«Σπεύδουν να γκρεμίσουν όλο το οικοδόμημα για τις προσωπικές τους φιλοδοξίες»

Το γάντι στους Νικόλα Παπαδόπουλο και Γιώργο Λιλλήκα, με φόντο τις επικείμενες εξαγγελίες των υποψηφιοτήτων τους για τις προεδρικές εκλογές, ρίχνει η πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη Ελένη Θεοχάρους, η οποία και η ίδια στο παρελθόν δεν απέκρυψε ενδεχόμενο ενδιαφέρον της για διεκδίκηση της Προεδρίας της Δημοκρατίας. 
 
Παρεμβαίνοντας σήμερα στην προεκλογική συζήτηση που αναπτύσσεται και αφορά το πώς θα πορευθεί ο ενδιάμεσος χώρος προς τις προεδρικές εκλογές, η κ. Θεοχάρους διαμήνυσε με νόημα πως δεν θ’ αποδεχθεί ποτέ να θεωρηθεί υπεύθυνη για την απώλεια της Προεδρίας από τον πατριωτικό χώρο, κατά την έκφρασή της, τονίζοντας πως αυτό πρέπει να το σκεφτούν όλοι και να μην σπεύδουν εκβιαστικά να γκρεμίσουν όλο το οικοδόμημα για τις προσωπικές τους φιλοδοξίες.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Παίρνουν το δρόμο τους τα πράγματα στον ενδιάμεσο ενόψει Προεδρικών
 
«Εάν οι δυνάμεις που υποστηρίζουν μια διαφορετική προσέγγιση για επίλυση του Κυπριακού μέσα στις συνομιλίες, μια απαγκίστρωση από τις δεσμεύσεις της απέναντι στους Τούρκους που έχουν φθάσει σε σημείο να λένε ‘’όσοι αισθάνεστε Έλληνες σηκωθείτε και φύγετε, η Κύπρος είναι Τουρκική’’, εάν αυτός ο χώρος δεν κατεβεί με μόνο ένα υποψήφιο, τότε δεν υπάρχει σωτηρία στον τόπο», διαμήνυσε η Ελένη Θεοχάρους.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Νικόλας-Λιλλήκας για την πρωτοκαθεδρία στον ενδιάμεσο και την Προεδρία 
 
Χαρακτηρίζοντας ως πολύ μεγάλο λάθος μια διαφορετική, διαφαινόμενη εξέλιξη(σ.σ. βλέπε υποψηφιότητες από τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ και από τον πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών), η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης, υπογράμμισε πως θα πρέπει να συντονιστεί ο πατριωτικός χώρος, κατά την έκφρασή της, και να κατεβεί με μόνο ένα υποψήφιο, με τα κριτήρια να τεθούν μετά από κοινή σύσκεψη όλων των παραγόντων.
 
«Πρέπει να συμμετέχουν και άτομα πέραν των ηγετών για να καθοριστεί το ποιος θα είναι υποψήφιος. Δεν θα αποδεχτώ ποτέ να θεωρηθώ υπεύθυνη για την απώλεια της Προεδρίας από τον πατριωτικό χώρο, αυτό πρέπει να το σκεφτούν όλοι και να μην σπεύδουν εκβιαστικά να γκρεμίσουν όλο το οικοδόμημα για τις προσωπικές τους φιλοδοξίες. Το ζήσαμε στο παρελθόν και δεν πρέπει να ξαναγίνει», επισήμανε η κ. Θεοχάρους.
 
 

Δειτε Επισης

Είκοσι χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ-Εκδήλωση στο Προεδρικό παρουσία της Φον ντερ Λάιεν
Η θεσμική αντιπαράθεση, οι αναπόφευκτες πολιτικές αποφάσεις και οι μεταρρυθμίσεις στα σκαριά
Αυξημένοι παραμένουν οι κίνδυνοι στον χρηματοπιστωτικό τομέα λένε επόπτες ΕΕ
Τατάρ: Η ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ ήταν ως «τρίτο πραξικόπημα» και εμπόδιο στη λύση
Άνευ ανθυποψηφίου ανακηρύχθηκαν 29 Πρόεδροι και 117 μέλη κοινοτήτων στη Λεμεσό
Στο Άτυπο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ η Ραουνά-Στο επίκεντρο το κράτος δικαίου
Εκτίμηση για ρόλο Κύπρου στη μεταφορά ανθρ. βοήθειας στη Γάζα από Αμερικανική Εβραϊκή Επιτροπή
Ανέλυσαν σενάρια για ταχεία ανάπτυξη των κοιτασμάτων στην ΑΟΖ Χριστοδουλίδης και CEO της Eni
Ανακήρυξη 29 κοινοταρχών χωρίς ανθυποψήφιο στην εκλογική περιφέρεια Πάφου
Ανακηρύχθηκαν χωρίς ανθυποψήφιο οκτώ Κοινοτάρχες της Εκλογικής Περιφέρειας Λάρνακας