ΑΚΕΛ: «Απετάξω τον Αναστασιάδη; Απεταξάμην…» και φουλ για Προεδρικές

Το διαφαινόμενο αδιέξοδο στο Κυπριακό φαίνεται να αλλάζει τα δεδομένα όχι μόνο όσον αφορά τη διαπραγματευτική προσπάθεια για το Κυπριακό, αλλά και τις ισορροπίες στο εσωτερικό μέτωπο με φόντο τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές.

 
Με δεδομένη την υποψηφιότητα του προέδρου του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας, την εξίσου δεδομένη επαναδιεκδίκηση του προεδρικού θώκου από τον Νίκο Αναστασιάδη, αλλά και το θερμό ενδιαφέρον του προέδρου της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργου Λιλλήκα, το ενδιαφέρον στρέφεται στο πώς το ΑΚΕΛ θα πορευτεί στη διαδρομή για τις Προεδρικές.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Νικόλας-Λιλλήκας για την πρωτοκαθεδρία στον ενδιάμεσο και την Προεδρία

Στο πλαίσιο αυτό, στην Εζεκίας Παπαϊωάννου δεν είναι κρυφό πως έχουν ξεκινήσει με τη σειρά τους να κάνουν τους σχεδιασμούς τους για τις προεδρικές εκλογές. Επί του παρόντος, τίποτα δεν μπορεί να θεωρείται σίγουρο και δεδομένο ως προς τις επιλογές που θα κάνει το κόμμα της Αριστεράς, πέραν βεβαίως του γεγονότος ότι ασχέτως οποιονδήποτε εξελίξεων στο Κυπριακό, ο Νίκος Αναστασιάδης βρίσκεται εκτός επιλογών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Το ΑΚΕΛ δεν πρόκειται να στηρίξει Αναστασιάδη και το γνωρίζει και ο ίδιος» 

Είναι γι’ αυτό που στο ΑΚΕΛ, διαβλέποντας πως πολύ δύσκολα θα υπάρξουν στο Κυπριακό εξελίξεις τέτοιες που να θέτουν τη διενέργεια των Προεδρικών εν’ αμφιβόλω, έχουν αρχίσει τη σταδιακή απόσυρση της στήριξης την οποία παρείχαν στον Πρόεδρο Αναστασιάδη στο Κυπριακό, καταλογίζοντάς του μάλιστα ευθύνες για το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η διαπραγματευτική διαδικασία.  
 
Άκρως ενδεικτικές της ανάγνωσης που γίνεται στο ΑΚΕΛ, υπήρξαν άλλωστε και οι σημερινές δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα του κόμματος Άντρου Κυπριανού, ο οποίος επανέλαβε τον ισχυρισμό ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει ξεκινήσει την προεκλογική του εκστρατεία, όπως επίσης και ο ΔΗΣΥ.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Προφανές ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ξεκίνησε την προεκλογική του εκστρατεία»
 
«Να θέσουμε πάνω από όλα το συμφέρον της χώρας και του λαού, και όχι τα οποιαδήποτε μικροκομματικά συμφέροντα και τις όποιες επιδιώξεις ενδεχομένως ο καθένας μπορεί να έχει για τις επόμενες προεδρικές εκλογές», είπε ο κ. Κυπριανού, για να σημειώσει επιπλέον πως «δεν θεωρούμε ότι η ε/κ πλευρά και ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν έχουν καμία απολύτως ευθύνη για το πώς έχουν εξελιχθεί τα πράγματα».

 
Απ’ εκεί και πέρα, μολονότι στο ΑΚΕΛ προτεραιότητα-όπως κατά καιρούς έχει ν’ αφεθεί προς τα έξω- είναι η σύναψη συνεργασιών ενόψει προεδρικών εκλογών, φαίνεται να κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος η ιδέα της διεκδίκησης της Προεδρίας της Δημοκρατίας με δικό του υποψήφιο(σ.σ. όχι κατ’ ανάγκη κομματικό).
 
Μια προσωπικότητα(σ.σ. έχουν κατά καιρούς γραφτεί διάφορα ονόματα), που να διασφαλίζει στο βαθμό που μπορεί να θεωρηθεί διασφαλισμένο κάτι τέτοιο, η είσοδός του στον δεύτερο γύρο, δεδομένου ότι πλέον εκεί τα πάντα μπορεί να συμβούν και οι όποιες ισορροπίες να ανατραπούν.    
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Το τρίγωνο Αναστασιάδη-Νικόλα-Λιλλήκα στο κάδρο των Προεδρικών
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δημοσκόπηση ΡΕΠΟΡΤΕΡ: Καταλληλότερος για την Προεδρία ο Αναστασιάδης 
 

Δειτε Επισης

Ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την ΕΔΕΚ, κατακεραυνώνει Σιζόπουλο ο Βαρνάβα-«Μετέτρεψαν το κόμμα σε μικρομάγαζό τους»
Ολοκληρώνεται αρχές Μαΐου η προβλήτα στη Γάζα-Ευγνωμοσύνη ΗΠΑ στην Κύπρο
Συνέρχεται σήμερα το Εθνικό Συμβούλιο-Ενημερώνει τους πολιτικούς αρχηγός ο Πρόεδρος
Μια προεκλογική εκστρατεία που δεν είναι σαν τις άλλες μπαίνει στην τελική ευθεία
Κάλεσε την Τουρκία να αρπάξει την ευκαιρία, βλέπει διάθεση από Γερμανία για πιο πρωταγωνιστικό ρόλο ο ΠτΔ
Στεφάνου: Διαχρονική η στήριξη ΑΚΕΛ στα αιτήματα των πολύτεκνων
«Κομβικό» το δημοψήφισμα για σχέδιο Ανάν λέει ο Τατάρ και παραπέμπει στο «όραμα» των δύο κρατών
Άκυρο Βουλής για αποσπάσεις δημοσίων υπαλλήλων και αορίστου χρόνου-«Γάγγραινα και βόλεμα ημετέρων»
Αιχμές στην Επ. Εσωτερικών για έλλειψη διαβούλευσης στα ν/σ Περί Αλλοδαπών και Μετανάστευσης
Οι αγωνιστές ΕΟΚΑ 1955-1959 καταγγέλλουν το Υφ. Πολιτισμού για «θέμα γλώσσας» στη Μπιενάλε