Καλούνται να τα βρουν Νικόλας-Λιλλήκας, έτοιμη να κάνει πίσω η Θεοχάρους

Με γοργούς ρυθμούς τρέχουν οι διεργασίες στον ενδιάμεσο χώρο ενόψει προεδρικών εκλογών και με στόχο την κάθοδο των κομμάτων που τον αποτελούν στην εκλογική αναμέτρηση του προσεχούς Φεβρουαρίου με κοινό υποψήφιο. 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σ. Αγγελίδης: Το 2013 διαγράφηκα από κόμμα. Μπορεί η ιστορία να επαναληφθεί...
 
Στο πλαίσιο αυτό, οι δύο εν δυνάμει υποψήφιοι του ενδιάμεσου χώρου, ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος και ο πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας, συναντώνται το απόγευμα(σ.σ. η συνάντηση αναμένεται να γίνει σε ιδιωτικό χώρο και μακρία από τα φώτα της δημοσιότητας) με αποκλειστικό θέμα συζήτησης τις προεδρικές εκλογές.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σφαγή στον ενδιάμεσο με Νικόλα-Λιλλήκα-Θεοχάρους να θέλουν το χρίσμα

Η συνάντηση ζητήθηκε από τον κ. Λιλλήκα, προκειμένου να συζητήσει με τον κ. Παπαδόπουλο τα δεδομένα γύρω από το ενδιαφέρον του να είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές, αλλά και για να ακούσει από τον κ. Παπαδόπουλο τις δικές του απόψεις και σκέψεις σε σχέση με την προδιαγραφόμενη δική του υποψηφιότητα.
 
Όπως πληροφορείται ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ ONLINE, κατά την απογευματινή συνάντηση ο Γιώργος Λιλλήκας θα ξεκαθαρίσει αρχικά στον Νικόλα Παπαδόπουλο πως την ερχόμενη Κυριακή δεν θα εξαγγείλει την υποψηφιότητά του, αλλά αυτό που αναμένεται να συμβεί είναι να λάβει το πράσινο φως από την Ανώτατη Πολιτική Σύγκλητο της Συμμαχίας να θέσει την υποψηφιότητά του στο τραπέζι των συζητήσεων με τον ενδιάμεσο χώρο και να την προωθήσει ως την πλέον κατάλληλη προς υποστήριξη και από τα υπόλοιπα κόμματα.
 
Ταυτοχρόνως, ο πρόεδρος της Συμμαχίας αναμένεται να παρουσιάσει στον πρόεδρο του ΔΗΚΟ μετρήσεις οι οποίες πραγματοποιήθηκαν και οι οποίες, όπως και δημοσίως το τελευταίο διάστημα υποστήριξε, καταδεικνύουν πως κερδίζει τον Νίκο Αναστασιάδη στον δεύτερο γύρο.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Νικόλας-Λιλλήκας για την πρωτοκαθεδρία στον ενδιάμεσο και την Προεδρία 
 
Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ΡΕΠΟΡΤΕΡ ONLINE, κατά το περασμένο Σαββατοκύριακο ο κ. Λιλλήκας είχε συναντήσεις επίσης, τόσο με την πρόεδρο του Κινήματος Αλληλεγγύη Ελένη Θεοχάρους όσο και με τον πρόεδρο του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών, Γιώργο Περδίκη.
 
Κατά τις συναντήσεις αυτές, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το μήνυμα που έλαβε ο Γιώργος Λιλλήκας από τους ηγέτες των δύο συγκεκριμένων κόμματων, ήταν πως υποψήφιος του ενδιάμεσου χώρου θα πρέπει να είναι είτε ο ίδιος είτε ο Νικόλας Παπαδόπουλος, διαμηνύοντας συναφώς και οι δύο στον πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών πως θα πρέπει να τα βρουν μεταξύ τους.
 
Βάσει των ίδιων πληροφοριών, διαφάνηκε αυτό που και η ίδια η Ελένη Θεοχάρους αφήνει ξεκάθαρα να νοηθεί στις δηλώσεις τις τελευταίες ημέρες, πως είναι έτοιμη να αποσύρει το ενδιαφέρον της σε περίπτωση που Νικόλας Παπαδόπουλος και Γιώργος Λιλλήκας κάνουν το μεγάλο βήμα και συμπορευθούν, με έναν και τον δύο να κάνει πίσω και να μην είναι υποψήφιος.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Παίρνουν το δρόμο τους τα πράγματα στον ενδιάμεσο ενόψει Προεδρικών

Επισημαίνεται πως πέραν των συναντήσεων του με Θεοχάρους, Περδική, και σήμερα με Νικόλα Παπαδόπουλο,  ο Γιώργος Λιλλήκας θα έχει συνάντηση-μόλις εξευρεθεί κατάλληλη ημερομηνία και ώρα- συνάντηση και με τον πρόεδρο της ΕΔΕΚ, Μαρίνο Σιζόπουλο.       
 
Πάντως, θα πρέπει να τονιστεί, πως παρά τις όποιες προσπάθειες καταβάλλονται και θα καταβληθούν το προσεχές διάστημα, εκτιμάται πως πολύ δύσκολα τελικά ένας εκ των Νικόλα Παπαδόπουλου και Γιώργου Λιλλήκα θα αποσύρει το ενδιαφέρον του, και συνεπώς πολύ δύσκολα θα καταστεί εφικτός ο στόχος της καθόδου του ενδιάμεσου χώρου στις προεδρικές εκλογές με έναν και μόνο υποψήφιο.     
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Σπεύδουν να γκρεμίσουν όλο το οικοδόμημα για τις προσωπικές τους φιλοδοξίες»
 
Στο μεταξύ, σε σημερινή ανακοίνωσή του το Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών αναφέρει πως έχει εκφράσει από τα τέλη του καλοκαιριού την άποψή του ότι τα κόμματα ή και κινήματα εκτός των κομμάτων ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ, οφείλουν να συνεργαστούν και να στηρίξουν κοινό υποψήφιο για τις προεδρικές εκλογές.
 
«Η οποιαδήποτε απόφαση για επιλογή κατάλληλου υποψηφίου και κατάρτιση ενός προγράμματος διακυβέρνησης που θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες και τα αιτήματα του λαού σε μια σειρά κύριων θεμάτων όπως την οικονομία, ανάπτυξη, περιβάλλον, υγεία, παιδεία, πολιτισμός κ.ο.κ, απαιτεί χρόνο και προετοιμασία», σημειώνουν οι Οικολόγοι-Συνεργασία Πολιτών, και τονίζουν:
 
«Γι’ αυτό ο πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών Γιώργος Περδίκης, είχε στείλει επιστολή προς τους προέδρους των άλλων τεσσάρων κομμάτων στις 29 Αυγούστου 2016, ζητώντας τους να δηλώσουν όπως και ο ίδιος ότι δεν ενδιαφέρονται προσωπικά για την υποψηφιότητα για τις προεδρικές εκλογές.
 
Μια τέτοια κίνηση από τους πέντε θα ήταν ένα ισχυρό μήνυμα ενότητας, αλτρουϊσμού και πατριωτισμού που θα εκτιμούσε δεόντως η κοινωνία, ενώ  θα διευκόλυνε την αναζήτησή κοινού υποψηφίου. Η εξαγγελία υποψηφιοτήτων με-επίσημο ή ανεπίσημο τρόπο-δεν βοηθά σε καμία περίπτωση την ενότητα.
 
Εάν γινόταν δεκτή η εισήγησή μας, θα είχαμε μια βάση ανοικτής συζήτησης για την εξεύρεση ενός προσώπου κοινά αποδεκτού, που θα ένωνε την κοινωνία και θα έδινε στους πολίτες μια σοβαρή και εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης.
 
Οι προσωπικές φιλοδοξίες του καθενός θα πρέπει να μείνουν στην άκρη για το καλό της Κύπρου. Ως Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών εμμένουμε στην πρόταση μας, ώστε να αυξηθούν όσο το δυνατό περισσότερο οι πιθανότητες μιας ιδανικής και κοινά αποδεκτής πρόταση διακυβέρνησης».
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Ο Ογουζχάν Χασίπογλου καλεί την Ολγκίν να είναι «αντικειμενική»
Στηρίζει Λοϊζίδη ο Πιττοκοπίτης-Κοινωνικής φύσεως η κοινή παρουσία του με Φαίδωνος
Κοινή προσέγγιση Κύπρου-Μάλτας για το μεταναστευτικό
Στην αντεπίθεση το ΕΛΑΜ για τη μεταφορά του Αγίου Φωτός-Καταγγέλλει «αρρωστημένες εμμονές»
«Ποιος θα διώξει τους εγκληματίες, αυτός που ήταν απέναντι από την κ. Αντριάνα;»
Να αποδοθούν ευθύνες για την ελλιπή διερεύνηση για Θανάση από Αστυνομία και Ν. Υπηρεσία ζητά το Volt
Επικρίνει τον Τατάρ για το Κυπριακό ο Ακιντζί-«40 χρόνια παλιάς πολιτικής έχουν επανέλθει ως καινούργια»
Παρουσίασε το όραμα του για την Αντιδημαρχία Λευκωσίας ο Χρ. Ιωσήφ
Χρηματική εισφορά για στήριξη της Ανόρθωσης προσέφερε ο Βασίλης Μαύρου
Στην Κύπρο για νέα επίσκεψη εργασίας ο εισηγητής για Αμμόχωστο στην ΚΣΣΕ