Ανοίγουν τον… ΔΗΚΟ τους δρόμο ενόψει Προεδρικών

Το νερό στ’ αυλάκι όσον αφορά τις αποφάσεις του κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του ερχόμενου Φεβρουαρίου βάζει σήμερα το ΔΗΚΟ, το Εκτελεστικό Γραφείο του οποίου συνέρχεται στις πέντε το απόγευμα προς συζήτηση των δεδομένων που διαμορφώνονται στον ενδιάμεσο χώρο και για χάραξη του δικού του οδικού χάρτη ενόψει Προεδρικών.
 
Από τη σημερινή συνεδρία του Εκτελεστικού Γραφείου του ΔΗΚΟ δεν πρόκειται βεβαίως να προκύψει η εξαγγελία της υποψηφιότητας Νικόλα Παπαδόπουλου, ωστόσο σε τουλάχιστον εσωκομματικό επίπεδο, θα γνωστοποιηθεί και επισήμως το υφιστάμενο (σ.σ. όχι πως υπάρχει κανείς που δεν το γνωρίζει) ενδιαφέρον του προέδρου του κόμματος, ενώ αναμένεται να υπάρξει και ενημέρωση των μελών του Ε.Γ. για την προχθεσινή συνάντηση με τον πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών, Γιώργο Λιλλήκα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σε καλό κλίμα, αλλά ο καθένας το… ΔΗΚΟ του για πιθανή… Συμμαχία
 
Παράλληλα, θα χαραχθεί ο οδικός χάρτης βάσει του οποίου το ΔΗΚΟ θα κινηθεί στην πορεία λήψης αποφάσεων για τις προεδρικές, με την ανακοίνωση των αποφάσεων αυτών να τοποθετούνται χρονικά περί τα μέσα Μαΐου. Μέχρι τότε, θα έχουν ξεμπερδέψει με τα Εκλογικά του Συνέδρια η ΕΔΕΚ και το Κίνημα Αλληλεγγύη, ενώ θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί και ο κύκλος διαλόγου που το ΔΗΚΟ θα ζητήσει από τις πολιτικές δυνάμεις του ενδιάμεσου χώρου.
 
Το Εκτελεστικό Γραφείο του ΔΗΚΟ, με την ολοκλήρωση της απογευματινής του συνεδρίας, αναμένεται να εκδώσει ανακοίνωση μιας σέλιδας αναφορικά με τις αποφάσεις που θα λάβει. 
 
«Εμείς θα σεβαστούμε τις εσωτερικές διαδικασίες αυτών των κομμάτων, θα επιδιώξουμε να έχουμε επαφές και διαβουλεύσεις με όλα τα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου, λαμβάνοντας υπόψη αυτούς τους χρονικούς περιορισμούς. Αλλά σίγουρα, δεν θα πρέπει να καθυστερήσει πολύ αυτή η διαδικασία», είχε δηλώσει το βράδυ της περασμένης Τρίτης στην τηλεόραση του ΡΙΚ ο Νικόλας Παπαδόπουλος.
 
Ενώ ερωτηθείς κατά πόσο ο ίδιος είναι εν δυνάμει υποψήφιος, ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ απάντησε: «Το τι θα αποφασίσω και τι θα πράξω εγώ, θα το πω την κατάλληλη στιγμή γιατί οφείλω να σεβαστώ τα συλλογικά όργανα του ΔΗΚΟ. Εμείς θα πάρουμε τις αποφάσεις συλλογικά, δεν θα αποφασίσω εγώ και μετά να ανακοινώσω τη δική μου απόφαση. Όταν θα έρθει εκείνη η στιγμή, δεν θα διστάσω να ανακοινώσω τις δικές μου αποφάσεις. Εξάλλου, έχω στο παρελθόν αποδείξει ότι όταν αποφασίσω να δώσω μια μάχη, τη δίνω και με όλες μου τις δυνάμεις. Και όχι μόνο εγώ, αλλά και ολόκληρο το ΔΗΚΟ».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σε παρτίδα σκάκι για γερά νεύρα Νικόλας-Λιλλήκας  με φόντο τις Προεδρικές
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Θα δει τον Γιώργο ο Μαρίνος, αλλά… 
 
 

Δειτε Επισης

Αποκαλυπτικό βίντεο ντοκουμέντο από την ενέδρα στην Ανθούπολη-Δίπλα δίπλα δράστες και θύμα
ΒΙΝΤΕΟ: Σε εξέλιξη η μεγάλη πυρκαγιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού
Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος για την επίθεση στον Βασίλη Γραμμένο της Ελληνικής Λύσης
Αρχίζει διαδικασία επί παραβάσει κατά της Κύπρου η Κομισιόν-Δεν εφάρμοσε κανόνες της ΕΕ για καταπολέμηση της απάτης
Σύσκεψη για την «επιτροπή ακίνητης περιουσίας» υπό τον Τατάρ στα κατεχόμενα
Απέσυρε την υποψηφιότητα της με ριπή κατά της ηγεσίας του ΔΗΚΟ η Μαρία Τοφινή-Τσαντίλα
Στηρίζουν Νίκο Νικολαΐδη οι «Ενεργοί Πολίτες – Κίνημα Ενωμένοι Κύπριοι Κυνηγοί» στη Λεμεσό
Ανησυχία της Κυβέρνησης για τη νέα εγκληματική ενέργεια-«Αξιολογούμε διαρκώς τα μέτρα»
Ηχηρά ονόματα στους προτείνοντες και υποστηρίζοντες των υποψηφίων-Στηρίζει Γεάδη και Πελεκάνο η Παρισινού
Στην εξίσωση δύο εμπρησμοί στη Λευκωσία και μια βόμβα στον Πρωταρά-Είχε κληθεί για κατάθεση το «Δημητρούι»