Σφαγή στον ενδιάμεσο με Νικόλα-Λιλλήκα-Θεοχάρους να θέλουν το χρίσμα

Φωτιά πήρε ο ενδιάμεσος χώρος ενόψει προεδρικών εκλογών, με τις ηγεσίες των κομμάτων που τον αποτελούν να κινούνται πλέον και ανοιχτά στον αστερισμό της εκλογικής αναμέτρησης του επόμενου Φεβρουαρίου.  
 
Την ώρα που όλες οι συνιστώσες του χώρου εστιάζουν στην ανάγκη καθολικής συμπόρευσής τους, προκειμένου να επιτύχουν την από μέρους τους προβαλλόμενη ως αναγκαία αλλαγή στη διακυβέρνηση του τόπου, οι τρεις προερχόμενοι από τις πολιτικές δυνάμεις του Κέντρου εν δυνάμει υποψήφιοι, έχουν ήδη ξεκινήσει το επικοινωνιακό παιχνίδι προκειμένου να πλασάρουν εαυτούς ως τους πλέον καταλληλότερους για να ηγηθούν της όλης προσπάθειας.
 
Την Κυριακή ο Λιλλήκας
Τον χορό των υποψηφιοτήτων στον ενδιάμεσο χώρο αναμένεται ν’ ανοίξει και επίσημα την ερχόμενη Κυριακή ο πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας, η Ανώτατη Σύγκλητος της οποίας θα επικυρώσει εκτός συγκλονιστικού απροόπτου την υποψηφιότητά του.
 
Σε σημερινές του δηλώσεις ο πρόεδρος της Συμμαχίας υπέδειξε πως η Πολιτική Σύγκλητος του κόμματός του έλαβε μια απόφαση, η οποία θα είναι και η εισήγησή της προς την Ανώτατη Σύγκλητο που συνεδριάζει την ερχόμενη Κυριακή. «Την τελική απόφαση θα την πάρει η Ανώτατη Σύγκλητος μετά από ελεύθερο διάλογο και με βάση το έγγραφο της Πολιτικής  Συγκλήτου, χωρίς βεβαίως να απαγορεύεται σε οποιοδήποτε στέλεχος να καταθέσει την όποια άλλα πρόταση που ο ίδιος επιθυμεί κατά τη διάρκεια της συνεδρίας», ανέφερε ο κ. Λιλλήκας.
 
«Η εισήγηση  της Πολιτικής Συγκλήτου προς την Ανώτατη», επισήμανε, «λέει ότι προκρίνει την υποψηφιότητα του προέδρου του Κινήματος και παρουσιάζει το αιτιολογικό. Οπόταν μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης στην Ανώτατη και τη ψηφοφορία που θα ακολουθήσει, η όποια απόφαση ληφθεί θα δοθεί στη δημοσιότητα»
 
Ερωτηθείς κατά πόσο από μέρους του υπάρχει πρόθεση για διεκδίκηση της Προεδρίας της Δημοκρατίας, ο Γιώργος Λιλλήκας απάντησε καταφατικά. «Ασφαλώς. Δεν νομίζω ότι ένα Κίνημα ή οποιοδήποτε κόμμα θα επέβαλε στον πρόεδρο του μια τέτοια απόφαση που αφορά στον ίδιο. Επίσης αν δεν πίστευα ότι μια δική μας υποψηφιότητα θα ήταν νικηφόρα και ότι έχει τις προοπτικές και τις προϋποθέσεις λόγω της πολυσυλλεκτικότητας της να κερδίσει τον Νίκο Αναστασιάδη, δεν θα κατατίθεντο τέτοια υποψηφιότητα», υπογράμμισε.  
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Παίρνουν το δρόμο τους τα πράγματα στον ενδιάμεσο ενόψει Προεδρικών
 
Ο Νικόλας και η ιστορική ανάγκη…
Την ίδια ώρα, μιλώντας επίσης στο κρατικό ραδιόφωνο, ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος(σ.σ. η υποψηφιότητα του οποίου φαντάζει εξίσου δεδομένη) απηύθυνε έκκληση στα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου να επιλέξουν μια υποψηφιότητα που να μπορεί να συγκεντρώσει όλες αυτές της δυνάμεις, αλλά και για λόγους εκλεξιμότητας.
 
Ο κ. Παπαδόπουλος χαρακτήρισε ως ιστορική ανάγκη τη συνεργασία του ενδιάμεσου χώρου στις Προεδρικές του 2018, επισημαίνοντας πως πρέπει να προτείνει εναλλακτική επιλογή στις υποψηφιότητες τις οποίες θα στηρίξουν τα κόμματα ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ.
 
Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ ανέφερε συναφώς πως η Κεντρική Επιτροπή του κόμματός του θ’ αναπτύξει πρωτοβουλίες με στόχο τη συνεργασία του ενδιάμεσου χώρου. «Η παρούσα διακυβέρνηση πρέπει να αλλάξει», υποστήριξε, υπογραμμίζοντας ότι το ΔΗΚΟ θα εργαστεί για την αλλαγή.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Νικόλας-Λιλλήκας για την πρωτοκαθεδρία στον ενδιάμεσο και την Προεδρία 

Και η Ελένη στο… κόλπο
Γιώργος Λιλλήκας και Νικόλας Παπαδόπουλος δεν είναι όμως οι μόνοι στον ενδιάμεσο χώρο που ετοιμάζονται να ριχθούν στην κούρσα των προεδρικών εκλογών, ευελπιστώντας σε στήριξη και από τα υπόλοιπα κόμματα του Κέντρου.
 
Η πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη Ελένη Θεοχάρους ξεκαθάρισε και σήμερα πως το ενδιαφέρον της εξακολουθεί να υφίσταται, τονίζοντας με τη σειρά της την ανάγκη ο πατριωτικός χώρος, κατά την έκφρασή της, να διεκδικήσει τις προεδρικές εκλογές με έναν κοινό υποψήφιο. Και αυτό, όπως υπέδειξε, καθώς μόνο έτσι θα έχει πιθανότητες εκλεξιμότητας, μιας και περισσότεροι του ενός υποψηφίου θα τορπιλίσουν την όποια προσπάθεια.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως σε δηλώσεις της την περασμένη Παρασκευή, η κ. Θεοχάρους διαμήνυσε πως δεν θ’ αποδεχθεί ποτέ να θεωρηθεί υπεύθυνη για την απώλεια της Προεδρίας από τον πατριωτικό χώρο, όπως τον χαρακτήρισε, σημειώνοντας πως αυτό πρέπει να το σκεφτούν όλοι και-φωτογραφίζοντας Νικόλα Παπαδόπουλο και Γιώργο Λιλλήκα-, να μην σπεύδουν εκβιαστικά να γκρεμίσουν όλο το οικοδόμημα για τις προσωπικές τους φιλοδοξίες.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Σπεύδουν να γκρεμίσουν όλο το οικοδόμημα για τις προσωπικές τους φιλοδοξίες»
 
Στο πλαίσιο αυτό, η πρόεδρος της Αλληλεγγύης έσπευσε και σήμερα να διαμηνύσει πως και η ίδια έχει καταθέσει την υποψηφιότητά της ως εν δυνάμει υποψήφια του χώρου, αλλά θα σεβαστεί απόλυτα την απόφαση που θα ληφθεί κατόπιν διαβουλεύσεων. Για να καταστήσει σαφές, επαναλαμβάνοντας με νόημα πως η ίδια δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να τορπιλίσει την όλη προσπάθεια, καταθέτοντας αυτόνομα την υποψηφιότητά της.
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Η μεγάλη εικόνα της έξαρσης των μεταναστευτικών ροών, οι ευθύνες των εταίρων και ο ρόλος της Τουρκίας
Μεταναστευτικό και οικονομία θέτουν στο επίκεντρο του προεκλογικού οι πολίτες
Η δυστοκία επίλυσης του ζητήματος των πολλαπλών συντάξεων και οι εναλλακτικές που μελετώνται
Ιωάννου: Είμαστε αρωγοί πρωτοβουλιών αναβάθμισης κοινωνικού κράτους
Κλείδωσαν τα επόμενα ραντεβού του Προέδρου με Ολγκίν-Στις 2 Μαίου μεταβαίνει στον Λίβανο με την Ούρσουλα
Την ανάγκη ηλεκτρικών διασυνδέσεων τόνισε ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας σε επίπεδο ΕΕ
Πολύ διαδεδομένη η διαφθορά στα κατεχόμενα, σύμφωνα με ερωτηθέντες σε έρευνα
Πρόταση ΕΛΑΜ για μείωση προθεσμίας για προσφυγές κατά αποφάσεων Υπ. Ασύλου
Βλέπει γενναιόδωρα ωφελήματα σε προσωπικό του Ινστιτούτου Κύπρου η Ελεγκτική Υπηρεσία
Πρόγραμμα για στήριξη τ/κ επιχειρήσεων από ΕΕ ανακοίνωσε η Κομισιόν