Παίρνουν το δρόμο τους τα πράγματα στον ενδιάμεσο ενόψει Προεδρικών

Οριστικά το δρόμο τους φαίνεται να παίρνουν τα πράγματα στον ενδιάμεσο χώρο ενόψει προεδρικών εκλογών, με τις υποψηφιότητες των Νικόλα Παπαδόπουλου και Γιώργου Λιλλήκα να μοιάζουν χωρίς επιστροφή και την όποια προσδοκία πλήρους συμπόρευσης των κομμάτων του Κέντρου ν’ αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά όνειρο θερινής νυχτός.   

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Νικόλας-Λιλλήκας για την πρωτοκαθεδρία στον ενδιάμεσο και την Προεδρία 

Σε ό,τι αφορά τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ-άτυπα μεν, ξεκάθαρα δε- έχει εδώ και καιρό αρχίσει τον προεκλογικό του αγώνα, στο πλαίσιο του οποίου εντάσσονται και οι συνεχείς επαφές που πραγματοποιεί τόσο εντός όσο και εκτός Κύπρου, και διά των οποίων, εκτός των άλλων, επιχειρεί να κτίσει το ηγετικό προφίλ που εξυπακούει το κοστούμι ενός υποψήφιου Προέδρου της Δημοκρατίας που ρίχνεται στην κούρσα των Προεδρικών, όχι για απλώς την τιμή των όπλων αλλά για την διεκδίκηση με αξιώσεις του ύπατου πολιτειακού αξιώματος.

 
Ταυτοχρόνως, σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι διεργασίες στησίματος του εκλογικού του επιτελείου σε ανθρώπινο δυναμικό, προκειμένου με την επίσημη εξαγγελία της υποψηφιότητάς του(σ.σ. που χρονικά τοποθετείται μετά το Πάσχα), να είναι στο ΔΗΚΟ πανέτοιμοι από κάθε άποψη να ξεκινήσουν ακόμη πιο εντατικά την… επιχείρηση κατάληψης της εξουσίας.
 
Στην προσπάθειά τους αυτή, Νικόλας Παπαδόπουλος και ΔΗΚΟ θα έχουν ως συνοδοιπόρους εκτός συγκλονιστικού απροόπτου τα άλλα τρία κόμματα του αποκαλούμενου ενδιάμεσου χώρου, ΕΔΕΚ, Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών και Αλληλεγγύης, παρόλο που όσον αφορά την Αλληλεγγύη παραμένει ανοικτό ως ενδεχόμενο η υποβολή υποψηφιότητας από την πρόεδρο του Κινήματος, Ελένη Θεοχάρους.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σπάει την… Συμμαχία του ενδιάμεσου το κόμμα του Γ. Λιλλήκα
 
Από την άλλη, ο πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας ράβει με τη σειρά του το κοστούμι του υποψήφιου Προέδρου της Δημοκρατίας, έχοντας προ πολλού και με ποικίλους τρόπους διαφοροποιηθεί σαφώς από τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις του ενδιάμεσου χώρου.
 
Προτεραιότητα επί του παρόντος, είναι αρχικά να διασφαλίσει τη μέγιστη δυνατή συνοχή του κόμματός του γύρω από την προδιαγραφόμενη υποψηφιότητά του, περιορίζοντας ή και εξανεμίζοντας τις όποιες διαρροές διαφαίνεται ως πιθανόν να υπάρξουν προς τον Νικόλα Παπαδόπουλο.    
 
Δεν είναι κρυφό άλλωστε, πως εντός Συμμαχίας υπήρξε και υπάρχει από συγκεκριμένα στελέχη έντονος προβληματισμός για το γεγονός πως για να έχει το εγχείρημα του Γιώργου Λιλλήκα ουσιαστικές πιθανότητες επιτυχίας, θα χρειαστεί ενδεχομένως η συμβολή του ΑΚΕΛ.
 
Πρόκειται ωστόσο για κραδασμούς που εκτιμάται πως σταδιακά θα απορροφηθούν και άπαντες θα συμπορευθούν γύρω από μια πολύ πιθανή υποψηφιότητα του πρόεδρου του κόμματός τους, είτε με είτε χωρίς το ΑΚΕΛ.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΚΕΛ: «Απετάξω τον Αναστασιάδη; Απεταξάμην…» και φουλ για Προεδρικές

Τόσο στο στρατόπεδο του Νικόλα Παπαδόπουλου όσο και σε αυτό του Γιώργου Λιλλήκα, εκφράζεται η πεποίθηση πως εάν ο υποψήφιος τους καταφέρει να περάσει στον δεύτερο γύρο, έχοντας απέναντί του κατά πάσα πιθανότητα τον υποψήφιο του ΔΗΣΥ(σ.σ. βλέπε προφανώς Νίκο Αναστασιάδη), θα έχει αποκτήσει αυτομάτως και τον πρώτο λόγο στην μάχη της δεύτερης Κυριακής.
 

 

Δειτε Επισης

Η θεσμική αντιπαράθεση, οι αναπόφευκτες πολιτικές αποφάσεις και οι μεταρρυθμίσεις στα σκαριά
Αυξημένοι παραμένουν οι κίνδυνοι στον χρηματοπιστωτικό τομέα λένε επόπτες ΕΕ
Τατάρ: Η ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ ήταν ως «τρίτο πραξικόπημα» και εμπόδιο στη λύση
Άνευ ανθυποψηφίου ανακηρύχθηκαν 29 Πρόεδροι και 117 μέλη κοινοτήτων στη Λεμεσό
Στο Άτυπο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ η Ραουνά-Στο επίκεντρο το κράτος δικαίου
Εκτίμηση για ρόλο Κύπρου στη μεταφορά ανθρ. βοήθειας στη Γάζα από Αμερικανική Εβραϊκή Επιτροπή
Ανέλυσαν σενάρια για ταχεία ανάπτυξη των κοιτασμάτων στην ΑΟΖ Χριστοδουλίδης και CEO της Eni
Ανακήρυξη 29 κοινοταρχών χωρίς ανθυποψήφιο στην εκλογική περιφέρεια Πάφου
Ανακηρύχθηκαν χωρίς ανθυποψήφιο οκτώ Κοινοτάρχες της Εκλογικής Περιφέρειας Λάρνακας
Η μάχη της πρωτιάς και οι διαφορετικές αφετηρίες του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ