Δημοσκόπηση ΡΕΠΟΡΤΕΡ: Καταλληλότερος για την Προεδρία ο Αναστασιάδης

Τον Νίκο Αναστασιάδη θεωρούν οι πολίτες ως τον καταλληλότερο να συνεχίσει να κρατά τα ηνία του κράτους, όπως προκύπτει από την μεγάλη δημοσκόπηση που διενήργησε για λογαριασμό του ΡΕΠΟΡΤΕΡ ONLINE ο Οργανισμός Δημοσκοπήσεων και Ερευνών Αγοράς IMR/Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δεν έφερε πιο κοντά τη λύση η Γενεύη
 
Θετικό πρόσημο σε Ελλάδα-Κοτζιά
 
Εγγυήσεις, εκ περιτροπής και Μόρφου κόκκινες γραμμές για τους πολίτες 
 
Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, καταλληλότερος θεωρείται ο Νίκος Αναστασιάδης και για να αναλάμβανε την Προεδρία της Ομόσπονδης Κύπρου σε περίπτωση που είχαμε αύριο λύση του Κυπριακού, ενώ την πιο υπεύθυνη στάση στο Κυπριακό, θεωρούν οι πολίτες πως τηρεί ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού.  
 
Η στάση των πολιτικών ηγετών


Οι ηγέτες των δύο κομμάτων που στηρίζουν τη διαπραγματευτική προσπάθεια του Προέδρου της Δημοκρατίας, ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ, είναι αυτοί που προηγούνται σε ό,τι αφορά την άποψη των πολιτών για το ποιος πολιτικός ηγέτης τηρεί την πιο σωστή στάση στο Κυπριακό. Συγκεκριμένα, ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού είναι ο πολιτικός ηγέτης που σύμφωνα με τους πολίτες τηρεί την πιο σωστή στάση, ακολουθούμενος από τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου. Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί πως τα ποσοστά που συγκεντρώνουν και οι δύο ηγέτες, πόρρω απέχουν από την εκλογική δύναμη των κομμάτων τους. Από τους ηγέτες των κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου, προηγείται ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, ο οποίος συνολικά έρχεται τρίτος, πίσω από τους Άντρο Κυπριανού και Αβέρωφ Νεοφύτου. Ίσως πάντως το σημαντικότερο εύρημα στο συγκεκριμένο ερώτημα, είναι το ότι ένα 34% των πολιτών(περίπου τρεις στους δέκα), θεωρούν πως κανένας πολιτικός ηγέτης δεν τηρεί σωστή στάση στο Κυπριακό.   
 
Ο καταλληλότερος για τα ηνία του κράτους  


Περίπου έναν χρόνο πριν από τις επόμενες προεδρικές εκλογές, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η άποψη των πολιτών για το ποιον θεωρούν ότι θα ήταν ο καταλληλότερος ν’ αναλάβει τα ηνία του κράτους αν είχαμε αύριο Προεδρικές.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης είναι αυτός που συγκεντρώνει με διαφορά τις περισσότερες προτιμήσεις, καθότι θεωρείται ως ο καταλληλότερος από το 24% των ψηφοφόρων, ενώ στη δεύτερη θέση των προτιμήσεων βρίσκεται ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος. Από το σχετικό εύρημα, προκύπτει αβίαστα το συμπέρασμα πως ο Νίκος Αναστασιάδης, παρά την φθορά στην οποία υπόκειται ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, θα ριχθεί αν το θελήσει στην κούρσα των επόμενων προεδρικών εκλογών ξεκινώντας από θέση ισχύος έναντι των πιθανών ανθυποψηφίων του. Θα πρέπει βεβαίως να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη ερώτηση δεν αφορά πρόθεση ψήφου αλλά άποψη καταλληλότητας, καθώς και ότι το σκηνικό σε σχέση με τις Προεδρικές του 2018 παραμένει ακόμη εξαιρετικά θολό. Άξιο αναφοράς είναι επίσης το γεγονός πως ένας στους τρεις πολίτες, δεν θεωρεί οποιονδήποτε για κατάλληλο να αναλάβει τα ηνία του κράτους.

     
Ο Πρόεδρος της Ομόσπονδης Κύπρου


Τον Νίκο Αναστασιάδη προκρίνει με διαφορά η πλειοψηφία των πολιτών και ως τον καταλληλότερο για να αναλάμβανε την Προεδρία του κράτους, σε περίπτωση που είχαμε αύριο λύση του Κυπριακού. Η άποψη αυτή εκφράζεται από το 24% των πολιτών, την ώρα πάντως που-όπως και στις δύο προηγούμενες ερωτήσεις- περίπου τρεις στους δέκα προκρίνουν τον… κανέναν. Απ’ εκεί και πέρα, ένας στους δέκα πολίτες θεωρεί ως τον καταλληλότερο για την προεδρία της Ομόσπονδης Κύπρου, τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ, Νικόλα Παπαδόπουλο.    

 

 

 

 

 

Δειτε Επισης

Φιντάν: Ο Νετανιάχου θέλει να σύρει σε πόλεμο τη Μέση Ανατολή για να παραμείνει ο ίδιος στην εξουσία
Ιωάννου: Είμαστε αρωγοί πρωτοβουλιών αναβάθμισης κοινωνικού κράτους
ΒΙΝΤΕΟ: Ηφαίστειο εξερράγη στη βορειοανατολική Κελέβη-Εκκενώθηκαν δύο χωριά
Το Ισραήλ «ζυγίζει» τις επιλογές του για την απάντηση στο Ιράν
Φωλιές ανθρωποπουλιών για καταπολέμηση τρωκτικών δίνει το Υπ. Γεωργίας
Κλείδωσαν τα επόμενα ραντεβού του Προέδρου με Ολγκίν-Στις 2 Μαίου μεταβαίνει στον Λίβανο με την Ούρσουλα
Αναχώρησαν προς το άγνωστο οι πέντε βάρκες που ανακόπηκαν από τις κυπριακές Αρχές στα σύνορα του Λιβάνου
Την ανάγκη ηλεκτρικών διασυνδέσεων τόνισε ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας σε επίπεδο ΕΕ
Microsoft: Ρωσικές διαδικτυακές εκστρατείες έχουν στόχο να επηρεάσουν το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών
Πολύ διαδεδομένη η διαφθορά στα κατεχόμενα, σύμφωνα με ερωτηθέντες σε έρευνα