Ραντεβού στα τυφλά και ό,τι ήθελε προκύψει…

Μετά τα γραφεία του ΔΗΚΟ, τα γραφεία της ΕΔΕΚ επισκέπτεται σήμερα ο πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας, προκειμένου να συζητήσει την εν δυνάμει υποψηφιότητά του για τις προεδρικές εκλογές στο πλαίσιο της προσπάθειας συνεργασίας των κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου.
 
Η σημερινή συνάντηση, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί έπειτα από τη σύσκεψη των αρχηγών των κομμάτων και τη συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής,  ζητήθηκε από το κ. Λιλλήκα(σ.σ. όπως και εκείνη που είχε το απόγευμα της περασμένης Τρίτης με τον Νικόλα Παπαδόπουλο), ενόψει και της μεθαυριανής συνεδρίας της Ανώτατης Πολιτικής Συγκλήτου της Συμμαχίας Πολιτών, κατά την οποία αναμένεται να… σφραγιστεί και επίσημα το ενδιαφέρον του προέδρου του κόμματος.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Θα δει τον Γιώργο ο Μαρίνος, αλλά… 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έδωσε ραντεβού για αύριο ο Σιζόπουλος στον Λιλλήκα 

Στην ΕΔΕΚ πάντως, όπως και στο ΔΗΚΟ, εμφανίζονται ιδιαίτερα ενοχλημένοι με τον Γιώργο Λιλλήκα, υποστηρίζοντας πως με την κατά τους ίδιους πρόωρη εκδήλωση του ενδιαφέροντος του για τις προεδρικές εκλογές, έσπευσε να προκαταλάβει τον διάλογο στον ενδιάμεσο χώρο για κατάληξη σε κοινό υποψήφιο.
 
Με τα δεδομένα αυτά, η σημερινή συνάντηση Σιζόπουλου-Λιλλήκα δεν αναμένεται να φωτίσει ουσιαστικά το προεκλογικό σκηνικό στον ενδιάμεσο χώρο, με τον πρόεδρο της Συμμαχίας να ξεκαθαρίζει στον πρόεδρο της ΕΔΕΚ πως δεν έχει εξαγγείλει και ούτε πρόκειται να εξαγγείλει υποψηφιότητα την Κυριακή, ενώ ταυτόχρονα να του υπενθυμίζει πως από πλευράς Συμμαχίας Πολιτών το πρώτο βήμα επαναπροσέγγισης με τους Σοσιαλιστές έγινε με τη στήριξη της υποψηφιότητας του προέδρου τους για την Προεδρία της Βουλής.
 
Από την άλλη, ο Μαρίνος Σιζόπουλος αναμένεται να επαναλάβει στον Γιώργο Λιλλήκα τη θέση ότι έσπευσε να προκαταλάβει τον διάλογο στον ενδιάμεσο χώρο, ξεκαθαρίζοντάς του ταυτόχρονα πως η ΕΔΕΚ θα λάβει τις αποφάσεις της για τις προεδρικές εκλογές μετά το Εκλογικό της Συνέδριο που είναι προγραμματισμένο για τις 7 Μαΐου.  
 
Υπενθυμίζεται στο μεταξύ, πως σε χθεσινή του συνεδρία το Εκτελεστικό Γραφείο του ΔΗΚΟ εξουσιοδότησε ομόφωνα  τον πρόεδρο και αντιπροσωπεία της Γραμματείας του κόμματος να προχωρήσουν σε επαφές με τα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου με στόχο μια κοινή νικηφόρα υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές, αποφεύγοντας ωστόσο επιμελώς και για ευνόητους λόγους οποιαδήποτε δημόσια αναφορά στη σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη συνεδρία, στο όνομα του Νικόλα Παπαδόπουλου.  
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ανοίγουν τον… ΔΗΚΟ τους δρόμο ενόψει Προεδρικών 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στηρίζει ομόφωνα κοινή υποψηφιότητα ενδιάμεσου χώρου για τις προεδρικές το ΔΗΚΟ

Αξίζει να σημειωθεί πως εν μέσω των έντονων διεργασιών για τις προεδρικές εκλογές, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, Αλληλεγγύη και Οικολόγοι, πραγματοποιούν σήμερα το απόγευμα στην Πάφο Ημερίδα Στελεχών για το Κυπριακό, σε συνέχεια εκείνης που πραγματοποίησαν στις 20 του περασμένου Δεκέμβρη στη Λευκωσία. Στην Ημερίδα του Δεκέμβρη συμμετείχε και η Συμμαχία Πολιτών, σε αντίθεση με τη σημερινή στην οποία παρόλο που προσκλήθηκε, επέλεξε να μην παραστεί…
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σπάει την… Συμμαχία του ενδιάμεσου το κόμμα του Γ. Λιλλήκα
 
 
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Στόλτενμπεργκ: Δεν είναι πολύ αργά για να κερδίσει η Ουκρανία τον πόλεμο
Παρασκηνιακές συνεννοήσεις Ισραήλ-Τουρκίας για τουρκικό ανθρωπιστικό στολίσκο στη Γάζα
BINTEO: Τύπος πήγε σε πλυντήριο αυτοκινήτων το Cybertruck της Tesla και το μετάνιωσε
Μέσα από χίλια μύρια κύματα ψηφίστηκε ο νόμος που επιτρέπει την ταυτοποίηση χρηστών καρτοκινητών
Εγκρίθηκε από τη Βουλή σχέδιο ψηφίσματος για δικαίωμα στο καθαρό περιβάλλον
Αναβρασμός στα αμερικανικά πανεπιστήμια με εκατοντάδες συλλήψεις-Τεταμένες κινητοποιήσεις κατά του πολέμου στη Γάζα
Κάλεσε την Τουρκία να αρπάξει την ευκαιρία, βλέπει διάθεση από Γερμανία για πιο πρωταγωνιστικό ρόλο ο ΠτΔ
Πράσινο Βουλής για νέες κατηγορίες δανείων από τον Κεντρικό Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών
Στεφάνου: Διαχρονική η στήριξη ΑΚΕΛ στα αιτήματα των πολύτεκνων
Λήστεψαν έξι γυναίκες μέσα σε μια ημέρα στη Λεμεσό-Συνελήφθησαν δυο 21χρονοι