διαδικασία να το ρισκάρουμε και να μεταφέρονται στα Δικαστήρια άσκοπα οι κρατούμενοι; Και δεν είναι μόνο οι κρατούμενοι που εκτιθενται σε κίνδυνο, αλλά κι οι βαρδιάνοι, που έχουν οικογένειες. Οι Δικαστές και οι δικηγόροι επίσης».
 
Σε έντονο ύφος, η κ. Αντωνίου καταγγέλλει ότι «πήραν για όλους αποφάσεις εκτός από τους φυλακισμένους και θέτουν τους πάντες σε κίνδυνο. Τα μέτρα υγιεινής που εξήγγειλε το Υπουργείο Υγείας, κάνουν λόγω για οκτώ μέτρα απόσταση. Με αυτό τον κανονισμό πόσα οχήματα έπρεπε να μεταφέρουν τους κρατούμενους; Σας λέω, πήραν 17 άτομα σε δύο αυτοκίνητα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ανακρίθηκε και οδηγήθηκε σε καραντίνα Ντίλιαν

Έθεσε, μάλιστα, το ερώτημα κατά πόσον τα κρατητήρια που μεταφέρονται οι κρατούμενοι, μέχρι την ώρα έναρξης της δίκης τους, είναι αποστειρωμένα, σημειώνοντας πως δεν πιστεύει ότι προβαίνουν σε απολύμανση.
 
Διερωτήθηκε, εξάλλου, αν υπάρξει ένα κρούσμα στις Κεντρικές Φυλακές, πόσοι θα κολλήσουν από αυτό το άτομο και όχι μόνο κρατούμενοι, αλλά και βαρδιάνοι. «Η κατάσταση είναι τραγική. Κλείνουν νοσοκομεία, δεν αφήνουν επιβάτες να κατέβουν αν δεν έχουν πιστοποιητικά για τον κορωνοϊό, αλλά οι κρατούμενοι μεταφέρονται στα Δικαστήρια».
 
Ξεκαθάρισε πώς δεν διαφωνεί στο να γίνονται οι επείγουσες ποινικές υποθέσεις, αλλά όταν είναι για να τους πουν ότι αναβάλλεται, θεωρεί αχρείαστη τη μετακίνηση τους.
 
«Κάνουν άσκοπες μεταφορές χωρίς επείγον λόγο. Μίλησαν με στέλεχος του Υπουργείου Δικαιοσύνης,  απέστειλα και επιστολές στο Υπουργείο και ελπίζω να κατάλαβαν πως διακινδυνεύονται οι ζωές πολλών ανθρώπων και να αναθεωρήσουν».
 

Δειτε Επισης

Επανασύλληψη 44χρονου για υποθέσεις εμπρησμών
ΒΙΝΤΕΟ: Πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση στα Κούκλια
Σε φωτοβολίδα αποδίδει τα αίτια φωτιάς στη Λεμεσό η Παναγιώτου-«Αναλαμβάνουμε την ευθύνη της Υπ. Μεταλλείων»
Απουσιάζει από την κατοικία του στην Πάφο 19χρονος (pics)
Σε επιφυλακή οι δυνάμεις πυρόσβεσης στη Λεμεσό-Ψάχνουν το τι πήγε λάθος με την καταστροφή φωτοβολίδων
Διέταξε έρευνα για την πυρκαγιά η Παναγιώτου-Πιθανή αιτία η καταστροφή φωτοβολίδων
Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων
Οι επιστημονικές εξετάσεις δίνουν απαντήσεις για τον θάνατο της οκτάχρονης Καισσαριανής
Καταχωρείται μέχρι την Παρασκευή η αίτηση για παύση Ελεγκτή-Ανοίγουν παλιά μέτωπα, ετοιμοπόλεμες οι δύο πλευρές
Δεκαεπτάχρονος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του στη Λάρνακα (pic)