Έδωσε ραντεβού για αύριο ο Σιζόπουλος στον Λιλλήκα

Την πραγματοποίηση συνάντησης αντιπροσωπειών της ΕΔΕΚ και της Συμμαχίας Πολιτών νωρίς αύριο το απόγευμα, δήλωσε ότι πρότεινε ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος, στον απόηχο της πρόθεσης του κ. Λιλλήκα να υποβάλει υποψηφιότητα για τις προεδρικές εκλογές του ερχόμενου Φεβρουαρίου.
 
Παράλληλα, απαντώντας σε ερωτήσεις στο περιθώριο συνέντευξης Τύπου, ο κ. Σιζόπουλος είπε μεν ότι η ΕΔΕΚ δεν θα εμποδίσει κανένα κόμμα και κανένα αρχηγό κόμματος να υποβάλει υποψηφιότητα, διαμήνυσε δε πως το Κίνημα δεν θα συρθεί πίσω από επιλογές άλλων κομμάτων και άλλων υποψηφίων.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Θα δει τον Γιώργο ο Μαρίνος, αλλά…
 
Ο κ. Σιζόπολος απέρριψε παρατήρηση ότι η ΕΔΕΚ αποφεύγει να συναντηθεί με τον κ. Λιλλήκα, λέγοντας ότι τα θέματα αυτά δεν τα διαχειρίζεται ο ίδιος Πρόεδρος του Κινήματος, αλλά τα συλλογικά του όργανα.
 
«Και ήδη η Πολιτική Γραμματεία της ΕΔΕΚ έχει συζητήσει τη συγκεκριμένη περίπτωση για συνάντηση, έχει γίνει αποδεκτή η συγκεκριμένη συνάντηση και ήδη έχει ενημερωθεί διά μηνύματος ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών για ημερομηνία και την ώρα που εμείς προτείνουμε για να γίνει η συνάντηση αναμένουμε την απάντηση», υπέδειξε.
 
Ο κ. Σιζόπουλος σημείωσε ότι προτάθηκε, όπως η συνάντηση πραγματοποιηθεί αύριο νωρίς το απόγευμα.
 
Επισήμανε, ωστόσο, ότι η ΕΔΕΚ παραμένει σταθερή στη θέση της ότι «πριν να φθάσουμε στο σημείο να συζητούμε ονοματολογία και υποψήφιους, θα πρέπει προηγουμένως από κοινού όσα κόμματα ενδιαφερόμαστε για να υπάρξει μια ουσιαστική αλλαγή, τόσο όσον αφορά το Κυπριακό και τη διαχείρισή του όσο και στα μείζονα θέματα της εσωτερικής διακυβέρνησης, ότι θα πρέπει να συζητήσουμε, θα πρέπει να διαμορφώσουμε ένα πλαίσιο συνεργασίας και στη συνέχεια, αφού καθορίσουμε τα κριτήρια που πρέπει να πληροί κάποιος υποψήφιους για να έχει τις δυνατότητες εκλογής, μόνο και τότε μόνον θα πρέπει να περάσουμε σε θέμα ονομάτων και υιοθέτηση ονόματος».
 
«Είναι λογικό ότι δεν μπορούμε να στερήσουμε το δικαίωμα από οποιοδήποτε κόμμα ή από οποιονδήποτε πρόεδρο κόμματος να κάνει τις δικές του επιλογές, όμως την ίδια στιγμή πρέπει να τονίσω ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να συρθούμε σε επιλογές άλλων κομμάτων ή άλλου προέδρου», κατέληξε.
 
 Συνεργασία πάση θυσία
Στο μεταξύ, ο ενδιάμεσος-πατριωτικός, κατά την έκφρασή της, χώρος, θα πρέπει πάση θυσία να συνεργαστεί, ώστε να τον εκπροσωπήσει μόνο ένα υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του 2018, διαμήνυσε σήμερα η πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη, Ελένη Θεοχάρους.
 
«Σε διαφορετική περίπτωση», πρόσθεσε, «η πολιτική που ακολουθείται εδώ και μια δεκαετία τουλάχιστον όσον αφορά το Κυπριακό, η πολιτική του εξευμενισμού, της υποταγής, των γονυκλισιών θα συνεχιστεί με απόλυτα προβλεπτές συνέπειες».
 
Ο Ελένη Θεοχάρους εξέφρασε επίσης την εκτίμηση ότι η παρούσα Κυβέρνηση, δεν μπορεί να αλλάξει στρατηγική, ούτε οι νυν διαπραγματευτές ούτε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
 
«Όλα αυτά τα οποία έχουν αποδεχτεί τόσο καιρό, δεν τους επιτρέπουν να αλλάξουν στρατηγική και να δώσουν ένα διαφορετικό στίγμα στη θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας στις συνομιλίες. Για αυτό πιστεύουμε ότι θα πρέπει να γίνει οπωσδήποτε αλλαγή Προέδρου της Δημοκρατίας», ανέφερε.
 
Η πρόεδρος της Αλληλεγγύης τόνισε ότι ο νέος Πρόεδρος θα πρέπει να προέρχεται από τον πατριωτικό χώρο, τον λεγόμενο ενδιάμεσο χώρο, τον χώρο του κέντρου. Όπως ανέφερε, ο υποψήφιος θα πρέπει να είναι ένας που θα αποσπάσει τη συλλογική υποστήριξη όλων.
 
Ερωτηθείσα κατά πόσο ο λεγόμενος πατριωτικός χώρος μπορεί από μόνος του να κερδίσει τις εκλογές ή κατά πόσο χρειάζεται η συνδρομή κάποιου από τα μεγαλύτερα κόμματα, η κ. Θεοχάρους εξέφρασε την άποψη ότι ο πατριωτικός χώρος δεν περιορίζεται στα κόμματα του λεγόμενου ενδιάμεσου χώρου, αλλά επεκτείνεται σε όλη την κομματική διαστρωμάτωση από την πέραν του ΔΗΣΥ δεξιά στον ίδιο τον ΔΗΣΥ, στο ΑΚΕΛ και στην πέραν του ΑΚΕΛ αριστερά.
 
«Είναι ένας τεράστιος χώρος αυτός που περιγράφω ως πατριωτικό, είναι ο χώρος ο οποίος δεν αποδέχεται όλες αυτές τις συγκαταβάσεις και τις υποχωρήσεις και την αθλιότητα της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας και όλων όσων έχουν συμφωνηθεί μέχρι σήμερα και για αυτό το λόγο πιστεύω ότι αυτός ο χώρος μπορεί να κερδίσει τις εκλογές και να χαράξει μια διαφορετική πολιτική», συμπλήρωσε.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ανοίγουν τον… ΔΗΚΟ τους δρόμο ενόψει Προεδρικών 
 

Δειτε Επισης

Η ώρα της κρίσης για την Ρούλα Πισπιρίγκου-Αποφασίζει το Δικαστήριο για το θάνατο της Τζωρτζίνας
Τους ανέκοψαν για έλεγχο και τους τσάκωσαν με πέντε κιλά κάνναβη-Χειροπέδες σε δύο (pics)
Ακούει εισηγήσεις και καθορίζει τα επόμενα βήματα για την κοινωνική ένταξη μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Το μπαλάκι στο Εφετείο για αναστολή ποινής στον 82χρονο παππού-Τα νέα δεδομένα και τα σενάρια
Ορόσημο η 10η Μαΐου για ένα ασήκωτο Γολγοθά 19 χρόνων... Ο επίλογος της αρχής του τέλους
Διφορούμενες οι αντιδράσεις για τα μέτρα-Φόβοι για νέα φυγή στα κατεχόμενα για καύσιμα
Πυροβολισμοί στα ΚΤΕΛ Κηφισού-Ένας τραυματίας
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Τραγωδία στη Νότια Αφρική-Λεωφορείο με 46 άτομα έπεσε από γέφυρα, επέζησε μόνο ένα παιδί
Πράσινο φως για μαλλί άφρο και ράστα στους χώρους εργασίας ανάβει η Γαλλία