Σπάει την… Συμμαχία του ενδιάμεσου το κόμμα του Γ. Λιλλήκα

Άλλη μια απόφαση της Συμμαχίας Πολιτών έρχεται να επιβεβαιώσει την προσπάθεια απογαλάκτισής της από τα υπόλοιπα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου με φόντο όπως όλα δείχνουν, τις διεργασίες που ήδη ξεκίνησαν για τις προεδρικές εκλογές του 2018.
 
Συγκεκριμένα, σε συνέχεια της Ημερίδας Στελεχών για το Κυπριακό που πραγματοποιήθηκε στις 20 του περασμένου Δεκέμβρη στη Λευκωσία, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, Αλληλεγγύη και Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών, διοργανώνουν νέα Ημερίδα Στελεχών για το Κυπριακό, την μεθεπόμενη Παρασκευή 10 Μαρτίου στην Πάφο.
 


Ωστόσο αυτή την φορά, από την Ημερίδα, στην οποία θα μιλήσουν οι αρχηγοί των τεσσάρων κομμάτων, θ’ απουσιάζει η Συμμαχία Πολιτών. Και αυτό, παρόλο που όπως πληροφορείται ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ ONLINE προσκλήθηκε σε όλες τις συσκέψεις που αφορούσαν τη διοργάνωσή της, σε κάποιες εκ των οποίων παρευρέθηκε, ενώ και για όσες δεν παρευρέθηκε, ενημερώθηκε τηλεφωνικώς για τα διαμειφθέντα.
 
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η άρνηση της Συμμαχίας Πολιτών να συμμετέχει στην Ημερίδα, στηρίχθηκε στο σκεπτικό ότι δεν πρέπει να γίνονται εκδηλώσεις πριν από τη Γενεύη 2. Μια «δικαιολογία», ωστόσο, που όπως υποδεικνύουν στελέχη των τεσσάρων κόμματων(ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ. Αλληλεγγύη και Οικολόγοι), δεν ευσταθεί πολιτικά και καταρρίπτεται από τις ίδιες τις εξελίξεις. Σημειώνουν, εξάλλου, πως και η πρώτη Ημερίδα πραγματοποιήθηκε πριν από την πρώτη Γενεύη.
 
Παράλληλα, τονίζουν πως η Συμμαχία από μόνη της έχει ήδη πραγματοποιήσει έξι  εκδηλώσεις για το Κυπριακό, ενώ προγραμματίζει ακόμα μία, μεθαύριο Παρασκευή 3 Μαρτίου.
 
«Εξαντλήσαμε όλα τα χρονικά περιθώρια και δώσαμε στη Συμμαχία όλες τις παρατάσεις που είχε ζητήσει, προκειμένου να λάβει απόφαση. Η τελευταία παράταση που ζήτησε ήταν μέχρι την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου, αλλά δυστυχώς δεν υπήρξε καν απάντηση εντός της εν λόγω Τρίτης», ανέφερε στον ΡΕΠΟΡΤΕΡ ONLINE στέλεχος ενός εκ των τεσσάρων κομμάτων που διοργανώνουν την Ημερίδα.
 
«Η Ημερίδα», συνέχισε, «είναι στις 10 Μαρτίου και ανακοινώθηκε σήμερα 1η Μαρτίου. Είναι εύκολα αντιληπτό ότι εξαντλήθηκαν όλα τα περιθώρια».
 

Αξίζει να σημειωθεί πως, όπως υπογραμμίζεται από στελέχη των τεσσάρων κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου, η επιλογή της Πάφου αρχικώς έγινε και για να βολεύει το πρόγραμμα του προέδρου της Συμμαχίας, ο οποίος προγραμμάτιζε περιοδεία στην Πάφο το συγκεκριμένο τριήμερο.
 
«Η Συμμαχία Πολιτών ήταν και είναι ευπρόσδεκτη να λάβει μέρος», επισημαίνουν.
 
Η Ημερίδα, όπως έχει προαναφερθεί, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 10 Μαρτίου, στις 5:00 μ.μ., στο ξενοδοχείο ALIATHON, στην Πάφο. Σε αυτήν θα μιλήσουν οι αρχηγοί των τεσσάρων κομμάτων και θα είναι ανοικτή στο κοινό και στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

 

 

Δειτε Επισης

Εικόνες καταστροφής στη Βραζιλία-Μάχη ενάντια στον χρόνο δίνουν οι διασώστες (vids&pics)
Στο νοσοκομείο 16χρονος μετά από τροχαίο στην Πάφο-Επέβαινε σε όχημα με οδηγό 15χρονο
BINTEO: Εντυπωσιακές εικόνες από τον ρουκετοπόλεμο στον Βροντάδο της Χίου
ΒΙΝΤΕΟ: Έντονα καιρικά φαινόμενα και διακοπές ρεύματος σε Λευκωσία και Λεμεσό
Στον πλήρη τερματισμό του πολέμου σκαλώνουν οι διαπραγματεύσεις στο Κάιρο για νέα εκεχειρία
Έντονη βροχόπτωση και χαλάζι στον αυτοκινητόδρομο
Επίθεση 70 ατόμων εναντίον οικίας 73χρονου στη Λάρνακα-Έβαλαν φωτιά στην αυλή, έσπασαν τζάμια
Μολότοφ, πέτρες και φωτιές από περίπου 100 κουκουλοφόρους στη Λεμεσό-Επιτέθηκαν σε αστυνομικούς (pic)
Το φοιτητικό κίνημα εναντίον του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς εξαπλώνεται παγκόσμια
Εντατικοποιημένες συνομιλίες για μια πιθανή εκεχειρία στη Γάζα-Στο Κάιρο και η CIA